@ georgekz750 :
georgekz750 είπε:
Αφου το λες εσυ ετσι θα ειναι,κατσε να τραβηξω και μια μηνυση στον bogner που μας παραπληροφορει αναγραφωντας πραγματα που δεν συμφωνουν με εσενα επανω στους ενισχυτες του.
Είδες τι σωστά και καλά που τα γράφω?!!!
Να «μπεις» όμως στο «λούκι» με μηνύσεις και τα τι’ αυτά δεν θα σε συμβούλευα…
-Εκτός αν έχεις τον Λάκη (LK) για δικηγόρο…-
Μπορείς –απλά- να συνδέσεις την έξοδο Α (8 Ohm Out) με μια 212 καμπίνα 8 Ohm Input…
Τόσο απλά και εύκολα!...
Αν εσυ πιστευεις οτι οποιοσδηποτε κατασκευαστης ενισχυτων αναγραφει οτι να ναι πανω προκειμενου να πουλησει περισσοτερους και με σιγουρο κινδυνο να αποκτησει αυτοματα την χειροτερη φημη μιας και θα χαλασουν ολοι,τι να πω εγω ο ταπεινος πελατης που τον πιστεψα... περα απ το οτι ο δικος μου δεν χαλασε οπως οφειλε... Μαλλον θα ειχε την Παναγια Σουμελα να του φυλαει τον μετασχηματιστη εξοδου....
Μεγάλη η Χάρη Της!...
Μπορεί να μην το ξέρεις αυτό, αλλά οι εταιρίες κατασκευής ενισχυτών (όπως όλες οι εταιρίες…)
δεν είναι ευεργή φιλανθρωπικά ιδρύματα…
Κερδοσκοπικές εταιρίες είναι, όπου το καίριο αιτούμενο τους είναι οι πωλήσεις του προϊόντος τους και το εκβαλλόμενο από αυτές τις οι πωλήσεις οικονομικό κέρδος…
Οπότε δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό να αναγράψουν το οτιδήποτε αρκεί αυτό να τους προσφέρει το όποιο κέρδος από το προσκείμενο target group της αγοράς στο οποίο «απευθύνεται οικονομικά» το όποιο προϊόν τους…
Στο προκείμενο μας…
Η κινεζικής κατασκευής σειρά ενισχυτών Bogner Alchemist «απευθύνεται οικονομικά» στους “bedroom players” που αφενός μεν θέλουν να βλέπουν το Bogner logo στον ενισχυτή τους και να ικανοποιούν την ματαιοδοξία τους ότι «Αγόρασαν Bogner!...» αφετέρου δε όμως δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα Αμερικανικής κατασκευής μοντέλα ενισχυτών της Bogner (Shiva, XTC, Uberschall) ούτε την ηλικιακή ανεξαρτησία στο να έχουν τον δικό τους χώρο ώστε να έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν το wattage των πιο ισχυρών Αμερικανικής κατασκευής μοντέλων ενισχυτών…
Οπότε, όπως ευλόγα καταλαβαίνεις ότι η Bogner επέλεξε για λόγους κόστους στον Bogner Alchemist, μετασχηματιστές εξόδου με απολήξεις του δευτερευόντως στα 8 και 4 Ohm…
Αυτή τους η ενέργεια όμως τους στερούσε τους “bedroom players” που είχαν η’ έχουν στο δωμάτιο τους 112 καμπίνες 16 Ohm η’ όποιους έχουν 412 καμπίνες 16 Ohm στο Home/Project Studio τους…
Οπότε αυθαίρετα και καταχρηστικά επήλθε στην μεταξοτυπία το “16 Ohm O.K.”
Μπορουσες απλα να παραδεχτεις οτι δεν γνωριζες τον συγκεκριμενο ενισχυτη για τον οποιο εδινες συμβουλες και να ληξει εκει χωρις να προχωρησεις σε συμβουλες στην panagia soumela και στον Κινεζο διαχειριστη φημης της φιρμας του bogner,βγαζοντας ακυρο τον ιδιο τον κατασκευαστη (!).
Σου ξανά-επαναλαμβάνω ότι δεν τον έχω αγοράσει, –όπως π.χ. εσύ…- ίσως και να οφείλεται στο ότι τον γνωρίζω –ίσως- καλύτερα από εσένα…
Έχω μια απέχθεια στα Κινέζικα προϊόντα και ο ενισχυτής μου είναι το Γερμανικό αντίστοιχο του Bogner Uberschall MK2 (με KT88 τελικές λυχνίες ισχύος…)
Παντως παρεπιπτοντως,στα επισημα forum του bogner δεν ειδα κανεναν να ψαχνεται για ζημια σε μετασχηματιστη εξοδου,οποτε μαλλον πρεπει ολοι να αναφωνησουμε: "Μεγαλη η χαρη Της!"...
Κολλήστε και ένα εικονισματάκι της, πάνω του…
Με όλα αυτά που αναγράφονται πάνω του ποτέ δεν ξέρεις, πότε θα σου χρειαστεί…
Οσο για αυτο
Δεν φανταζει λιγο αυθαιρετο? Ή να βγαλουμε το κατασκευαστοσοβαρομετρο?
Αυτα τα ολιγα απο μενα,οποιος διαβασει το θεμα καταλαβαινει.
Καθόλου!...
Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς τα πάντα πρέπει να είναι εξεταζόμενα από τον δυνητικά η’ μη πελάτη…
Σε σχέσεις κέρδους δεν υπάρχουν «αγαθές προθέσεις» από κανέναν, οπότε αυτό με κάνει –εμένα- να είμαι υπέρμετρα επιφυλακτικός στην όποια ερεύνα αγοράς κάνω και για το που πρέπει η’ όχι να καταθέσω τον οβολόν μου και να μην βαυκαλίζομαι εύκολα με ότι εύκολα παρουσιάζεται…
Από όποιον υπέρτατο κατασκευαστή-guru η’ όχι…
Μην ανησυχείς
georgekz750 :…
Πιστεύω ότι οι αναγνώστες μας έχουν μάτια και διαβάζουν, γνώσεις και καταλαβαίνουν…
Οπότε εύκολα θα βγάλουν και τα συμπεράσματα τους…
Υ.Γ. 1… Βαλε και κανέναν τόνο…
Υ.Γ. 2… Θα σε παρακαλούσα όταν κάνεις quote από δικό μου κείμενο, να παραθέτεις όλα τα τμήματα αυτού και όχι επιλεκτικά ότι σου αρέσει η’ σε συμφέρει…
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο επιβάλει ένας
κώδικας τιμής μεταξύ
δυο ανδρών που σέβονται τα ενδύματα τους και -όπως βλέπουν όλοι...- εγώ τηρώ στο ακέραιο αυτό και σου απαντώ σε όλο το κείμενο σου χωρίς να αποκρύψω η’ να απορρίψω -προς ιδίων μου συμφέρον …- τίποτα εξ’ αυτών των λόγων σου…
Πράξε και εσύ τα ανάλογα!...