My new barden equipped tele and a ziggy ltd

longshadow

Μέλος
Πόντοι
38
Γειά χαρά!.. ;)

I've got a new tele!!.. :)

Πρόσφατα αγόρασα απο διακεκριμένο μέλος του φόρουμ μια Fender Esquire 50´s (MIM) http://www.fender.com/products//search.php?partno=0131502301

Στην κιθάρα έχει αλλαχθεί ο μαγνήτης που είχε με ένα σετ Joe Barden Gatton T-style. http://www.joebarden.com/main.php?section=Products&pageID=Danny%20Gatton%20T-Style

(μεταμορφώθηκε δηλαδή απο esquire σε "κανονική" tele)

Περιττό να πω οτι οι μαγνήτες είναι καταπληκτικοί και συν τοις άλλοις αθόρυβοι.

Η κιθάρα είναι medium weight και παίζει αρκετά καλά γι'αυτό που είναι (μια καλή μεξικάνα fender δηλαδή.)

Αυτές τις μέρες έχω στα χέρια μου και ένα CTC Ziggy limited overdrive (δανεικό δυστυχώς!!.. ;D)

Έφτιαξα λοιπόν ένα πρόχειρο κλιπ όπου θα ακούσετε την καινούρια μου τέλε με αυτό το πολύ "μουσικό" overdrive...

Στην κιθάρα που ανοίγει το κλιπ, το Ziggy έχει ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις  με την lead κιθάρα που ακολουθεί.

(volume 40%, tone 60%, gain 60%)

Αυτό που διαφοροποιεί τον ήχο είναι το οτι στην πρώτη παίζω απαλά με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού.

Στο κλιπ αλλάζω στον neck μαγνήτη στο 1:24 ενω στο 1:57 ξαναγυρίζω στον bridge ενεργοποιώντας τον "more" διακόπτη του πεταλιού ( χωρίς να πειράξω τα υπόλοιπα knobs) που προσθέτει περισσότερο gain (υπάρχει μόνο στην limited edition).

Αξίζει να προσέξετε οτι σε όλη τη διάρκεια του κλιπ (ακόμα και με το "more" στο on) όσες νότες παίζονται πιο απαλά ακούγονται πιο καθαρές και λιγότερο "αρπαγμένες" απο το overdrive.

ziggy_ltd-tele_with_bardens.mp3

Attachments

πολυ ωραιος ηχος κ πολυ ωραιο παιξιμο για ακομα μια φαρα!

welcome to the tele club  again;)

Πολύ ωραίος ήχος... Κάτι τέτοια ακούω και θέλω μία τέλε επειγόντως.... σνιφ...

πραγματικα καλος ηχος!!

οι μαγνητες με αυτο το πεταλι απλα σκοτωνουν!

θα μας πεις κ με ποιον ενισχυτη επαιξες?

Με γειά και καλόπαιχτη!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας αρέσει από τις τελε...

Για μια ακόμη φορά σου "βγάζω το καπέλο".

Με εντυπωσίασες πάλι και ηχητικά αλλά και παικτικά.

Μπράβο και στον Χρήστο για το Ziggy ;)

Θα ακούσουμε και κάτι στο πιο clean μαέστρο; ;D

Τα ίδια και τα ίδια Γιώργο, μηδέν βελτίωση και από ήχο..καλούτσικα. ;D :P

elavd είπε:
Θα ακούσουμε και κάτι στο πιο clean μαέστρο; ;D
Δεν είμαστε καλά.

Τελίκιασε το άνθρωπε μου να δούμε το Θεό. 8)

Άρεσε ο ήχος βλέπω... :)

Έγραψα με δύο δυναμικά (heil pr-30 και beyerdynamic m201tg) σχεδόν κολλημένα στην καμπίνα του mesa/boogie dc-3 και μίξαρα τα 2 tracks.

Δεν έβαλα καθόλου compression στα lead tracks για να ακουστούν καθαρά οι δυναμικές που έχουν οι συγκεκριμένοι μαγνήτες και το συγκεκριμένο πετάλι.

Μόνο λίγο reverb προστέθηκε στο mixing.

Ηλία ευχαρίστως να γράψω και κάτι τελείως clean with my new tele, αλλά θα πρέπει να περιμένεις λίγο...

Αύριο το πρωί αναχωρώ για τας επαρχίας!!... ;D

Όταν επιστρέψω με το καλό.. ;)

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  :-*

Ρε παίδες, εμένα δεν με πολυφωτίζουν τα κλιψ του Γιώργη, γιατί τα δάχτυλά του βγάζουν από μόνα τους πρωτοκλασσάτο ήχο...  ::)

Είσαι παγίδα, άτιμε, ότι έχω ακούσει στα χεράκια σου ηχεί τέλεια! Πάω στοίχημα ότι στα δικά μου χεράκια δεν θα είναι το ίδιο...

Και αφού είπαμε και το παράπονό μας ( :P), να σου δώσουμε και τα συγχαρητήρια, είσαι εγγυημένος παίχτης... 8)

Mιά κόντρα πλαϊ-πλαϊ με ένα ζευγάρι κλασικούς μαγνήτες τέλε θα είχε ενδιαφέρον, ειδικά καθαρά, να δούμε τι λένε. Ενδιαφέρομαι κυρίως για "βλάχικο" ήχο. Αλλά και το τελίκιασμα που λέει ο ταυρομάχος δεν είναι και άσχημη ιδέα.

Και μένα μου άρεσε, ωραίος παίκτης feelingάτος, ζεστός ήχος, εύγε!.

Μπράβο σου Γιώργο! Να δω πότε θα πλησιάσω, κάπως, ένα ήχο σαν το δικό σου.. ::)

Κάθε φορά που ποστάρεις μπάινεις σε playlist ρε παιδάκι μου.. :)

kultura είπε:
Ρε παίδες, εμένα δεν με πολυφωτίζουν τα κλιψ του Γιώργη, γιατί τα δάχτυλά του βγάζουν από μόνα τους πρωτοκλασσάτο ήχο...  ::)

\
To πιο σημαντικο απο ολα ειναι αυτο ;)

Λοιπόν, εγω δεν πτοούμαι απο τα "κακόβουλα" σχόλια και θα συνεχίσω να ανεβάζω τέτοιου είδους testing clips.... ;D ;D

Χρώσταγα πριν φύγω ένα με τελείως clean ήχο, οπότε έφτιαξα κάτι funky...

Οι κιθάρες εδώ παίζουν με τον τριθέσιο στη μέση (neck+bridge)

funky_tele-bardens.mp3

Attachments

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back