Με σφυρίζει η κιθάρα!

• Thread starter Thread starter neeq
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 3K

neeq

Μέλος
Πόντοι
38
Γεια  :(

Που να σας τα λέω. Ηχογραφησα ενα μερος ηλεκτρικής κιθαρας με ενα φίλο, και μετα ήρθα σπιτακι να το επεξεργαστω, και ειδα οτι σε αρκετα σημεία με σφυριζει  (feedback).

Ειδικα σε 2 σημεια αρκετα...

Η απειρία μου στην ηχογραφηση τα φταιει...

Δεν ειναι τραγικο δύσκολο να ξαναγραψουμε, αλλα δεν ειναι και ευκολο.

Οποτε, αν εχει κανεις καποια ιδεα, πως θα μπορουσε να συμμαζευτει το σφυριγμα, θα με διευκολυνε πολύ.

Επισυνάπτω το μερος που με σφυριξε το πισωτάισμα.

example_guitar.mp3

Attachments

Τι να ΣΕ πω τωρα.... ;D

Αστο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...εμενα μου ακουγεται πολυ ωραια και μουσικό το feedback.

Να αφαιρεθει    με editing δεν γινεται γιατι ΣΕ εχει σφυριξει στο ιδιο σημειο και τις 2 φορες οποτε δεν μπορει καποιος να κοψει και να ραψει τα ...ασφυριχτα μερη.... ;D

Αλλοιως ξαναγραψε...το σφυριγμα δεν ειναι θορυβος ωστε να μπορεσει να αφαιρεθει με καποιο eq ή filter..  

Δεν ΜΕ λες...πως τα καταφερες να ΣΕ σφυριξει η κιθαρα και να μην το παρεις ειδηση?

ΣΕ ειχε μαγειρεψει σουτζουκακια το αμορε και ειχες ξεχαστει ? ;D

Δε με αρεσει για να το αφήσω :( και το υποψιαζομαι οτι δε συμμαζευεται, αλλα ειπα μηπως υπαρχει κανα θαυματουργο de-whistle-sizer.

Το πως δεν το πηρα ειδηση, ειναι μεγαλη κουβεντα και εμπλεκει ψυχολογια, μεταφυσική, κοινωνιολογία και αθλητικα ;D Το ξερω, ειμαι αδικαιολογητος...

Καπως το μετρίασες ThePilgrim :) Ευχαριστω που ασχοληθηκες. Το μερος αυτο, εχει και παρακατω, οποτε λεω να το κοψω απο κει. Αν δε μου αρεσει η επαναληψη του ιδιου τμηματος συνεχως, θα επανελθω.

Τι έκανες ακριβως? Προσπαθησα κι εγω με μια σειρα απο automations σε delay, compressor και volume και τα εκανα σκατα ;D

Δοκίμασα όλα τα φίλτρα και eq στο cool edit pro, αλλά δε γινόταν τίποτα, και μετά με ήρθε ιδέα να κάνω ένα custom multi-tap delay με high cutoff και το εφάρμοσα μόνο λίγο πριν το σημείο που σφυρίζει, και όχι στο ολόκληρο track, για να το περιορίσει!! Επίσης επειδή στις τελευταίες 2 επαναλήψεις σφύριζε πάρα πολύ, έκανα copy pase την πρώτη  :)

Καλή ιδεα. :) Ευχαριστω πολυ. Οπως ειπα, αν δεν μου κατσουν οι επαναληψεις του ίδιου τμήματος, θα δοκιμασω και αυτη τη λύση.

Εχω σχεδον καλυφθει με την ιδεα του Νικου να κοψω κατι απο καποιο επομενο σημειο. Αν θες Μανωλη, για να μην παιδευεσαι, πες μου τι εκανες. Εργαλεια υπαρχουν, μυαλο ειναι που μου λειπει ;D

Ευχαριστώ παντως που ασχολείσαι κι εσυ, και ολοι σας :)

Πάρε και το δεύτερο (τελευταίο) λιγάκι πιό καθαρό από το προηγούμενο.

Στο πρώτο έχει αφαιρεθεί όλη η συχνοτική περιοχή που σφυρίζει.

Στο δεύτερο έχουν αφαιρεθεί και οι θόρυβοι - χτυπήματα από την κιθάρα.

Δοκίμασε αν σου κάνουν. Είναι λιγάκι έως πολύ πρόχειρα.

Συγγνώμη δεν είχα χρόνο στη διάθεσή μου για λεπτομέρειες.

Υ.Γ.

Μιλάμε για σκέτη ταλαιπωρία. Ο κώδικας (του φόρουμ) θέλει αναβάθμιση.

example_guitar_2_b.mp3

Attachments

Είναι λίγο εξτρίμ το equalising, ειδικά στο πρώτο. Χανει την ποιοτητα της κιθαρας που ηθελα να αποδωσω (και περα απο το σφυριγμα, ετσι τη θελαμε να βγει).

Όπως σου είπα, το έκανα πρόχειρα.

Ένας επαγγελματίας ηχολήπτης (δεν είμαι), θα σου το κάνει πολύ καλύτερα.

Υπάρχει και η άλλη λύση, το ξαναπαίζει(ς), που για μένα είναι η καλύτερη  ;)

Υ.Γ.

Αν βρω χρόνο ίσως σου κάνω ένα καλύτερο.

Δεν ειναι αναγκη να μπαινεις σε κοπο. Βολευτηκα με το κοψε ράψε. Αλλιως ισως το ξαναγραψουμε. Απλα εχουμε μια αποσταση 50χλμ και δεν πολυ ευκολο να βρω χρονο τωρα :)

Και, άντε, εσύ δεν το άκουσες. Ο κιθαρίστας δεν το άκουσε; Είναι ένας εκ των δύο κοπρόσκυλων που παίζουν αυτά τα punk fluid;

Ενας τρόπος για να το μαζέψεις είναι να κάνεις fade out στις ουρές της νότας που σφυρίζει αδιάφορα και μικρά fade in στην νοτα που ακολουθεί, μέσα σε ένα wave editor. Εκανα ενα πολύ γρήγορο δείγμα στο οποιο μετα μπορείς να προσθέσεις και λίγο βαθος ή delay για να μη φαίνεται καθόλου το πείραγμα. Αλλά είναι τόσο απλό να το ξαναγράψεις...

Υ.Γ. Μανώλη. Σιγα μη φταίει ο κώδικας... :)

Υ.Γ. Μου σφυρίζει η κιθάρα...

example_guitar_fade.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
RayDTutto είπε:
Και, άντε, εσύ δεν το άκουσες. Ο κιθαρίστας δεν το άκουσε; Είναι ένας εκ των δύο κοπρόσκυλων που παίζουν αυτά τα punk fluid;
Οχι, αυτοι δε σφυριζουν :P Μπορει να το ακουσε ο κιθαριστας, μπορει και να το εκανε επιτηδες, δεν ξερω. Αλλωστε είναι ωραιο στοιχείο σε ενα λάιβ, απλά στην ηχογραφηση ακουστηκε ασχημα. Εγω επρεπε να αποφασισω επι τόπου αν μου αρεσει, πριν φυγω.

Ενας τρόπος για να το μαζέψεις είναι να κάνεις fade out στις ουρές της νότας που σφυρίζει αδιάφορα και μικρά fade in στην νοτα που ακολουθεί, μέσα σε ένα wave editor. Εκανα ενα πολύ γρήγορο δείγμα στο οποιο μετα μπορείς να προσθέσεις και λίγο βαθος ή delay για να μη φαίνεται καθόλου το πείραγμα. Αλλά είναι τόσο απλό να το ξαναγράψεις...

Υ.Γ. Μανώλη. Σιγα μη φταίει ο κώδικας... :)
Τα δοκιμασα ολα τα automations, με την ενταση, να μπαινει εκει delay, να μπαινει κομπρεσορας μονο εκει και αλλα τετοια. Τελικα το εφερα με κοψε ραψε.

Υ.Γ. Μου σφυρίζει η κιθάρα...
Κι εγω το ίδιο προβλημα έχω ;D (κρυο το ξερω :D )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back