Μαγικές μουσικές στιγμές στο βάθος του χρόνου...

Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643

Mahavishnu orchestra

album: Apocalypse (1974)

producer: George Martin

@-discogs info-@

επ ευκαιρίας της μνημόνευσης του από φίλους σε άλλο θέμα, ξανακούω μετά από χρόνια αυτόν τον "ύμνο" στην μουσική έκφραση αλλά και την παραγωγή... είναι μερικές δουλειές που ακούγοντας μόνο ένα μικρό μέρος τους είναι σαν να "σπουδάζω" το μουσικό τους είδος στον πυρήνα του...

ένα είδος "μαγείας" στη δική μου αντίληψη... έχετε νοιώσει ανάλογα και για ποιες δουλειές (ανεξαρτήτως μουσικού είδους)?...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δισκάρα.

Παρακαλώ ν' αναφέρετε και το όνομα του παραγωγού.

Παρακαλώ ν' αναφέρετε και το όνομα του παραγωγού.

η (ορθή) επιθυμία σας εξετελέσθη...?

όπως και στην μουσική μαγική στιγμή που ακολουθεί (αν και η σημαντικότητα του ρόλου του Allan σε αυτή είναι αμφιλεγόμενη)...

Pink Floyd

album: Dark Side Of The Moon (1973)

producers: Pink Floyd - Alan Parsons

@-discogs info-@

o ρόλος του ήταν κάτι παραπάνω από μηχανικού, αλλά δεν έφτασε στα όρια του παραγωγού. Φυσικά αυτό δεν υποβιβάζει την αξία του ως σημαντικού ηχολήπτη και παραγωγού γενικά

o ρόλος του ήταν κάτι παραπάνω από μηχανικού, αλλά δεν έφτασε στα όρια του παραγωγού.

εσύ δηλαδή αν ρωτηθείς για το "παραγωγό" του συγκεκριμένου άλμπουμ ποιον θα πεις (μην μου αναφέρεις όλους όσους συμμετείχαν μέχρι και το παιδί που έφερνε τους καφέδες)...?

κάποιος (οι κάποιοι αμέσως διακριτά προεξέχοντες πλην της μπάντας)  πρέπει να αναφέρεται γιατί αλλιώς θα χάσει και το νόημά του το νήμα... όπως στην  παρακάτω δι εμέ μαγική στιγμή...

Fleetwood Mac

album: Rumours (1977)

producers: Ken Caillat (κυρίως) και Richard Dashut

@-discogs info-@

Στο dark γενικώς ήταν μόνοι τους, κοινώς όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι.

Στο τέλος αν θυμάμαι καλά φωνάξανε κι άλλον.

Και όταν έγινε το πρώτο anniversary των 30 ετών άλλον, κάνοντας στην άκρη τον Parsons που γενικώς τσατίστηκε κι όλας.

όντως μαγική στιγμή στο είδος Σταύρο...

Michael Jackson

album: Thriller (1982)

producer: Quincy Jones

@-discogs info-@

Queen

album: A Night at the Opera (1975)

producer: Ray Thomas Baker

@-discogs info-@

Supertramp

album: Breakfast In America (1979)

producer: Peter Henderson

@-discogs info-@

Θα αφήσω κομμάτια που θεωρούμε όλοι classics για τους συμφορουμήτες που τα έζησαν όταν γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν. 

Ασφαλώς και η μουσική ως κληρονομιά ανήκει σε όλους, αλλά όπως και να 'χει είναι αλλιώς να ακούς κάτι όταν βγαίνει, μπορείς να αφουγκραστείς λίγο περισσότερο την εποχή, το timing, κλπ.

Κάτι το οποίο άκουσα και με μάγεψε από την πρώτη φορά ήταν το παρακάτω τραγούδι. Όποιος ξεπεράσει τον τίτλο και το ακούσει, ας κάνει μια χάρη στον εαυτό του κι ας το ακούσει με ακουστικά ή studio monitors σε σωστή θέση. Είναι ένα μουσικό ταξίδι.

Devin Townsend

Album: Deconstruction (2011)

Producer: Devin Townsend

@-discogs info-@

Το είχα ακούσει τυχαία πριν βγει γιατί συμμετείχα σε ένα forum που έγραφε και ο Dev. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει "βόλτα" σε ένα gear forum και να βλέπει ένα thread που να λέει μέσες άκρες "έγραψα αυτό direct στην κάρτα ήχου, θα είναι κομμάτι από ένα concept album που γράφω". Πάτησα play και άκουσα 2 κομμάτια, το ένα ήταν αυτό. 

Ήταν από τους δίσκους που άναψαν ένα μικρό λαμπάκι στο κεφάλι μου, εξού και το σεντόνι. Έκτοτε έχω δει live τον Devin, έχω μιλήσει μαζί του και στηρίζω όλες του τις κυκλοφορίες, είναι ένας άνθρωπος που τον θεωρώ πραγματικά ξεχωριστό.

Eric Bibb And Needed Time

album: Spirit & The Blues (1994)

producer: Jan Eric Persson

@-discogs info-@

μια από τις μαγικές στιγμές που δικαιώνεται το επίμονο προσωπικό μου κυνήγι στην ανυπέρβλητη υπεραξία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογική αρτιότητα στο συναίσθημα της έκφρασης μέσω της τέχνης...

ΥΓ. thanks Bill είναι σημαντική η ημερομηνία της παραγωγής ως πληροφορία και ναι σίγουρα τις μαγικές στιγμές δεν τις μονοπωλεί το μακρινό παρελθόν... η πηγή τους κρύβεται (έστω και σπανιότερα) και στον ενεστώτα χρόνο...

Jon Lord

album: Sarabande (1976)

producer: Martin Birch

@-discogs info-@

ΥΓ. νομίζω ότι ένα link και στο discogs (όπου υπάρχει) θα δίνει μια πιο πλήρη εικόνα για τους συντελεστές, γιατί δεν είναι σωστό να παίρνει μόνο ο παραγωγός τα credits των "μαγικών στιγμών"...

Άλλη μία μαγική στιγμή ήταν αυτό το τραγούδι από το concept album "The Raven that refused to sing" από τον Steven Wilson.

Steven Wilson

Album: The Raven that refused to sing (2013)

Producer: Steven Wilson, Alan Parsons

@-discogs info-@

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back