Μία βοήθεια για αγορά Tele

Stavros_F

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Την καλησπέρα μου! Ψάχνομαι για αγορά κάποιας tele, φαντάζομαι σε Fender θα κινηθώ, καi ήθελα τη βοήθεια σας. Καταρχήν δεν έχω παίξει πότε, ούτε έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, αυτό που θα ήθελα να βρω μία με τα παρακάτω specs,:

Jumbo ταστα, maple ταστέρια, μεγάλο radius αν γίνεται και 10"-14" ακόμα καλύτερα. 22 τάστα, να είναι σχετικά ελαφριά, και να παίζει σε C shape μπράτσο. :P

Δεν ξέρω αν ζητάω πολλά, ή όχι. Έχω δει τόσες πολλές, δεν έχω παίξει με καμία δυστυχώς. Συνδυασμό μαγνητών θα προτιμούσα μονό μονό, και γενικά θα ήθελα κάτι κλασσικό αντιπροσωπευτικό όσον αφορά τον ήχο της κιθάρας, απλά αυτό που ξέρω είναι τα γούστα μου στο μπράτσο, οπότε ψάχνω κάτι πάνω σε αυτό που ξέρω ότι με βολεύει.

Υπάρχει κάτι τέτοιο σε τελε; :)

Κάθε βοήθεια δεκτή! Thanks!

Θες να μας πεις και καποιο χοντρικο budget?

Ναι σωστό το βασικό το ξεχάσαμε :) Κοντά στα 1.000 ψάχνομαι.. Για rock και hard rock ιστορίες

Αν συμβιβάζεσαι με 9.5" radius τότε μια american special θα σε βολέψει στα spec που ψάχνεις.

http://www.thomann.de/gr/fender_american_special_tele_mn_ow.htm

Αλλιώς πάς σε πολλά παραπάνω χρήματα στην American deluxe που έχει compound radius 9.5-14" αλλά έχει medium jumbo frets.

http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_tele_mn_op.htm

Εννοείτε πρέπει να τις δοκιμάσεις και τις δυο για να δείς τι σου κάθετε καλύτερα στο χέρι.

Jumbo ταστα, maple ταστέρια, μεγάλο radius αν γίνεται και 10"-14" ακόμα καλύτερα. 22 τάστα, να είναι σχετικά ελαφριά, και να παίζει σε C shape μπράτσο.
ακριβως αυτο που θες

http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_tele_mn_op.htm

αλλοιως σε χαμηλοτερη τιμη αλλα με 9,5 radius (σιγα τη διαφορα δηλαδη... ;D)

http://www.thomann.de/gr/fender_american_special_tele_mn_ow.htm  

edit τα ειπε και ο Loki παραπανω  ;D

Η American Special φαίνεται ταμάμ! Και είναι και κούκλα, όχι πως η deluxe χάνει.. Βέβαια η deluxe έχει 45% πάνω από το budget μου οπότε πολύ δύσκολα θα πήγαινα κατά εκεί.

Κοιτάω τη special σε vintage blonde, λογικά θα τη βρω κάπου Θεσσαλονίκη να τη δοκιμάσω (θέλω να πιστεύω)...

Το hardware (κλειδιά, γέφυρα κτλ) τι λένε; Το finish του λαιμού ... κολλάει; Την έχετε δοκιμάσει; Τι λέει; Οι Texas Special φαντάζομαι για ροκοκατάσταση θα είναι ότι πρέπει ε;

Αυτά που μας αναφέρεις ως ζητούμενα specs έχουν να κάνουν κυρίως με το playability της κιθάρας...

Δεν μας λες τι ήχο ψάχνεις από την κιθάρα και τι θες να παίξεις...

Πάντως αν θες την γνώμη μου με αυτά τα specs μην πας σε κάτι έτοιμο γιατί απλά δεν υπάρχει... Κάτι θα σου λείπει !!!

Διάλεξε έναν καλό μάστορα και στήσε τη custom... για να μην σου πω να πάρεις τα κομμάτια και να την κάνεις μόνος σου !!! Θα είναι ακριβώς όπως την θες και με ένα καλό setup θα "πετάει" !!!!

panoslydios είπε:
Οι μαγνητες ειναι δυνατοι

Των συγκεκριμενων μοντελων?
Πρεπει να σηκωνουν και 400 κιλα βαρος ο καθενας...... (Τι εννοεις δυνατοι ? )

Αυτά που μας αναφέρεις ως ζητούμενα specs έχουν να κάνουν κυρίως με το playability της κιθάρας...

Δεν μας λες τι ήχο ψάχνεις από την κιθάρα και τι θες να παίξεις...

Πάντως αν θες την γνώμη μου με αυτά τα specs μην πας σε κάτι έτοιμο γιατί απλά δεν υπάρχει... Κάτι θα σου λείπει !!!

Διάλεξε έναν καλό μάστορα και στήσε τη custom... για να μην σου πω να πάρεις τα κομμάτια και να την κάνεις μόνος σου !!! Θα είναι ακριβώς όπως την θες και με ένα καλό setup θα "πετάει" !!!!
Οσο και αν οι απαντησεις στα "Αρχικα" ερωτηματα εχουν δωθει με μονοδρομο την deluxe κατ'εμε....Ποσο πιστευεις οτι θα μπορουσε να φτασει ενα οργανο με τα ιδια specs σαν αυτα της fender ? επειδη "νομιζω" οτι κατι σε "custom" θα του εβγαινε πιο ακριβα απ'οσο νομιζεις

messalion είπε:
Πρεπει να σηκωνουν και 400 κιλα βαρος ο καθενας...... (Τι εννοεις δυνατοι ? )
Hλεκτρομαγνητικη δυναμη εννοω.

Ο φιλος τη θελει για ροκ -hard rock.

Αρα χρειαζεσαι πεταλια η απλως το καναλι του ενισχυτη για να βγαλει ζεστο -βρωμικο ηχο.

panoslydios είπε:

Ο φιλος τη θελει για ροκ -hard rock.

Αρα χρειαζεσαι πεταλια η απλως το καναλι του ενισχυτη για να βγαλει ζεστο -βρωμικο ηχο.
Οτι και να σου πω θα ειναι λιγο γιατι δεν ξερουμε με τι ενισχυτη παιζει αρα.......

Αναφορικά με το κόστος ενός custom οργάνου παίζουν πολλοί παράγοντες...

1. Πόσο την βιάζεται.... (μπορείς να βρείς πολύ καλές τιμές αν διαθέτεις κάποιο χρόνο για ψάξιμο και περίμενε... Μπορεί κάποιος να βρει ένα καταπληκτικό flame maple AAA με 100 ευρώ αν έχει υπομονή )

2. Αν θα την συναρμολογήσει μόνος ή αν θα την κάνει όλη την δουλειά κάποιος μάστορας...

3. Αν το final setup θα το κάνει μόνος του...ή όχι

Η ψαλίδα ανάμεσα σε όλα αυτά είναι τεράστια αλλά για μια hi quality tele partcaster πιστεύω ότι ο πάτος είναι 800 ευρώ και η κορυφή 1300 !!!

Ωστόσο το τελικό όργανο θα πατάει την κάθε deluxe κάτω... μόνο και μόνο επειδή τα specs θα είναι κομμένα και ραμμένα στα δικά του μέτρα !!!! Από playabilty, look μέχρι και final tone !!! Μόνος ανασταλτικός παράγοντας η έλλειψη του logo της fender που εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο !!!

Και το πιο πιθανόν είναι να μπορείς να πας και να την δοκιμάσεις κιόλας... να δεις αν σου κάνει !

Προτιμούσα να πάω σε κάτι έτοιμο και επώνυμο (όχι με την κακή έννοια) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να ξέρω τι παίρνω με λίγα λόγια, αφού θα το δοκιμάσω λογικά. Το ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα υπήρχε κάτι στα specs μου σε tele, αν έψαχνα σε ibanez/esp κτλ πιο μέταλ όργανα θα έβρισκα εύκολα.

Δεν παίζω με ενισχυτή πλέον, αλλά με axe fx2, οπότε δεν τίθεται θέμα εξοπλισμού. Τον αναλογικό κόσμο τον έχω αφήσει να μου κάνει παρέα και να μου ομορφαίνει το χώρο πλέον.

Η αλήθεια είναι ότι ο συμβιβασμός πρέπει να γίνει είτε στο radius είτε στο ύψος των τάστων. Και η αλήθεια είναι, ότι από τα δύο διαλέγω να πάρω τα τάστα. Η deluxe φαίνεται καλοκατασκαυασμένη, είμαι fun των noiseless από strat που τους έχω δοκιμάσει, αλλά τα χρήματα είναι απαγορευτικά. Οπότε πάμε στην πρόταση των Superfunk και Loki για τη Special. Βέβαια δεν έχω άποψη για τους μαγνήτες της. Θα ήθελα τα καλούδια της deluxe αλλά είπαμε.. πολλά τα λεφτά.

Η πρόταση από τις αγγελίες, από ότι είδα έχει και medium jumbo, και όχι jumbo τάστα και 9.5 radius.

Και μουσικά γούστα είπαμε, Ροκιές κλασσικές, hard rock, κανένα blues κτλ ευχάριστα  πραματέλια!

panoslydios είπε:
Οι μαγνητες ειναι δυνατοι

Των συγκεκριμενων μοντελων?

Μαλλον εννοεις αν εχουν υψηλη εξοδο,η Special ναι εχει  hot μαγνητες, οι TS που φοραει ειναι στα Neck Pickup: 9.5K. Bridge Pickup: 10.5K ,η Ν3 που φοραει η Deluxe ειναι και αυτοι αρκετα hot για tele στα   Neck: 8.0K, Bridge: 9.2K & ειναι και διπλοι (noiseless)

Ο φιλος τη θελει για ροκ -hard rock.Αρα χρειαζεσαι πεταλια η απλως το καναλι του ενισχυτη για να βγαλει ζεστο -βρωμικο ηχο.
φυσικα και ΔΕΝ χρειαζεσαι hot μαγνητες για να παιξεις  rock...ρωτα και τον Jimmy Page που με τα 6,2Κ της tele του εγραψε ολο τον πρωτο δισκο των Led Zeppelin.

Βεβαια αν ο ΟΡ ψαχνει μια hard rock κιθαρα με διπλους / hot μαγνητες  σε ΣΧΗΜΑ Tele και δεν σκοπευει να παιζει και πολυ καθαρα τοτε  εχει και αλλες επιλογες πολυ καταλληλοτερες ΙΜΗΟ

Stavros_F είπε:
Και μουσικά γούστα είπαμε, Ροκιές κλασσικές, hard rock, κανένα blues κτλ ευχάριστα  πραματέλια!
μυτιληνιος??? ;D :P ???

Να ενημερώσω το ποστ και να πω ότι τελικά η αναζήτηση ξεκίνησε και τελείωσε σε αυτή εδώ την πρόταση.

http://www.thomann.de/gr/fender_american_special_tele_mn_vb.htm?sid=f08dac7b9c5e5177ee137b6c7c2ace0b

Δεν τη βρήκα να τη δοκιμάσω δυστυχώς, αλλά την βρήκα από Ελλάδα και σε τιμή ίδια με του thoman. Οπότε είναι θέμα ημερών.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back