Marshall AVT - AVT Tribute: ποιος ειναι πιο καινουριος και ποιος πιο "σωστος"??

Λοιπόν στα γρήγορα. Η σειρά AVT ( Advanced Valvestate Technology ) είναι υβριδικοί, κάτι σαν τον Vox VT (Valvetronix). Που σημαίνει ότι η προενίσχυση γίνεται με λυχνία (tube) άλλα η τελική γίνεται με τρανζίστορ (solid state) .

Στις ερωτήσεις σου τώρα. Ο πρώτος είναι ο παλιός AVT(του 90’) και ο δεύτερος (ναι, ναι καλά το μάντεψες) είναι ο tribute του πρώτου.

Τη μονή διάφορα που βρήκα είναι η εμφάνιση. Οπότε και οι δυο είναι ¨σωστοί¨

Και όταν λέω σωστοί το εννοώ. Έχω ακούσει τον tribute και, σαν όλους τους solid state Marshall, έως το ¼ του volume ο ενισχυτής γ****ι όλους τους αντίστοιχους υβριδικούς.

Όμως είναι πολύ ακριβώς για υβρίδιο, πολύ ακριβώς γαμοτο…

Eγω παιδια εχω τον avt20 αλλα οχι τον tribute...Toν ειχα αγορασει πριν τρια χρονια και ομολογω πως μεχρι στιγμης με εχει καλυψει απολυτα...Τον ειχα παρει γυρω στα 350 ευρω...Ο αντιστοιχος tribute,ειναι ακριβως ο ιδιος ενισχυτης με αλλη εμφανιση...Και οι δυο κυκλοφορουν στο εμπορια,αλλα τον τελευταιο καιρο συνηθως τα καταστηματα προμηθευονται τον tribute...

Παιδια υπάρχει μια "μικρή" διαφορά μεταξύ των ενισχυτών αυτών..

Είμαι πολύ ικανοποιημένος κάτοχος του AVT50XT Tribute, ο οποίος είναι 50Watt.

Η διαφορά των Tribute με τους παλαίούς είναι η χώρα προέλευσης τους.

Ο Tribute (τουλάχιστον ο 50ρης μου) είναι MADE IN U.K., με εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή της καμπίνας του. Και ηχητικά πιστεψτε με δεν έχει καμια σχεση με τους παλαιότερους AVT...

Οι AVT Tribute (σαν τον 50άρη που έχει ένας εκ των κιθαριστών του γκρουπ μας) έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά.

α) Είναι με Mosfet (τα κοντινότερα στις λάμπες ολοκληρωμένα) και

β) είναι κατασκευασμένος Αγγλία. ΚΑι ως γνωστόν οι Αγγλοι ήταν (και παραμένουν) λάτρεις και μάστορες στα Mosfet (τιθασεύουν τις ταλαντώσεις τους και αναδεικνύουν την γραμμικότητά τους). Νομίζω ότι και είναι οι μόνοι που τα χρησιμοποιούν ευρέως ακόμα.

Πάντως ο 50άρης καινούριος είναι μάλλον τσιμπημένος σε σχέση με αυτά που μπορείς λυχνιακά (άντε πάλι) να αγοράσεις.

Αλλά στη σωστή τιμή είναι ένας αρκετά καλός ενισχυτής.

Δεν είμαι σίγουρος τι θα μπορούσες να επιτύχεις με καλύτερη λαμπίτσα (δεν θα αλλάξει και το σύμπαν με μία διπλοτρίοδο στην προενίσχυση) και ένα καλύτερο μεγάφωνο (το οποίο δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημο)

Πάντως τον θεωρώ έναν πάρα πολύ καλό allrounder με λογικό βάρος, αρκετές ευκολίες, σοβαρές εντάσεις (για ss πάντα ;) ) και γλυκό ήχο........ για ss.

Αναλόγως και τις προτεραιότητες που έχετε, θα έλεγα ότι συνίσταται κιόλας.

275 ειναι ακριβός για την ποιότητα του? ακουσα και τον dsl401 (στα 753€) φουλ λάμπα (4προεν.+ 4στεητ) που ολοι στα reviews τον εχουν τοσο ψηλά (του βαζουν 10άρια για πλακα!!)αλλα η παραμόρφωση του μου φαινόταν κάπως ποιο ξερή, φταιει που δεν ηταν πολύ δυνατά? οπως εχω ξαναπει ηχογραφώ σπίτι, οποτε θέλω κατι που να με καλύπτει σε αυτον τον τομέα (γιατι δεν εχω την ανεση να παιζω κ πάρα πολύ δυνατά..)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νταξει, ο γοργοδάχτυλος ο δικός μας τον είχε πάρει από τον Καγμάκη (τον 50άρη πάντα) γιατί θέλει να ακούει αυτό που παίρνει και από τον έμπορο που ξέρει ότι θα τον supportάρει (δικηγόρος γαρ). Και γύρω στα 450 τα είχα θεωρήσει πολλά. Εκείνος όχι. Δικός του ο ενισχυτής, δικά του τα λεφτά..........

Ενας φιλος εχει απο την συγκεκριμενη σειρα τον 20αρη τον κλασσικο και οχι τον τριμπιουτ.ηχητικα δεν υπαρχει καμμια διαφορα αλλα μονο εμφανησιακα.να τονισω ομως οτι η χωρα κατασκευης παραμενει και στις δυο εκδοσεις(τριμπιουτ και κλασσικη) η αγγλια.ο ενισχυτης ειναι απιθανος για σπιτι και προβες

audiokostas είπε:
β) είναι κατασκευασμένος Αγγλία. ΚΑι ως γνωστόν οι Αγγλοι ήταν (και παραμένουν) λάτρεις και μάστορες στα Mosfet (τιθασεύουν τις ταλαντώσεις τους και αναδεικνύουν την γραμμικότητά τους). Νομίζω ότι και είναι οι μόνοι που τα χρησιμοποιούν ευρέως ακόμα.
Ο 20ς που άκουσα-πείραζα δεν ήταν και τόσο γραμμικό. Άλλο 50 και άλλο 20 θα μου πεις…πασο!

Τα παλιά AVT δεν χρησιμοποιούν Mosfet? (ρωτώ γιατί δεν ξέρω).

Πάντως ο 50άρης καινούριος είναι μάλλον τσιμπημένος σε σχέση με αυτά που μπορείς λυχνιακά (άντε πάλι) να αγοράσεις.

Αλλά στη σωστή τιμή είναι ένας αρκετά καλός ενισχυτής. 
Και ο 50ς και ο 20ς και όλοι οι AVT…και όλοι οι Marshall είναι λίγο τσιμπημένοι (είναι η Gibson των ενισχυτών). Όμως (όπως και οι Gibson) δίνεις κάτι παραπάνω και ‘σχεδόν’ ξέρεις τη παίρνεις. 8)

Δεν είμαι σίγουρος τι θα μπορούσες να επιτύχεις με καλύτερη λαμπίτσα (δεν θα αλλάξει και το σύμπαν με μία διπλοτρίοδο στην προενίσχυση) και ένα καλύτερο μεγάφωνο (το οποίο δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημο)
Και εγώ έτσι νομίζω άλλα κάπου είχα διαβάσει ότι με μια 6L6 στην προενίσχυση γίνεται ποιο δυνατός.  :-\

Λίγο εκτος άλλα επειδή θέλω να αγοράσω και εγώ έναν ενισχυτή και επειδη μένω σε διαμέρισμα

Αυτόν τον 20AVT σκεφτόμουν άλλα τελικά θα πάρω, νομίζω, τον μικρό-λαμπατο της Vox

http://www.dv247.com/guitars/vox-ac4tv-tube-practice-guitar-amplifier-combo--61544

αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, δες και τον κύβο της Roland

http://www.dv247.com/guitars/roland-cube-30x-guitar-amp-combo--37587

Ιδία τεχνολογίας με τον AVT άλλα και 30ς και φτηνότερος και με πολλά εφέ.

Φιλτατε θα σου πω και γω τη γνωμη μου...Μακρια απο τη σειρα ΑVT....Είχα στην κατοχη μου τον AVT 150H και ηταν απλα απαραδεκτος για να φερνει το ονομα Marshall...ελλεεινο και καλα ακουστικο καναλι....μετριο καθαρο...ενα λιγο καλο πρωτο καναλι με gain και ενα παλι(ελεεινο) με απιστευτο φυσημα lead καναλι...Γνώμη μου και πάλι να πάρεις ένα VOX που ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερος ηχητικα ανεξαρτητως watt...Σου μιλαω εκ πειρας. ;)

vox (γενικα ενισχητη) me poly-effe klp dε θα επαιρνα με τιποτα.. σαν τον ηχο της marshall δε βρισκεις σε αλλη εταιρια (ειναι αναγνωρίσιμη η χρεια του), ακουσα το nighttrain της vox και ειχε τελεια καθαρά αλλα μονο ενα od καναλι που δεν μπορουσες να κανεις τιποτα απ το eq, δοκιμασα τον tinny terror κιαυτος πολυ καλός αλλα πολυ βαρύ drive, εγω θέλω ramones, ταχύτητα, drive που να ρολάρει !!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
MPAMPoULAs είπε:
Και εγώ έτσι νομίζω άλλα κάπου είχα διαβάσει ότι με μια 6L6 στην προενίσχυση γίνεται ποιο δυνατός.  
Υπάρχει κάποιος που κάνει τέτοια μόντα? Λίγο κουφή μου φαίνεται γιατί τα specs είναι εντελώς διαφορετικά μιας και η 6L6 χρησιμοποιείται στην τελική ενίσχυση και όχι στην προενίσχυση.

tsak bam είπε:
ξερει κανεις??
Έχω τον tribute 150. Με καλύπτει πλήρως ηχητικά, στα βρώμικα είναι πάρα πολύ δυνατός με εξαιρετική απόδοση,  στα καθαρά πέφτει κάπως η ισχύς αλλά ο ήχος είναι πολύ καλός. Τον δουλεύω με το 4άρι ηχείο του, το έχω δουλέψει και με δύο 4άρια και δεν παίζεται. Στιβαρή κατασκευή, κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που είναι άσχημο είναι η πεταλιέρα του σε συνδυασμό με τον τρόπο που μπαίνουν τα εφέ. Θάπρεπε να έχει περισσότερες επιλογές. Τέλος, το βύσμα της πεταλιέρας. Αν χαλάσει αυτό που έχει άντε φτιάχτο.

σε οποιν δεν αρεσουν τα ψηφιακα εφε και προτιμα τα αναλογικα να ξερει οτι στην σειρα avt απο τα 100 βαττ και πανω o ενισχυτης εχει ψηφιακα εφε επανω!για αυτο πολλοι προτιμανε τους 20 και 50 βαττ αντιστοιχα που ειναι οκ σε αυτο το θεμα!

tsak bam είπε:
vox (γενικα ενισχητη) me poly-effe klp dε θα επαιρνα με τιποτα.. σαν τον ηχο της marshall δε βρισκεις σε αλλη εταιρια (ειναι αναγνωρίσιμη η χρεια του), ακουσα το nighttrain της vox και ειχε τελεια καθαρά αλλα μονο ενα od καναλι που δεν μπορουσες να κανεις τιποτα απ το eq, δοκιμασα τον tinny terror κιαυτος πολυ καλός αλλα πολυ βαρύ drive, εγω θέλω ramones, ταχύτητα, drive που να ρολάρει !!!
Ο Vox που σου λέω είναι λάμπα χωρίς εφέ και πολλά. από την άλλη μεριά ο Cube που σου προτείνω έχει αρκετά εφέ (να φανέ και οι κότες) και καλούδια. Και όλο το Ιντερνέτ (εκεί που συχνάζω τουλάχιστον) τον θεωρεί τον κορυφαίο στην κατηγορία του.

Από την άλλη αν θες ντε και καλά Marshall (σε καταλαβαίνω απολυτά) είναι η καλύτερη επιλογή ο AVT για σπίτι.

Υπάρχει κάποιος που κάνει τέτοια μόντα? Λίγο κουφή μου φαίνεται γιατί τα specs είναι εντελώς διαφορετικά μιας και η 6L6 χρησιμοποιείται στην τελική ενίσχυση και όχι στην προενίσχυση.
Λοιπόν έψαξα και το βρήκα εδω (στα Features) http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Marshall/AVT20XT/10/1. Τώρα αν ισχύει είναι άλλο θέμα.

σε οποιν δεν αρεσουν τα ψηφιακα εφε και προτιμα τα αναλογικα να ξερει οτι στην σειρα avt απο τα 100 βαττ και πανω o ενισχυτης εχει ψηφιακα εφε επανω!για αυτο πολλοι προτιμανε τους 20 και 50 βαττ αντιστοιχα που ειναι οκ σε αυτο το θεμα!
Όντως ισχύει αυτό? Στο site της Marshall δεν αναφέρει κάτι.

MPAMPoULAs είπε:
Λοιπόν έψαξα και το βρήκα εδω (στα Features) http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Marshall/AVT20XT/10/1. Τώρα αν ισχύει είναι άλλο θέμα.
Ω ντίαρ λορντ... υπάρχει ακόμη κόσμος που διαβάζει αυτό το τσίρκο? Εκεί θα μπορούσε να λέει ακόμη κι ότι ο Χέντριξ είχε ξώγαμο με την Έφη Θώδη (σκέψου να κοιτάς και τις βαθμολογίες, δηλαδή). Έτσι απλά για να καταλάβεις τι αστειάκια & κοτσάνες πιτσιρικιού διάβασες:

Product: Marshall AVT20XTPrice Paid: USD 16,000

but if you want to get heavy, you can push the button and it will blow you out of the room.

I keep this amp in my music room, at 20 watts, with a 6L6 pre-amp tube, it can get extremely loud.

Suits my style great - blues, blues rock, classic rock, country and hard rock. This amp can go from bell like, pristine clean to megadeath distortion.

this distortion is dayum brutal

Been playing for 45 years, aside from the gear I mentioned already, I have a couple of peavey all tube amps and I play Epiphone acoustics. This amp blows my Peavey Classic 30 away.

φιλε MPAMPoULAS απο οσο ξερω ειναι μια χαρα αναλογικος αλπως εχει επιπλεον καποια ψηφιακα εφε.οποιος δηλαδη δεν θελει πανω ο ενισχυτης του να εχει ψηφιακα εφε το αναφερω εντελως πληροφοριακα.

Συνοπτικα...ο 20αρης ειναι ενας αξιοπιστος ενισχυτης με ζεστο ηχο και δυνατοτητες δεν και διαφερει ηχητικα η τριμπιουτ σειρα απο την κλασσικη.

Φιλε Τσακ Μπαμ σου ξαναλεω....Μακρια απο την Σειρα AVT και MG..μονο το λογοτυπο σου θυμιζει τι αγορασες και οχι ο ηχος του....Το μονο καλο ειναι οτι οταν αποφασισα να τον δωσω<περασε καιρος μεχρι να χωνεψω οτι δεν εβγαζε ηχο (AVT150H) αυτο το πραμα>βρεθηκαν πολλοι που απλα εψαχναν να γραφει Marshall στη βιτρινα κι εφυγε με τη μια  ;D

bloody_sunday είπε:
Ω ντίαρ λορντ... υπάρχει ακόμη κόσμος που διαβάζει αυτό το τσίρκο? Εκεί θα μπορούσε να λέει ακόμη κι ότι ο Χέντριξ είχε ξώγαμο με την Έφη Θώδη (σκέψου να κοιτάς και τις βαθμολογίες, δηλαδή). Έτσι απλά για να καταλάβεις τι αστειάκια & κοτσάνες πιτσιρικιού διάβασες:
Έχεις δίκιο. να σου πω την αλήθεια το έψαξα στο γκουγκλου και μεσα στα πολλα που ειχα ανοίξει δεν διάβασα την συνεχεία. με έχουν πιάσει τα γέλια και έχω ένα τρελό πονόδοντο... να'σαι καλά.(Αλήθεια το παιδί δεν είναι του τζιμακου...):D

E, ναι τώρα. 6L6 για προενίσχυση; Ελεος δηλαδή.

Θα μπορούσε να εννοεί 6SL7 αλλά και αυτό είναι τόσο χοντρή μόντα που αμφιβάλλω αν υπάρχει χώρος κατ΄αρχήν (octal vs διπλοτριόδου). Ασε ότι θα πρεπε να αλλάξει το κύκλωμα.......

Αλλά θα επιμείνω (για τον 50άρη που γνωρίζω) ότι πρόκειται για έναν τουλάχιστον αξιοπρεπή ενισχυτή.

Απαντήσεις

Trending...

Back