Έχω στα VST connections το main out-put bus unassigned.tugito είπε:Λοιπόν θα σου πω ακριβώς πως γίνεται να έχεις διαφορετικό έλεγχο για τα ακουστικά και διαφορετικό για το main volume οταν χρησιμοποιείς πχ. το cubase. Καταρχάς όπως προείπα στην παρακάτω εικόνα
![]()
Βάζουμε το main Στο main και το Phones Στο phones. To return πάλι στο Main αν και δεν παιζει ρολο.
Ανοιγουμε cubase και στο vst connections επιβεβαιώνουμε ότι έχει κανονικά τις εισόδους της Motu (τις φτιάχνουμε εμείς). Πάμε μετά δεξιά τέρμα και ενεργοποιούμε το studio monitor και του δηλώνουμε phones (11+12). Δεν ξερω και αυτό αν παιζει ρόλο αλλά σου λέω όπως τα έχω ακριβώς.
Οταν λοιπόν πχ. παίζει το κομμάτι μας και θέλουμε εμείς να χαμηλώσουμε τα ηχεία και να παίξουμε με τα ακουστικά ή γενικώς να δουλεύουν τα δυο volume knobs χώρια κάνουμε το εξής. Ανοίγουμε παράλληλα το cue mix και οπως βλέπεις παρακάτω (στην εικόνα δεν φαίνεται το phones, ειναι λιγο πιο δεξιά)
![]()
όπως βλέπεις στην εικόνα ενεργοποιημένο στο main 1-2 το κουμπί monitor ,πας δεξιά δεξιά στο phones 1-2 και αν θες να έχεις τα volume χώρια και να δουλευουν ομως και τα δυο ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ το μόνιτορ στα phones 1-2. Χαμηλωσε λίγο το volume των ακουστικών από την motu πριν το κάνεις γιατί εγώ το είχα στο 0.
Voila.
Πες μου αν σου δούλεψε.
Στο studio controls, έχω 2 bus, 1 το Speakers (να στέλνει στο Main 1/2) και 1 το Cans (στέλνει στο Phones 1/2). Το switch μεταξύ τους γίνεται με 1 κλικ (ή shortcut) και οι εντάσεις ρυθμίζονται ξεχωριστά απο το encoder στο front panel της MOTU. Δεν μπλέκω καθόλου το CueMix: γιατί όταν ξεκλικάρω από το CueMix το κουμπί monitoring από τα Phones, τουλάχιστον με τους τελευταίους drvs επιστρέφει η ένταση των Mains στα τέρματα (και σπάω κούπες).
Δεν μου άρεσε η απάντηση της MOTU. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αλλαγή αυτού του <<feature>> στο μέλλον. Σκέφτομαι επιστροφή και αλλαγή με Traveler classik ή FF400.