Marshall Studio Vintage Head and 112 Cab - Να βάλω creamback ? Και ποιο από τα τρία;

argytar

Noiz addict
Πόντοι
363
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα!

Πήρα τον Marshall Studio Vintage Head

και στο Noiz βρήκα την καταπληκτική καμπινούλα του SV112.

Μέχρι στιγμής ο αμπ μου αρέσει πάρα πολύ! 

Τον έχω σε δύο setups:

Το κάτωθι θηρίο:

6DD5E11C-A59A-487A-A69C-3AA81ABB623F.jpeg

Και το σετάκι:

BD71FCD7-C48E-41AC-AEC5-467967AC43B0.jpeg

185CB583-B111-4B26-B4BA-0733E2D605CD.jpeg

8081BEB0-3DDD-45AD-8C56-1A0864EC73CE.jpeg

Το  Celestion V-type που έχει πάνω μου άρεσε πολύ! Έχει ωραίο bass reaponse και crisp καθαρά!

59B3CA51-EA87-4E7D-B99F-190861C78623.png

Κάποιοι φίλοι μου λέν να το αλλάξω σε Creamback για να βρω τον απόλυτο ήχο!

Ερωτήσεις:

1.Έχει κανείς κάποιο creamback σε 112 config με αυτόν τον ενισχυτή;

2. Ποιο creamback προτιμάτε; G12H75 ή G12M65?

3. Έχει κανείς tips για βρωμοπεταλάκια με τον ενισχυτή; Είδα ότι τα tubescreamer 808 και Rat2 θέλουν αρκετό tweaking για να μην ακούγονται σαν μαναβική , ενώ το Klon Clone Archer έκατσε πολύ ωραία και οργανικά. Ακόμη παλεύω ένα παλιό MXR Dist+ (αν παίζει και εκεί κάποιο tip let me know).

Θα τον δοκιμάσω σύντομα σε λάηβ και με τις δυο καμπίνες οπότε θα επανέλθω.

Μέχρι τότε … Let us geek out!

Ο ez μου είπε ότι του πάνε πολύ τα Fuzzοπέταλα αλλά το Analogman Peppermint FuZz που έχω παραείναι άγριο και δεν καθαρίζει καλά - ακούγεται «χαλασμένο».

Thanks!!

Στον origin 20 (παρόμοιος ήχος) ξηλωσα το 10αρι V-type και έβαλα 12αρι G12-65. Ταιριάζει πάρα πολύ διότι έχει πολύ μπάσο και στρογγυλά καθαρά, και ταιριάζει με τις μαρσαλοσυχνότητες. Πολύ καλό και το V-type. Το έβαλα στον vox και αναβαθμιστηκε. 

Το 75αρι creamback νομίζω είναι λίγο καλύτερο στα βρώμικα.

Είναι παράξενος ενισχυτής για βρωμοπεταλα. Όχι τόσο φιλικός, τόσο λόγω συχνοτητων, όσο λόγο και ότι έχει ήδη γκάζι από μόνος του. Εάν τον παίζεις σε καθαρό ήχο, τότε έχεις περισσότερες επιλογές. Με λίγο tweaking παίρνει τα πάντα. Εάν τον δουλεύεις με αρκετο gain, τότε έχεις λιγότερες επιλογές, κυρίως overdrives στυλ klon, odr, sd1 κλπ. Επίσης, του αρέσουν distortions όπως rat, aftermath, ds1, ενώ δεν γουστάρει suhr riot, και λοιπά dist με ολοκληρωμένο ήχο. Θέλει "συμπλήρωμα" από άλλο πετάλι,.με συχνότητες που του λείπουν. Και τα φαζ γουστάρει πολύ. Λογικά κάτι παρόμοιο θα ισχύει στον δικο σου.

Το mxr.dist+ είναι παράξενο και δεν κανει πολλά πράγματα. Το χρησιμοποιώ μετά τα overdrives, σαν καθαρό μπουάτ, όπου μου παχαινει και μου fuzzιζει τον υπάρχων ήχο.

Στον origin 20 (παρόμοιος ήχος) ξηλωσα το 10αρι V-type και έβαλα 12αρι G12-65. Ταιριάζει πάρα πολύ διότι έχει πολύ μπάσο και στρογγυλά καθαρά, και ταιριάζει με τις μαρσαλοσυχνότητες. Πολύ καλό και το V-type. Το έβαλα στον vox και αναβαθμιστηκε. 

Είναι παράξενος ενισχυτής για βρωμοπεταλα. Όχι τόσο φιλικός, τόσο λόγω συχνοτητων, όσο λόγο και ότι έχει ήδη γκάζι από μόνος του. Εάν τον παίζεις σε καθαρό ήχο, τότε έχεις περισσότερες επιλογές. Με λίγο tweaking παίρνει τα πάντα. Εάν τον δουλεύεις με αρκετο gain, τότε έχεις λιγότερες επιλογές, κυρίως overdrives στυλ klon, odr, sd1 κλπ. Επίσης, του αρέσουν distortions όπως rat, aftermath, ds1, ενώ δεν γουστάρει suhr riot, και λοιπά dist με ολοκληρωμένο ήχο. Θέλει "συμπλήρωμα" από άλλο πετάλι,.με συχνότητες που του λείπουν. Και τα φαζ γουστάρει πολύ. Λογικά κάτι παρόμοιο θα ισχύει στον δικο σου.

Το mxr.dist+ είναι παράξενο και δεν κανει πολλά πράγματα. Το χρησιμοποιώ μετά τα overdrives, σαν καθαρό μπουάτ, όπου μου παχαινει και μου fuzzιζει τον υπάρχων ήχο.
Σε ευχαριστώ πολύ!

Θα παίξω το Vtype μέχρι να GASίσω για Creamback!!

• Like
Reactions: gkourmoul1
Τα μπάσα είναι θέμα κυρίως καμπίνας. Τα greenbacks είναι πιο μεσαία με περισσότερο roll off στα πρίμα. Τα heavy magnet (H) έχουν αρκετά περισσότερα πρίμα, πιο jangly και aggressive μεγάφωνο.

Τα Creambacks έχουν λίγο λιγότερη ατάκα απ τα μικρότερα ξαδερφάκια τους και λίγο περισσότερα μπάσα. 

Πετάλι σε τέτοιους ενισχυτές δοκίμασε και κανα καλό treble booster αντί για overdrive. Και σε full range boost δοκίμασε και το Mad Professor, αν και το Klon είναι επίσης φοβερό σε όλους σχεδόν τους ενισχυτές.

• Like
Reactions: argytar

Σε ευχαριστώ πολύ!

E9CE040D-3089-4D64-8649-4C2830D1AB9F.jpeg

Δοκιμάζοντας αρκετά πεταλάκια μπροστά και στη λούπα κατέληξα στο ήδη υπάρχον σετάπ αλλά με λιγότερο gain και το tone knob σχεδόν τελείως κλειστό. Ο ez είχε πει : «σφάξιμο στα πρίμα» και φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά! Κρυστάλλινο Χεντριξιάρικο Φρουσιάντικο καθαρό και όγκος από τα βρωμοπέταλα. 

Αν και στο λάηβ με βγάλει ασπροπρόσωπο θα είμαστε ωραίοι!

θενξ και πάλι! Εννοείται συνεχίζεται το tone search και ίσως δοκιμάσω και το creamback 65!

Άλλα πετάλια που ταιριάζουν πολύ είναι το maxon sd9, και το nobels odr. Αμφότερα, δεν έχουν πρίμα (χρησιμοποιούν ο,τι έχει ο ενισχυτής). Νομίζω, ένα odr mini το χρειάζεσαι.

Ο ενισχυτής λογικά έχει μπόλικα μεσαία, σωστά; Παίζεις και με τον ενισχυτή «σπασμένο»; 
Μήπως να δοκίμαζες κλασική συνταγή με ένα ποιοτικό fuzz face και τα υπόλοιπα να τα ρυθμίζεις όλα από το volume της κιθάρας;

Επίσης νομίζω ότι με ts και ray πεταλάκια δεν θα κάνεις δουλειά λόγω πολλών μεσαίων, γι’ αυτό το klon ταιρίαζει περισσότερο. Θεωρητικά και το micro amp που έχεις θα δίνει ωραίο  boost

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο ενισχυτής λογικά έχει μπόλικα μεσαία, σωστά; Παίζεις και με τον ενισχυτή «σπασμένο»; 
Μήπως να δοκίμαζες κλασική συνταγή με ένα ποιοτικό fuzz face και τα υπόλοιπα να τα ρυθμίζεις όλα από το volume της κιθάρας;

Επίσης νομίζω ότι με ts και ray πεταλάκια δεν θα κάνεις δουλειά λόγω πολλών μεσαίων, γι’ αυτό το klon ταιρίαζει περισσότερο. Θεωρητικά και το micro amp που έχεις θα δίνει ωραίο  boost
Πιστεύω ότι θέλω να τον έχω σχεδόν σε μικρό breakup το οποίο δεν πέτυχα ακόμη στο σπίτι διότι πιστέψτε με το μηχάνημα είναι LOUD! Στο live λογικά θα έχει ένα μικρό breakup που από ό,τι ξέρω βοηθά γιατί βγαίνει ο treble cap εκτός κυκλώματος και «σφίγγει» ο ήχος.

Από όλα τα drives που δοκίμασα το Archer ήταν το πιο ταιριαστό και το πιο transparent.
Το MXR dist+ είχε καναδυό ωραία settings τα οποία δυστυχώς άλλαζαν πολύ τη στάθμη του ήχου. 

Το RAT λόγω του πολύ ευρέος tone knob έκατσε σε ένα σημείο να έχει παχύ ήχο και κάποια μπάσα και προς το παρόν το κρατάω για dist.

To BOSS DS1 μέχρι στιγμής μου έβγαλε ήχους λίγο … μύγας οπότε θέλει τρίψιμο, χτες το πήρα - ίσως θέλει ψάξιμο.

Το TS ενώ στην αρχή ήταν μαναβική , με κομμένα πρίμα μου έκανε και το κράτησα. Δυστυχώς έχει παντρευτεί με τα αυτιά μου για σχεδόν 25 χρόνια πλέον οπότε κάπως θέλω να πετύχει και να το έχω εκεί - feels like home. Με τα πρίμα και το gain πολύ πιο πίσω από ό,τι έπαιζα σε φένδερ.

Δεν πολυπαίζω με το βολιουμ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το έχω για λύση ανάγκης στο λάηβ όταν το παρακάνω με την ένταση, θα ήθελα να είμαι knob manipulator σαν τον EZ αλλά θέλει να κόψω τα δόντια μου πολύ ακόμη που λένε και οι ξένοι ή να ζητήσω κανένα μάθημα.

Το micro amp είναι πολύ σημαντικό πετάλι όταν χρειάζομαι σόλο με βγάζει μπροστά και μου αρέσει και η μικρή αλλαγή που επιφέρει στον ήχο.

Και τώρα ώρα να ψάξω για fuzz face!

Προτάσεις;;;

Άλλα πετάλια που ταιριάζουν πολύ είναι το maxon sd9, και το nobels odr. Αμφότερα, δεν έχουν πρίμα (χρησιμοποιούν ο,τι έχει ο ενισχυτής). Νομίζω, ένα odr mini το χρειάζεσαι.

Δεν το έχω ξαναδιαβάσει αυτό και τώρα βλέπω ότι είναι best kept secret κλπ. Μας σκότωσες , πρέπει να το δοκιμάσω.

Δοκίμασες το microamp να το βαλεις στη λούπα, για να έχεις ...2ο κανάλι? (Και το archer μπροστά να σπρώχνει)

Επίσης, τι ρυθμίσεις έχεις στο eq? Δοκίμασες 0 low 10mids 0 treble?

Και τώρα ώρα να ψάξω για fuzz face!

Προτάσεις;;;

https://www.musicstore.com/en_GR/EUR/VS-Audio-Fuzzytale/art-GIT0056417-000?campaign=GShopping/GR&ProgramUUID=4zbAqJar0n4AAAFl5TtyjI8u&gclid=Cj0KCQjw0tKiBhC6ARIsAAOXutmrPYQHBgDKZBuAfhWfh0nvOPhb84tVFjdxYaCcRv628Bu_tPDbCTUaAkpdEALw_wcB

https://www.artsound.gr/el/product/vs-audio-fuzzytale-fuzz-face-distortion-πετάλι/

Αυτό έχω και είναι πολύ ποιοτικό (και ελληνικό). Το βαζεις όπου θες στην αλυσιδα, χωρίς να εχει κουσούρια λόγω γερμανίου. Επίσης, στακάρεται με τα πάντα.

Έλα, σου έγραψα να δεις πως περίπου είναι, σε παρόμοιο ήχο (χωρίς χρήση ενισχυτή). "καθαρό" κανάλι πρωτα, μετα odr mini, μετα vs fuzzytale μαζι με odr, και μετα για κατι διαφορετικό vs aftermath.

slodrvsafter.mp3

Attachments

• Like
Έλα, σου έγραψα να δεις πως περίπου είναι, σε παρόμοιο ήχο (χωρίς χρήση ενισχυτή). "καθαρό" κανάλι πρωτα, μετα odr mini, μετα vs fuzzytale μαζι με odr, και μετα για κατι διαφορετικό vs aftermath.

slodrvsafter.mp3 2.15 MB · 20 downloads
Μας κακομαθαίνετε!!! Θα τα ακούσω με ακουστικά!!

Και ένα κλιπ με το maxon sd9, έτσι να υπάρχει. Πολύ ενδιαφέρον πετάλι, με παχύ ήχο, μπόλικο gain, και καθαρίζει όσο λίγα. Απλά, θέλει ενισχυτή στο breakup (κατά προτίμηση marshall)  για να δώσει ο,τι πρέπει. Σε ενα άγευστο καθαρό κανάλι, δεν θα κάνει πολλά.

Ξεκινώ με καθαρό  κανάλι, ενεργοποιω πετάλι με μηδενικό gain και ανεβαίνω σταδιακά. Προς το τελος το μπουστάρω με booster και με TS808.

teleslsd9.mp3

Attachments

• Like
Και ένα κλιπ με το maxon sd9, έτσι να υπάρχει. Πολύ ενδιαφέρον πετάλι, με παχύ ήχο, μπόλικο gain, και καθαρίζει όσο λίγα. Απλά, θέλει ενισχυτή στο breakup (κατά προτίμηση marshall)  για να δώσει ο,τι πρέπει. Σε ενα άγευστο καθαρό κανάλι, δεν θα κάνει πολλά.

Ξεκινώ με καθαρό  κανάλι, ενεργοποιω πετάλι με μηδενικό gain και ανεβαίνω σταδιακά. Προς το τελος το μπουστάρω με booster και με TS808.

teleslsd9.mp3 3.57 MB · 43 downloads
Αυτο το τεστ εγινε με Marshall Studio Vintage?

Όχι. Όπως και το προηγούμενο κλιπ (το αναφέρω εκεί), δεν χρησιμοποιώ ενισχυτή, αλλά πετάλια και προσομοιώσεις. 

Δοκιμές ώστε να δείξουν πως συμπεριφέρεται το πετάλι σε περιβάλλον marshal. Εντελώς συζήτηση να γίνεται δλδ...

• Like
Reactions: Spyros Delta
Πάντως τον δοκίμασα σε δύο λάηβ: ένα με την καμπίνα 412 και απόψε με 112.

Ο ενισχυτής μου άρεσε πολύ. Σε φάση μπάντας τον έπαιζα στο 3-4 στα 5 watt. Στα 20 ο ηχολήπτης γρίνιαζε. 

Γενικά άφησα το archer να υπάρχει στην πεταλιέρα και ο ήχος ήταν πολύ διαυγής. Με το ρατ σε λίγο μεγαλυτερες εντάσεις πήρα την γκαγκανίλα που ήθελα.

Θέλω να δω και με fuzz τι θα παίξει!!!

Πάντως το προτείνω το πλεξάκι αυτό. Αν το θέλετε για ήσυχα πράματα δεν είναι πολύ εύχρηστο- θέλει attenuator. ΑΛΛΑ για medium gain gigs σπάει κόκαλα!

A4E08F06-47C4-4DD2-BE99-07EC34CFB4F8.jpeg

2C9342D2-8229-40D4-AD6B-BE8B648FCF48.jpeg

16D06858-AD98-4772-B0B7-97140103F6B4.jpeg

Τσεκαρε οπωσδηποτε το Friedman Golden Pearl .Ειναι φτιαγμενο για marshall ενισχυτη . Εχω τον sv20 επισης και ειναι σαν προεκταση του .

Τσεκαρε οπωσδηποτε το Friedman Golden Pearl .Ειναι φτιαγμενο για marshall ενισχυτη . Εχω τον sv20 επισης και ειναι σαν προεκταση του .
Ωραίο ακούγεται! Με τι καμπίνα τον έχεις; Σ αρέσει ο sv20?

Ωραίο ακούγεται! Με τι καμπίνα τον έχεις; Σ αρέσει ο sv20?
Σπιτι ειμαι χωρις καμπινα. Χρησιμοποιω το Ua Ox .Σε προβες κλπ οτι καμπινα κατσει.Μου αρεσει πολυ αν και ο 2061x  θεωρω πως  εχει καλυτερο ,ας πουμε, tone σαν ενισχυτης.Παρολ’αυτα τον sv προτιμω γιατι μου προσφερει περισσοτερο κοντρολ με το χερι (volume strat) και  μου αρεσει περισσοτερο στο συνολο .Ειναι λιγο περισσοτερο  πριμος για το ιδανικο μου αλλα αυτο πιστευω λυνεται με τα καταλληλα μεγαφωνα .

• Like

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα