Ο Tommy Emmanuel «παλεύει» με την κατάθλιψη

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K
G

Guest

Guest
Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συναυλίας που έδωσε για καλό σκοπό o Tommy Emmanuel αποκάλυψε ότι πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει φάρμακα.

https://youtu.be/M4ump9XmgyM

Έχεις δει εσύ κανένα από τους τεράστιους να μην έχουν τέτοιου είδους θέματα?

Λίγοι την βγάζουν καθαρή, ειδικά από τους παλιούς.

Εδώ μέχρι κι εγώ έχω τέτοια θέματα, φαντάσου αυτοί.

Να 'ναι καλά ο άνθρωπος να παίζει, να τον ακούμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αν ήταν έτσι η κατάθλιψη....τι να πούν κι άλλοι

τουλάχιστον παίρνει σίγουρα σωστά φάρμακα γιατί δεν τον έχουν επηρρεάσει στο παραμικρό.

Η όλη συναυλία είναι must see. Όλη η εγκυκλοπαίδεια Larousse Britannica της κιθάρας σε μιάμιση ώρα

αν ήταν έτσι η κατάθλιψη....τι να πούν κι άλλοι

τουλάχιστον παίρνει σίγουρα σωστά φάρμακα γιατί δεν τον έχουν επηρρεάσει στο παραμικρό.

Χωρίς ίχνος επιθετικής διάθεσης, αλλά το βλέπεις πολύ επιδερμικά.

Μπορεί να έχεις διαφόρων βαθμών κατάθλιψης, καταθλιπτικών συμπτωμάτων, κλπ. Μπορεί να παίρνεις αγωγή και να είσαι οκ, μπορεί και να μην είσαι. Μπορεί να φαίνεσαι οκ (τις περισσότερες μέρες), μπορεί και να μη φαίνεσαι.

Δε μπορούμε να κρίνουμε από ένα βίντεο τι κατάθλιψη έχει και "πόση". Ας μην κρίνουμε, ειδικά για τέτοια πράγματα.

Edit: Συγγνώμη για το ύφος, απλά είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα για μένα.

Σημερα εινσι πλέον ευαισθητο ζητημα για πολλους. Κα συνεπως δεν τιθεται θεμα αντιπαράθεσης. Απλά οι δικες μου εμπειρίες δειχνουν οτι οι άνθρωποι δεν μπορουν να εξασκησουν τις καθημερινές τους δραστηριοτητες οπως πριν.

Σημερα εινσι πλέον ευαισθητο ζητημα για πολλους. Κα συνεπως δεν τιθεται θεμα αντιπαράθεσης. Απλά οι δικες μου εμπειρίες δειχνουν οτι οι άνθρωποι δεν μπορουν να εξασκησουν τις καθημερινές τους δραστηριοτητες οπως πριν.
συμβαίνει κι αυτό σε βαριές καταθλίψεις, αλλά όντως όπως λέει και ο Μπιλ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά αυτοί των οποίων ο βιοπορισμός εξαρτάται από το performance τους, που προσποιούνται εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαία τόσο διαδεδομένα τα ναρκωτικά στους καλλιτεχνικούς κύκλους. 

Πολύ κρίμα για τον Τόμι. Μάστιγα ρε γαμώτο. 

Για μάς η μουσική είναι το αϋλο Ζanax .....

Για κάποιους σαν εμένα, η ενασχόληση με την μουσική θέλει και κάτι σαν xanax για βοήθεια.

Η ένταση που μου δημιουργείται όταν πάω να γράψω/συνθέσω, είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

Κάτι σαν εσωτερική έκρηξη, ηλεκτρική εκκένωση, δεν ξέρω πώς να το πω, που δεν με αφήνει ούτε να σκεφτώ, ούτε να παίξω σωστά.

Έρμαιο των συναισθημάτων ένα πράγμα.

Και μόνο η αίσθηση του ότι αυτό που γράφω μπορεί να είναι καλό (όταν έχω έμπνευση. που λέγαμε και στο άλλο νήμα, αυτό το εσωτερικό τίναγμα δηλαδή στο οποίο αισθάνεσαι ότι κάτι σημαντικό πάει να γίνει), μου διογκώνει αυτό το εσωτερικό τρέμουλο σε αφάνταστο βαθμό.

Αλλά το xanax είναι αγχολυτικό, δεν είναι αντικαταθλιπτικό.

Αντικαταθλιπτικά είναι πχ τα cipralex, seroxat, paroxetine, remeron, κλπ.

Καραμελίτσες ....

EDIT: Στην κατάθλιψη, το πιο σημαντικό είναι το πρώτο βήμα. Να την αναγνωρίσεις, να την παραδεχτείς στον εαυτό σου, και να την αποδεχτείς ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα παίρνει λογική υπόσταση, και με την κατάλληλη υποστήριξη από κάποιον ειδικό και θεραπεία, δεν είναι και τόσο δύσκολη η κατάσταση πια.

Αφού ο άνθρωπος κάνει θεραπεία, δεν τον φοβάμαι.

Αρκεί να δουλέψει με τον γιατρό του και πάνω στις αιτίες και τις συνθήκες που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα.

Εσϋ ξερεις φίλε.

Σε ενα βαθμο καταλαβαινω αυτα που περιγραφεις.

Θα ελεγα τοτε καλυτερα οτι η μουσικη μας "προψυλασει" ασυνειδητα απο πολλα κακα.

Φιλοσοφια, μουσικη, αθλητισμος.... τα τρια των αρχαιων Ελληνων για ευρωστια.

Βεβαια το 2021 θα πρόσθετα και freddo με wi-fi δυνατό.....

Φιλοσοφια, μουσικη, αθλητισμος.... τα τρια των αρχαιων Ελληνων για ευρωστια.

Βεβαια το 2021 θα πρόσθετα και freddo με wi-fi δυνατό.....

πλάκα κανείς; για το fredo ok, αλλά το ίντερνετ δε νομίζω πως συμβάλει στην υγεία μας. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Δε λέω, όλα έχουν γίνει πιο απτά και διαθέσιμα αλλά το κόστος είναι μεγάλο. 

το ίντερνετ δε νομίζω πως συμβάλει στην υγεία μας. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Για την καραντίνα το λέει βρε συ.

Σκέψου να μην είχαμε όλοι μας κάποιον τρόπο επικοινωνίας τώρα.

Για την καραντίνα το λέει βρε συ.

Σκέψου να μην είχαμε όλοι μας κάποιον τρόπο επικοινωνίας τώρα.
τωρα ειναι πολυ ειδικές συνθήκες, ίσως. Γενικα όμως, αν το σκεφτείς, έχουμε μπει σε ενα γκεζί με το ίντερνετ. 

το βλέπω και στη δουλειά μου. Όλα έχουν επιταχυνθεί  που χάνεται το νόημα. για να μη πω για τον εθισμό που μας προκαλεί. μεγάλο το τίμημα, κατά τη γνώμη μου, για την αφθονη πληροφορία. 

τωρα ειναι πολυ ειδικές συνθήκες, ίσως. Γενικα όμως, αν το σκεφτείς, έχουμε μπει σε ενα γκεζί με το ίντερνετ. 

το βλέπω και στη δουλειά μου. Όλα έχουν επιταχυνθεί  που χάνεται το νόημα. για να μη πω για τον εθισμό που μας προκαλεί. μεγάλο το τίμημα, κατά τη γνώμη μου, για την αφθονη πληροφορία. 

Προσωπικά δεν συμφωνώ.

Είναι όμως θέμα αντιμετώπισης, γιατί καταλαβαίνω πολύ καλά το point σου.

Τεράστια κουβέντα είναι πάντως.

Βασικά τα πρόσθεσα γιια σαρκασμό γιατι του Ελληνα αν του κόψεις το freddo και το internet τελειωσε.

Συμφωνώ όμως και με οτι είπατε και οι δυο fusion και Otto.

Το πρόβλημα δεν είναι το αντικείμενο αλλά πως θα το χρησιμοποιήσει ο κάθε υποκείμενος απο εμάς.

Προσωπικά δεν συμφωνώ.

Είναι όμως θέμα αντιμετώπισης, γιατί καταλαβαίνω πολύ καλά το point σου.

Το πρόβλημα δεν είναι το αντικείμενο αλλά πως θα το χρησιμοποιήσει ο κάθε υποκείμενος απο εμάς.

Παιδιά κι όμως κάποια πράγματα δεν ελέγχονται. Ειναι σα να λες φτιάχνω ένα όπλο αλλα άπτεται του ανθρώπου αν θα σκοτώσει. Έτσι ειναι μόνο θεωρητικά.

Δε το παω στο "οσο παλαιότερα και καλύτερα", αλλά δείτε τι γίνεται τριγύρω μας. Κοσμος κολλημένος στο ίντερνετ, fake news παντού, σκουπιδαριό από πληροφορίες που μας κάνουν μόνο να χάνουμε πολύτιμο χρόνο, μασημένη τροφή που εκπαιδεύει ορδές ημιμαθών, ταχύτατη διάδοση κάθε τύπου ηλιθιότητας.

Φυσικά έχει πολλά καλα αλλα όπως έγραψα το τίμημα ειναι μεγάλο.

Εγώ προσωπικά δεν έχω καθόλου social media. Μονο LinkedIn και αυτο για δουλειά. Ακομα κι έτσι όμως κάθε μερα βομβαρδιζομαι από ενα καρο άχρηστες πληροφορίες. Χώρια που διαφωνώ με την σημαντικότητα που έχουν πάρει τα σοσιαλ μίντια στη ζωή μας. Πχ τώρα ο καιε υπουργος αντί να βγάλει μια σοβαρή ανακοίνωση τουιταρει. Τις προάλλες άκουσα ότι η πρόεδρος της δημοκρατίας αφού συναντήθηκε με την μπεκατωρου έβγαλε αμέσως ανακοίνωση στο Facebook. Καταλαβαίνω πως από εκεί ενημερώνεται ο κοσμος αλλα τα θεωρώ λίγο ασοβαρα πραματα αυτα.

Ειναι σα να λες φτιάχνω ένα όπλο αλλα άπτεται του ανθρώπου αν θα σκοτώσει.

Κι εδώ διαφωνώ.

Δεν είναι όπλο, είναι εργαλείο.

Και το μαχαίρι δεν φταίει αν αντί να κόψεις ψωμί, κόβεις λαρύγγια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back