Ειχα την Recto Horizontal (και την πουλησα) και εχω ακουσει αρκετες φορες την VHT στον αντιπροσωπο με διαφορους ενισχυτες κατα καιρους.
Με βαση την εντυπωση που μου αφησε η καθεμια, θα σου προτεινα την VHT και εξηγουμαι:
Η Recto ειναι πολυ καλη περιπτωση, προσωπικα ομως παντα μου εδινε την εντυπωση πως ειναι αρκετα "σκληρη" καμπινα. Ειναι ταμαμ για σκληρο ηχο, με χαμηλοτερα κουρδισματα, ομως για να αποδωσει ωραια θα πρεπει η ενταση και το gain να ειναι σχετικα ψηλα. Λιγο τα μεγαφωνα, λιγο ο προσανατολισμος της, πιστευω την κανουν πολυ dedicated στους modern gain ηχους. Τονοι low end και μια μικρη απουσια μεσαιων ωστε να αποκτησει το καταλληλο articulation για τσαγκα τσουγκα, αν ομως καποια στιγμη θελησεις να παιξεις και κατι αλλο, με λιγοτερο gain ισως, ή καθαρα πιστευω δεν θα κολακευσει το αποτελεσμα (οχι οτι θα ειναι κακη, προς θεου, αλλα γιατι ειναι φτιαγμενη για αλλα πραγματα). Σημειωση, κυριως την επαιζα με ενα Mesa DC-5 που ειχα τοτε, οποτε ολα τα συμπερασματα ειναι 90% με αυτον τον ενισχυτη.
Η VHT απο την αλλη μερια, μου εχει δωσει την εντυπωση πως ειναι μια καμπινα που μπορει ανετα να ανταπεξελθει στον σκληρο ηχο -με τονους low end και αυτη και πολυ καλο in your face ηχο, λιγο πιο πληθωρικα μεσαια ομως. Ετσι ειναι πιο ευελικτη σε περιπτωση οπου για τον Χ/Ψ λογο θελησεις να παιξεις και κατι αλλο καποια στιγμη και λιγο πιο 3D. Την εχω ακουσει με διαφορους ενισχυτες κατα καιρους και εχω μεινει εντυπωσιασμενος τοσο με της δυνατοτητες τις σε high gain οσο και σε mid gain/clean ηχους (για closed back καμπινα παντα).
Θα μου πεις βεβαια, "εμενα φιλε μου με ενδιαφερει το βαρυ και σηκωτο metal, τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε". Ακομα λοιπον και σε αυτη την περιπτωση παλι τη VHT θα προτεινα για τους λογους που ανεφερα παραπανω.
Αυτα ελπιζω να βοηθησα λιγο στην αποφαση σου, αν χρειαστεις καποια διευκρινηση και μπορω να βοηθησω εδω ειμαστε