Μια πρωινή αποκάλυψη : Kenny Wayne Shepherd

KTStillDrunk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Πρωί-πρωί και με ένα 2κιλο φραπέ στο χέρι προσπαθώ να ξυπνήσω από το ξενύχτι και το 6ωρο της πάρλας για διακανονισμούς studio, live και λοιπών μ@....

Βάζω τον σκληρό με τα blues στο pc και αρχίζω να ακούω τα συνηθισμένα: SRV, B.B. King, Hendrix κλπ κλπ

Ξαφνικά "ανακαλύπτω" ένα φάκελο με το όνομα "Kenny Wayne Shepherd Band"

Επειδή η συλλογή μου απαρτίζεται από διάφορους καλλιτέχνες που μαζέυτηκαν εκεί σε πολύ μικρο χρονικό διαστημα δεν τον ήξερα τον κύριο..."Ας τον ακούσω" σκέφτομαι...Και ξαφνικά ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!

ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ!

Φράσεις, ρυθμός, ύφος είναι όλα εκεί!

Και μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά νομίζω ότι είναι ότι πιο κοντινό σε SRV από τη νέα γενιά...

Περιμένω σχόλια και παρόμοιες προτάσεις.(Α!Και μην κράξετε πάλι!Peace!)  :P

KTStillDrunk είπε:
Και μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά νομίζω ότι είναι ότι πιο κοντινό σε SRV από τη νέα γενιά...

Περιμένω σχόλια και παρόμοιες προτάσεις.(Α!Και μην κράξετε πάλι!Peace!)  :P
Ακου και τον Albert Cummings άμα θες SRV sound.

O Wayne είναι όντως πάρα πολύ καλός.

Και μην ξεχάσεις, αφού θα βγεις στη γύρα για τους νέους, να τσεκάρεις Joe Bonamassa και τον σχωρεμένο (μεγάλο κρίμα) Sean Costello.

Αλήθεια, γιατί να σε κράξουμε;

Δεν ξέρω...

Το κραξιμο μου φαίνεται είναι κάτι σαν παράδοση εδω μεσα.

Πάντα κάποιος βρίσκει ένα λόγο.

Τον Albert Cummings τον έχω ακούσει.Όντως πολύ καλός

Απλώς εγώ κόλλησα με τον Shepherd γιατί είναι και σχετικά μικρός.32 νομίζω

Α!Και επειδή το ξέχασα πριν

http://en.wikipedia.org/wiki/Kenny_Wayne_Shepherd και

http://www.kennywayneshepherd.net/

Οκ λοιπόν, αφού το ζητάει ο οργανισμός σου, πάρε και ένα κράξιμο:

ΜΑΛΕΥΚΟΣΞΑΝΘΟΣΜΠΛΟΥΖΙΣΤΑΣΜΕΣΤΡΑΤΠΑΛΙΕΛΕΟΣΡΕΦΙΛΕ.

Οκ;  ;D :D :o ??? ::) :'( :-\ ??? :o ;)

KTStillDrunk είπε:
Το κραξιμο μου φαίνεται είναι κάτι σαν παράδοση εδω μεσα.

Πάντα κάποιος βρίσκει ένα λόγο.
Λίγο άδικο αυτό αλλά τέλος πάντων.

Αντίθετα από ότι ισχυρίζονται μερικοί, το blues ειναι δω, ενωμένο δυνατό  ;D

Υπάρχουν αρκετά νέα ταλέντα που ψάχνονται σε καινούριους δρόμους ή επεκτείνουν τους παλιούς. Κάτι που κατά την άποψή μου, τουλάχιστον στα 90's στον ήχο τους, μόνο Robben Ford και Robert Cray έκαναν.

Οι Costello (RIP) και Bonamassa ξεχώρισαν για μένα. Και η Tedeschi έβγαλε έναν ωραίο τελευταίο δίσκο.

Από την άλλη δεν τρελλαίνομαι (όχι ότι δεν ακούγονται ευχάριστα) με Back Door Slam, Derek Truck, οι τελευταίες δουλειές των Mayer, Benoit.

Από την άλλη, κυριολεκτικά ξετρελλάθηκα με την τελευταία δουλειά των Mofro το Lochloosa. Πάρα πολύ καλή δουλειά.

Must για τους ρέκτες του blues κατ εμέ είναι και το περσινό άλμπουμ Loaded των Wood Brothers. Καταπληκτική δουλειά.

Και βέβαια ευρύτερα στο blues, τρομερή δουλειά κάνει και o Corey Harris.

Θα βαζα και την μπάντα μου μέσα αλλά ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να "αναγνώσει" πλήρως το μεγαλείο μας.

Και ο Κώστας69  ;D έχει δίκιο. Ο σωστός bluesman πρέπει να έχει καράφλα και να παίζει μπάσο  :D

Αυτά τα λίγα για να δουλέψουμε και λίγο.  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως και μένα μαρέσει ο τύπος, αν και κάπως pop/mainsteram για τα γούστα μου.

Ελα να ζεσταθούμε λίγο.

Μου φάνηκε μετριότατη και η τελευταία δουλειά του Buddy Guy.

Αλλά από την άλλη, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ποτε ο Buddy Guy. Ας όψεται ο θεός Junior Wells....

Πάμε όλοι μαζί τώρα  ;D

kwstas79 είπε:
Πάντως και μένα μαρέσει ο τύπος, αν και κάπως pop/mainsteram για τα γούστα μου.
Εντάξει πρέπει να πουλήσει κιόλας...

Δεν έχω ολοκληρώσει την άποψή μου,καθώς είναι φρέσκος σαν ακουσμα στα δικά μου αυτιά, αλλά σε γενικές γραμμές μου άρεσε το στυλάκι

Buddy Guy? Αυτός δεν είναι ένας αλήτης μαύρος (σόρυ, νέγρος ήθελα να πω) με ΠΟΥΑ ΣΤΡΑΤ; Τι άλλο να πει κανείς, τέλος.

O Kenny Wayne μπλουζροκάρει άσχημα, παικτούρα και ωραίος ήχος. Check επίσης πέρα από Bonamassa, Doyle Brahmall Junior, Eric Gales, Bernard Allison θα σ' αρέσουν.

z43k0 είπε:
O Kenny Wayne μπλουζροκάρει άσχημα, παικτούρα και ωραίος ήχος. Check επίσης πέρα από Bonamassa, Doyle Brahmall Junior, Eric Gales, Bernard Allison θα σ' αρέσουν.
O Allison, για κάποιο λόγο, αντίθετα με τον πατέρα του, κάπου με χαλάει με το λούστρο του.

Αλλά παιχταράς nonetheless και φανκάρει πολύ καλά.

o kenny ειναι παιχτουρας τι να πουμε!

αλλα γενικα εχω κουραστει κ βαρεθει με τους SRV κλονους.

αυτος που με εχει τρελανει ειναι ο Trucks. ok ο ανρωπας ειναι αλλου....

Toσο αυτος οσο και το....ετερον ημισυ του ο J. Lang ειναι παιδια των 90's και της τοτε SRVmania. Δυστυχως αν και παιζουν καλη κιθαρα εξακολουθουν να εμπιπτουν στην κατηγορια SRVclone  :( :( :( :( :(

Actually θα διαφωνήσω περί του SRV clone, ok υπάρχουν επιρροές και ομοιότητες, αλλά υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές επίσης:

1. ο ήχος του KWS είναι πιο "γκαζωμένος" και μεσαίος.

2 οι φράσεις του δεν έχουν άμεσες αναφορές στους "πατέρες" του blues [Albert Collins, B.B.King].

3. τα κομμάτια του συνθετικά είναι περισσότερο στο πνεύμα του blues rock των 90s - ίδια φάση περίπου με Jeff Healey, bar rock μπορεί να το πει κανείς.

4. Σε αρκετά κομμάτια του κάνει κατάθεση ψυχής the blues way, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι "κλώνοι".

with that said, σίγουρα έχω πιο ψηλά στην εκτιμησή μου τον SRV από KWS.

Και for what is worth, o Vai είχε πει αυτά για τον KWS:

"When I first heard Kenny Wayne Shepherd,

I thought, 'Uh-oh, another Stevie Ray Vaughan clone,'" recalls Steve Vai, who watched the young guitarist closely throughout last summer's G3 tour. "Just like the first time I heard Stevie Ray, I thought, 'Uh-oh, another Hendrix clone.' I was equally wrong both times. Kenny has the depth and insight to make what he does emotionally powerful and remove it miles from clonedom. He has that elusive 'it.' "

holy20thread20resurrection.jpg

Στο άσχετο πρόσεξα οτι Fender βγάζει signature μοντέλο (μεξικάνα) με αρκετά ενδιαφέροντα specs:

παχιό μπράτσο

vintage κλειδιά

jumbo τάστα

12άρι radius

mint green pickguard  ;D

Έχει και graphtec saddles αλλά δεν ξέρω αν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Not bad.

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0138240300#

Και ενα review:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back