Συνέχεια της ιστορίας...
Προσπάθησα και άλλο να φτιάξω το σύστημα εκείνο.
Έφτασα σε ένα σημείο να κάνω setup κομπλέ τα Windows 7 στο σκληρό και με το που ανοίγουν πρώτη φορά να βγάζουν blue screen.
Χωρίς λόγο, χωρίς καμία αιτία.
Ξαναέκανα format, ξαναέκανα install, πάλι το ίδιο.
Έκανα install Debian και μετά windows 7, πάλι το ίδιο.
Εν τέλει το άφησα στην άκρη το σύστημα, γιατί έχω και εγώ τα όρια μου (αν και υπομονετικός ανθρωπος).
Δεν έμαθα τι ζόρι τράβαγε, κανένας δεν θα μάθει ποτέ μάλλον.
Έχω μια m/b με Pentium 4 από ένα φίλο, και αποφάσισα να στήσω αυτή με όλο το λοιπό hardware μου.
Βρήκα σχεδόν την υγειά μου.
Το pc δουλεύει jet όσον αφορά το hardware ευτυχώς.
Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα μόνο.
Αν λυθεί, τα καταφέραμε.
Έχω σε ένα δίσκο 2 partitions, ένα Debian και ένα Windows XP (αν βρω κάπου Windows 7 32-bit, θα τα βάλω αντί των ΧΡ).
Έκανα πρώτα install τα debian, όλα κομπλέ.
Έκανα μετά install τα ΧΡ.
Όταν έκανα install τα ΧΡ, όταν άνοιγα το σύστημα μου έκανε boot μόνο τα ΧΡ, όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό.
Τα ΧΡ κάνουν overwrite το mbr.
Έχω ξανααντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα σε άλλο σύστημα που είχα πάλι Debian και Windows XP αλλά σε 2 διαφορετικούς σκληρούς.
Το έλυσα κατεβάζοντας το super grub2 που είναι ένα bootable iso image το οποίο σε βοηθάει να κάνεις restore το grub.
Είχα κάνει boot στα Linux με τη βοήθεια του, άνοιξα terminal, grub-install dev/sda και κομπλέ.
Όταν άνοιγα το σύστημα, το grub μου διάβαζε και τα 2 λειτουργικά.
Επιχείρησα να κάνω το ίδιο πάλι.
Κάνοντας boot από το super grub2, πάτησα "detect any OS", που σου διαβάζει όσα λειτουργικά έχεις εγκατεστημένα στο pc.
Εκεί μου πέταξε κάμποσα "unrecognized fs" και εν συνεχεία, μου διάβασε μόνο τα windows!!!
What?!?!
Μέσω κάποιων άλλων επιλογών που είχε ("detect any grub log"), κατάφερα να μπω στα linux μου.
Εκεί έκανα grub-install dev/sda, και έπειτα reboot.
Τώρα ανοίγει το grub κανονικά, αλλά διαβάζει μόνο τα linux.
Τι ακριβώς παίζει?
Ανοίγοντας το pc, μπορώ να φορτώσω linux κομπλέ.
Για να φορτώσω windows, πρέπει να βάλω να κάνει boot από το super grub2.
Πως θα καταφέρω να τα φτιάξω όλα να φορτώνουν στο grub όταν ανοίγω το pc?
Παίζει να θέλει fixmbr το windows?
Παίζει να χρειάζεται να κάω τίποτα άλλο τώρα που έχω 2 partitions στον ίδιο δίσκο, και όχι 2 διαφορετικούς δίσκους?