α. για drums' date=' υπάρχει κάποιος πιο απλός τρόπος; Το FLStudio ας πούμε, ή το Strike που είπες, πώς τα δουλεύω; Inserts και μετά γράφω εκεί; Επίσης, έχω το εξής πρόβλημα: όταν βάλω ας πούμε 2-3 πράγματα στο Reason και μετά γυρίσω το καθένα σε ένα track των ProTools, ουσιαστικά δε μπορώ να τα διαχωρίσω. Δηλαδή γυρνάνε ΟΛΑ μαζί.... Και τα τρία και στα τρία κανάλια. Ξέρεις μήπως πώς μπορώ να το λύσω αυτό; [/quote']
Θα φτιάξεις είτε Instrument είτε Aux track. Το Aux είναι ΟΚ αφού δεν θα γράψεις MIDI στα ProTools. Εν συνεχεία, θα βάλεις Insert το πρόγραμμα, π.χ. FLStudio, αλλά σαν Multichannel instrument. Θα φτιάξεις και άλλα τέτοια κανάλια, ανάλογα με τα πόσα κανάλια σου δίνει η έξοδος του εν λόγο προγράμματος μέσω Rewire (το Strike είναι RTAS instrument, δεν το έχω δουλέψει). Στη συνέχεια, στο rewire παράθυρο κάθε καναλιού, θα δεις με μπλε χρώμα τις εξόδους (του FLStudio) που είναι είσοδοι στο συγκεκριμένο track. Επέλεξε σε κάθε track των ProTools να έχεις διαφορετικές εξόδους (από το FLStudio). Τώρα, πας στο FLStudio και ορίζεις κάθε όργανο σε ποιά έξοδο να στέλνεται και είσαι ΟΚ.
Μπορεί να κάνω κάτι λάθος, θα το δω από κοντά και θα σου πω.
β. βασικά με ενδιαφέρει να γράψω ένα ορχηστρικό κομάτι' date=' όλο σε midi και θέλω κανονικό notation για να μπορώ να δουλέψω σαν άνθρωπος... Πού μπορώ να το κάνω αυτό και με καλό ηχητικό αποτέλεσμα; Reason; Καμιά ιδέα;;;

[/quote']
Νομίζω μία λύση είναι: Sibelius για παρτιτούρα, παίρνεις το MIDI αρχείο, το περνάς ProTools ή όπου αλλού, και βάζεις τα όργανα. Εναλλακτικά, θα πρότεινα να δουλέψεις εξ'αρχής σε Cubase/Sonar, που έχουν παρτιτούρα και drum score.
Γεράσιμος