Φίλε μου, ο καθένας δουλεύει προφανώς με τον δικό του τρόπο -αυτόν που τον εξυπηρετεί καλύτερα- σε όλα τα στάδια της παραγωγής, αλλά πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το πιο βολικό είναι να κρατήσεις τα midi patterns και να επεξεργαστείς τα audio. Το βρίσκω πιο βολικό.
Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι χρησιμοποιεί περισσότερη υπολογιστική ισχύ αφού όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο ξανά και ξανά (τουλάχιστον μέχρι να το freezάρεις) αλλά έχεις πολλά πλεονεκτήματα. Φαντάσου να έχεις ψιλοτελειώσει μια μείξη και να αποφασίσεις ξαφνικά ότι το snare τελικά δεν σου κάνει... Αν δουλεψεις με audio λούπες, την έκατσες... Πρέπει να τις ξαναφτιάξεις απ'την αρχή!
Αν δούλευες με midi, το μόνο που είχες να κάνεις είναι να αλλάξεις sample στο αντίστοιχο κανάλι.
Ή φαντάσου ότι έχεις tempo track (το tempo να αλλάζει στη διάρκεια του κομματιού) Αν δουλεύεις με λούπες, θα πρέπει να βασιστείς σε κάποιον αλγόριθμο time stretching που όσο καλός και αν είναι, θα είναι άλλο τόσο βαρύς, και δεν πρόκεται να φτάσει την ποιότητα που θα είχες αν δούλευες με midi.
koxcygr είπε:
Γιατι τα audio output καναλια που περνω απο το ezdrummer ή οποιοδηποτε αλλο vst-i δεν τα βλεπω στο main window του nuendo παρα μονο οτν ανοιξω το mixer???
Δεν ξέρω για το nuendo, αλλά το ίδιο συμβαίνει στο DAW που χρησιμοποιώ εγώ. Αν έχεις κάποιο vst με υπο-κανάλια, εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη μόνο το κανάλι για όλο το vst, και μπορείς να το ανοίξεις σαν φάκελο για να δεις και τα υπο-κανάλια. Συνήθως μπορείς να τα σύρεις έξω απ'το κεντρικό track του vst, αλλά δεν το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο. Μου αρκεί το midi για όλο το drum track. Την επεξεργασία για τα επιμέρους audio tracks την κάνω απ'το παράθυρο του mixer.