Μουσικοί Μύθοι

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,018
Σκεφτόμουν ότι όπως όλες οι τέχνες, έτσι και η μουσική είναι γεμάτη μυθολογικές πράξεις ή φράσεις οι οποίες δεν έγιναν και δεν ειπωθήκαν ποτέ. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, να αναφέρονται και να γράφονται σε σχετικά άρθρα ακόμα και έγκυρων μέσων. Οπότε μπορεί το παρόν θρεντ να γίνει μια διασκεδαστική συλλογή από διάφορα τέτοια περιστατικά και φήμες. 

Τα δύο πιο κοινά που μου έρχονται στο μυαλό χωρίς ψάξιμο έχουν να κάνουν με τον Hendrix. Το ένα είναι η περίφημη υποτιθέμενη απάντηση όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται που είναι ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο και η φράση "Δεν ξέρω, ρωτήστε τον Rory Gallagher".

Ο δεύτερος μύθος που έχει να κάνει με τον Hendrix είναι καθαρά ελληνοκεντρικός. Είναι η γνωστή ιστορία σύμφωνα με την οποία θαύμαζε τη δεξιοτεχνία του Χιώτη στο μπουζούκι και πήγαινε συχνά να τον δει ζωντανά, στο κέντρο που έπαιζε ο Χιώτης τη δεκαετία του 60 στο Σικάγο.

Για συμβάλλετε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μόνο την σχέση μουσικών (και τα "οφέλη" της....) με τον Σατανά και τις υποσχέσεις του να πιάσουμε, θα γεμίσουμε 10-15 σελίδες....

Από τον R. Johnson στους Page, Iommi, Eagles κ.τ.λ κ.τ.λ....

Edit:  Μην μιλήσω για τους "ψεύτικους" θανάτους... Elvis, Morrison, Cobain e.t.c e.t.c...

Onus probandi incumbit ei qui dicit, non ei qui negat
Δεν ξέρω εάν το βάρος της απόδειξης βαρύνει το άτομο που λέει ότι δεν ήταν αυτός που αρνείται....,αυτό που ξέρω όμως είναι ότι τα Λατινικά είναι μια νεκρή γλώσσα... Σαν τον Έλβις ένα πράγμα!

Για το αν πέθανε, ή για το αν έχει δίδυμο αδερφό?
 ??

Μουσικοί Μύθοι από το χώρο της κλασικής μουσικής (με χρονολογική σειρά) όπως μου έρχονται στο μυαλό:

- Ο Μπαχ χρησιμοποιούσε πίνακες με αριθμούς για να φτιάξει τις συνθέσεις του.

- Ο Μότσαρτ δημιουργούσε ολόκληρη τη σύνθεση στο μυαλό του με κάθε δυνατή λεπτομέρεια και μετά την έγραφε.

- Ο Μότσαρτ δηλητηριάστηκε από τον Σαλιέρι.

- Ο Σούμπερτ στην εποχή του ήταν εντελώς άγνωστος στη Βιέννη και έγινε κάπως γνωστός μόνο μετά το θάνατό του.

- Ο Παγκανίνι είχε πουλήσει την ψυχή του στο Σατανά.

- Ο Παγκανίνι είχε μείνει 5 χρόνια στη φυλακή επειδή είχε σκοτώσει κάποιον.

- Ο Τσαϊκόφσκι πέθανε από χολέρα.

- Ο Ραβέλ ήταν σχετικά μέτριος πιανίστας.

- Ο Ραχμάνινοφ όταν συνέθετε συμπλήρωνε τη μουσική φράση με τέτοιον τρόπο ώστε να ταιριάζει στα δάκτυλά του και να μπορεί να την παίζει εύκολα.

- Η δωδεκάφθογγη μουσική είναι πολύ ανώτερη από αυτήν της κλασικής περιόδου.

(update 1: )

- Ο διάσημος μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος όταν ήταν νέος ήθελε πολύ να γίνει μοναχός, αλλά όταν του είπαν ότι αν γινόταν μοναχός τότε θα απαγορευόταν να ασχολείται με τη μουσική, τελικά εγκατέλειψε την ιδέα και έγινε μουσικός.

- Αυτοί που έχουν απόλυτο μουσικό αυτί μπορούν να γράψουν μουσική πιο εύκολα.

(update 2: )

- Οι περισσότεροι διάσημοι συνθέτες της ιστορίας ζούσαν άνετα και μόνον από τη μουσική που έγραφαν.

- Αν έχεις πιει έστω και λίγο, παίζεις καλύτερη μουσική.

- Μπορείς να γράψεις καλή μουσική μόνο με το ταλέντο, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις τεχνικής.

- Δεξιοτεχνία είναι να παίζεις πολύ γρήγορα χωρίς να κάνεις λάθη.

- Ο Παγκανίνι είχε πουλήσει την ψυχή του στο Σατανά.

Εννοείς ότι δεν την είχε πουλήσει?

Επίσης είναι γνωστό ότι ο Page και η μαύρη μαγεία του, ευθύνονται για τον θάνατο του Bonham.

Και επειδής τα είχανε σπάσει ο Angus με τον Bon, κάτι μυστηριώδες έγινε και πέθανε ο Bon.

Γεμάτος είναι ο τόπος από ιστορίες με όργανα, σχέσεις, ουσίες, σατανάδες, θάνατους.

-ο robert johnson πουλησε την ψυχη του στον σατανα

- η μπαντανα του hendrix που μεσα ειχε ναρκωτικα κ τα επινε με τον ιδρωτα του!

-o roy orbinson ειναι τυφλος

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back