My DIY, "Art Bass" :-)

Ενα μπράβο και απο εμένα. Τελικά η κατασκευή των μουσικών μας οργάνων είναι εξίσου διασκεδαστική όπως και η χρήση τους' date=' έτσι; 8)

To μοναδικό πρόβλημα που είχα στη δική μου παρόμοια προσπάθεια ήταν ενα "σπάσιμο" του βερνικιού σε κάποια σημεία αλλά όχι κάτι υπερβολικό.

cheers[/quote']

Ευχαριστώ Νίκο! :D :D

Το βασικό πρόβλημα στο βάψιμο, είναι να βρεις ένα χώρο χωρίς σκόνη, χωρίς να φυσάει, αλλά με επαρκή εξαερισμό.

Παλιά που έφτιαχνα μοντέλα είχα κομπρεσσεράκι, αν το είχα ακόμη σίγουρα θα αγόραζα πιστόλι βαφής και θα το χρησιμοποιούσα.

Ίσως η επόμενη απόπειρα να είναι κάποια κιθάρα με χρήση αερογράφου για τα σχέδια, αρκεί να θέλει να ασχοληθεί η μικρή πάλι με το καλλιτεχνικό μέρος! :P :wink:

Χμμμμ... σκέφτομαι για μια SG... τι λέτε....?? :P :lol: :lol: :lol:

Για λέγε' date=' για λέγε...

Όλοι εκεί καταλήγουν κάποτε...

Για λέγε' date=' για λέγε...

Όλοι εκεί καταλήγουν κάποτε...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Τσίμπησε ο πρώτος!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ένας τύπος στην Αγγλία είχε πολύ φτηνά σώματα και μπράτσα για τα SG τύπου εκτρώματα που παίζετε εσύ και το συνάφι σου! :P :lol: :lol:

Bolt on φυσικά...

Αλλά ήταν καλά ξύλα, όχι κοντρα πλακέ. Τώρα δεν βλέπω να έχει κάτι, αλλά θα παρακολουθώ. :wink:

Υ.Γ. ¶ρρωστε!!! :lol: :lol: :lol:

Παλιά που έφτιαχνα μοντέλα είχα κομπρεσσεράκι' date=' αν το είχα ακόμη σίγουρα θα αγόραζα πιστόλι βαφής και θα το χρησιμοποιούσα.

Ίσως η επόμενη απόπειρα να είναι κάποια κιθάρα με χρήση αερογράφου για τα σχέδια, αρκεί να θέλει να ασχοληθεί η μικρή πάλι με το καλλιτεχνικό μέρος!

[/quote']

Ελα ρε συ!Κι εγω ημουνα αρρωστος με μοντελισμο.Κυριως 1/48 Β παγκοσμιου αεροπλανα(spitfire,meschersmitt κτλ...)Ο αερογραφος θα ηταν πολυ καλη ιδεα,βαφει πολυ καλα και με ομοιομορφες στρωσεις.Οι μπογιες(εναμελ)που βαζουμε στα μοντελα διαλυονται με white spirit ε?Αν το κανει καποιος αυτο και πανω στο ξυλο θα χει προβλημα ?...? :)

Ο αερογραφος θα ηταν πολυ καλη ιδεα' date='βαφει πολυ καλα και με ομοιομορφες στρωσεις.Οι μπογιες(εναμελ)που βαζουμε στα μοντελα διαλυονται με white spirit ε?Αν το κανει καποιος αυτο και πανω στο ξυλο θα χει προβλημα ?...? :)[/quote']
Για τα βασικά χρώματα ο αερογράφος έχει λεπτή δέσμη, εκεί θέλεις πιστολάκι. Για τα σχέδια ομως είναι κορυφή! Ειδικά αν έχει σκανδάλη διπλής δράσης.

Δεν έχω δοκιμάσει με enamel πάνω σε ξύλο... Αλλά δεν συμφέρει κιόλας οικονομικά, καλύτερα ακρυλικό. :wink:

Βασικά σχετικά με το βαψιμο θα μπορούσες να το κάνεις σε στυλ stencil....

Δηλαδη να βαλεις ταινιες και να το βάψεις ομοιόμορφα....

Ρε παίδες σκεφτόμαστε εγω με τον κολλητό μου να κάνουμε μια κιθάρα απο τα πακετα του thomman....

Είναι εύκολη δουλειά για κάποιον που δεν εχει ξαναασχοληθεί με το εσωτερικό της κιθάρας?

Η θα μας φύγει ο πάτος και τελικά θα βγει μια μλκια?

Αυτο που με προβληματίζει περισσότερο είναι τα ηλεκτρικά γιατί σχετικά με τα υπόλοιπα πιάνουν σχετικά τα χέρια μας...

(By the way και οι 2 ήμασταν πωρωμένοι μοντελιστές....πιο πολύ εκείνος δηλαδή.....)

Το enamel απ οσο θυμαμαι δημιουργει ενα στρωμα μολις στεγνωσει,που δεν επιτρεπει στο υποκειμενο βαφης (!) να γρατζουνιστει-οξειδωθει-πιασει υγρασια ευκολα..Δε θα ναι καλο αυτο για ενα οργανο?Δεν ξερω και ποια αλλα ειδη μπογιας το εχουν αυτο... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτο που με προβληματίζει περισσότερο είναι τα ηλεκτρικά γιατί σχετικά με τα υπόλοιπα πιάνουν σχετικά τα χέρια μας...
Τα ηλεκτρικά είναι ήδη συνδεδεμένα

Το enamel απ οσο θυμαμαι δημιουργει ενα στρωμα μολις στεγνωσει' date='που δεν επιτρεπει στο υποκειμενο βαφης (!) να γρατζουνιστει-οξειδωθει-πιασει υγρασια ευκολα..Δε θα ναι καλο αυτο για ενα οργανο?Δεν ξερω και ποια αλλα ειδη μπογιας το εχουν αυτο... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']
Και το ακρυλικό χρώμα το κάνει αυτό. Και βέβαια ο βασικός παράγοντας είναι η αντοχή στο χρόνο και στις συνθήκες... δε νομίζω ότι τα enamel αντέχουν και τόσο... :?

Τι γίνεται... ψήνεσαι να φτιάξεις κανένα μπασσάκι;; :wink:

Τι γίνεται... ψήνεσαι να φτιάξεις κανένα μπασσάκι;;:wink:
oops7yt.gif

σσσσσσσσσσσσσ...Μην το ακουσει ο Γιαννης...

Εδώ άλλοι θα έκοβαν το χέρι τους για τη μπασάρα που έχεις, κι εσύ...ξενοκοιτάς σε κάτι πεντάχορδα...Αρρωστάκι...

Α, κύριε Abraxas, link δεν έχει ο Εγγλέζος φίλος σου που πουλάει τα...εκτρώματα; :mrgreen:

Αλλο ενα μπασσακι ομως...

Θα ταν μια χαρα.. :D
doublebass8iq.gif

Για την αλλαγη βρε παιδι μου,το

maple ειναι αναντικαταστατο...

Α' date=' κύριε Abraxas, link δεν έχει ο Εγγλέζος φίλος σου που πουλάει τα...εκτρώματα; :mrgreen:[/quote']

Δεν είναι φίλος μου ρε Τζώνυ, ούτε καν έχω αγοράσει απ'αυτόν. :wink:

Ψάξε για woodycustom στο ebay.co.uk

Τελευταία δεν είχε κάτι για πούλημα πάντως...

Well done mr. Abraxas

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα...Ζήλεψα

Ακόμα να ανεβάσεις κλιπάκι ???

Περιμένω... :D

Συγχαρητήρια κι από μένα!
36_1_75.gif

Είναι κορυφαίο!

Ερώτηση: Αν ήθελες να το αφήσεις στο φυσικό του χρώμα (λέμε τώρα) με τί θα έπρεπε να το περάσεις για να το πρστατεύσεις (δεν ξέρω από τί, μη ρωτάς...
blush.gif
) έτσι ώστε να γυαλίζει όπως ένα natural finish όργανο?

Μόλις ετοιμαζόμουν να ρωτήσω ακριβώς το ίδιο acanthor! :D

Ερώτηση: Αν ήθελες να το αφήσεις στο φυσικό του χρώμα (λέμε τώρα) με τί θα έπρεπε να το περάσεις για να το πρστατεύσεις (δεν ξέρω από τί' date=' μη ρωτάς...[img']http://i66.photobucket.com/albums/h276/DianneOnly/blush.gif[/img]) έτσι ώστε να γυαλίζει όπως ένα natural finish όργανο?
Ευχαριστώ Όμηρε! :D

Υποθέτω θα μπορούσες να το περάσεις με πολλές στρώσεις πολυεστέρα (σπρεϋ) αλλά εκεί απαγορεύεται το λάδι + κερί στο σώμα, γιατί θα 'σηκώσει' τον πολυεστέρα με τον καιρό. Απλώς τρίψιμο και κάποιο υδατοδιαλυτό βερνίκι ξύλου στην αρχή, αν θέλεις να του δώσεις λίγο 'βάθος' και ίσως μια διαφορετική απόχρωση.

Well done mr. AbraxasΠολύ ωραίο αποτέλεσμα...Ζήλεψα

Ακόμα να ανεβάσεις κλιπάκι ???

Περιμένω... :D

Ευχαριστώ! :D

Έφτιαξα ένα κλιπάκι, αλλά το άκουσε ο Fleamail και μου την είπε... με στεναχώρησε... (κλαψ) δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να το ξεπεράσω... :oops: 8) :wink: :lol: :lol:

Από την άλλη, αν ήθελες να το αφήσεις έτσι, απλά ένα κερί + λάδι (8O) θα αρκούσε?Κι ας ήταν απλώς ματ.

Με λίγα λόγια: Αν πάρω ένα σώμα unfinished με τί πρέπει να το περάσω για να υποστώ τη λιγότερη ταλαιπωρία? Μπορεί και τίποτα δηλαδή?

Όσο για το κλιπάκι...

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!!
diablo.gif
10.gif

Από την άλλη' date=' αν ήθελες να το αφήσεις έτσι, απλά ένα κερί + λάδι (8O) θα αρκούσε?Κι ας ήταν απλώς ματ.
Με λίγα λόγια: Αν πάρω ένα σώμα unfinished με τί πρέπει να το περάσω για να υποστώ τη λιγότερη ταλαιπωρία? Μπορεί και τίποτα δηλαδή?

Όσο για το κλιπάκι...

[b']ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!![/b]
diablo.gif
10.gif
Μην επιμένεις λέμεεεε... θα ξεφτυλιστούμεεεεε... :P

Για το σώμα, ναι, θεωρητικά είναι επεξεργασμένο ήδη, αλλά εγώ θα το έτριβα για να ανοίξουν λίγο οι πόροι του ξύλου και θα το πέρναγα λάδι και κερί, αν το ήθελα natural. Ή με κάποιο βερνίκι ξύλου (θέλει αρκετά χέρια και τρίψιμο ανάμεσα), είναι τα ίδια που χρησιμοποιούν για πατζούρια, φράχτες, κλπ, που είναι εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Τα χρώματα είναι συνήθως 'φυσικά χρώματα' ξύλου, δηλ. καρυδιά, μαόνι, σφένδαμος, κλπ.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back