- Πόντοι
- 1,688
Ηθελα την συμβουλη των εμπειρων στο θεμα, για την πιο συμφερουσα επιλογη, για να μου στελνουν χρηματα, οχι καποιο μεγαλο ποσο (μαθημα Skype), απο Ηνωμενες Πολιτείες στην Ελλαδα.
Δεν χρειαζεται το "ασφαλης". Ειναι προπληρωμη ετσι κι αλλιως.Αν θες και ασφαλή ...
Εγω εχω βεβαια, αλλα δεν ξερω ο αλλος.
Ηθελα την συμβουλη των εμπειρων στο θεμα, για την πιο συμφερουσα επιλογη, για να μου στελνουν χρηματα, οχι καποιο μεγαλο ποσο (μαθημα Skype), απο Ηνωμενες Πολιτείες στην Ελλαδα.
1. Πως "προτιμω" να μην κάνει το paypal currency exchange, αλλά η τράπεζά μου?
2. Ποσο χρεωνει η τραπεζα?
1. Να του στείλεις invoice στο δικό του νόμισμα και να εισπράξεις πχ σε $. Από εκεί και πέρα αν τραβήξεις δολλάρια στην τράπεζα παίζει να γυρίσουν σε ευρώ (δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό ρώτησε την τράπεζα "αν μου στείλουν έμβασμα/εισερχόμενη εντολή σε άλλο νόμισμα, μετατρέπεται σε ευρώ?").
2. Κάθε τράπεζα χρεώνει διαφορετικό ποσό, πχ η alpha χρεώνει νομίζω 3 ευρώ, δηλαδή αν μιλάμε για 30 ευρώ σου παίρνει το 10%, αν μιλάμε για 30 δολλάρια ακόμα περισσότερο.
γ) αφού έχεις συνδέσει το Paypal σου με λογαριασμό στην Ελλάδα, μετά από ένα χρονικό διάστημα και αν δεν τα χρησιμοποιήσεις για κάποια αγορά με τη σειρά σου, τα χρήματα (ευρώ πλέον) μεταφέρονται αυτομάτως από το Paypal, στην κάρτα ή τον λογαριασμό σου.
Ti ειναι το STP και για ποιο απο τα δυο ποσα μιλαμε?
Δηλαδη το κοστος ειναι αυτο που αναφερει εδω? στο 1.1.2
Για εισερχομενο εμβασμα 15-5000Ε ειναι 3Ε STP και 9Ε NON STP
Ti ειναι το STP και για ποιο απο τα δυο ποσα μιλαμε?
(το λινκ το βρηκα απο αλλου, δεν εβρισκα τιποτα στο σαιτ)
https://www.nbg.gr/greek/pricing-of-products-and-services/Documents/Τιμολόγιο Λοιπών Εργασιών[2]/Λοιπές Εργασίες[1]/web_portal_elliniko_timologio_loipwn_ergasiwn.pdf#[{"num"%3A21%2C"gen"%3A0}%2C{"name"%3A"XYZ"}%2C50%2C720%2C0]
Τι να σου πω , εμένα πάντως όταν π.χ. επιστρέφω κάτι στο Τόμαν, που το είχα πληρώσει με paypal, τα χρήματα επιστρέφονται από τους γερμανούς στο Paypal και από εκεί, ύστερα από λίγες μέρες, στον τραπεζικό μου λογαριασμό.χμμ περίεργο μου ακούγεται αυτό, μεταφορά χωρίς κάποια πάγια εντολή ή άλλη σαφή εντολή απο τον δικαιούχο, υπάρχει σε κανα συμβόλαιο, όρους ή κάποιο άλλο νομικό έγγραφο του paypal?