- Πόντοι
- 1
Παιδες καλησπέρα. Σκέφτομαι να αλλάξω το μαγνήτη στη θέση του λαιμού. Παίζω κυρίως μεταλ. Ποιον μου προτείνετε?
Επειδή παίζεις metal, θα σου προτείνω ένα μαγνήτη τύπου hot rails που έβαλα κι εγώ σε μερικές strat μου, και σε μια squier bullet πρόσφατα. Είναι διπλός σε μέγεθος μονού, δεν κάνει θόρυβο/hum, έχει πολύ πιο δυνατό output από τους μονούς και διατηρεί τη χροιά και τις πρίμες της κιθάρας (δεν την αλλοιώνει όπως άλλοι διπλοί). Τον αγόρασα 5φορές(!) κι αυτό γιατί κοστίζει σχεδόν τσάμπα:Σπύρος είπε:Παιδες καλησπέρα. Σκέφτομαι να αλλάξω το μαγνήτη στη θέση του λαιμού. Παίζω κυρίως μεταλ. Ποιον μου προτείνετε?
Σωστός ο Δημήτρης! Πράγματι, το 1ο μέλημα για μια metal guitar είναι ο bridge μαγνήτης.geodimitri είπε:Θα συμφωνήσω με την άποψη του Sottos, πολύ δυνατός μαγνήτης ο Hot Rails.
Θα ήταν καλό όμως να μας έλεγες τι μαγνήτες φοράει η κιθάρα (τους υπόλοιπους), γιατί αν παίζεις metal ο πρώτος μαγνήτης που πρέπει να αλλάξεις, κατά τη γνώμη μου, είναι ο bridge (της γέφυρας).
ευχαριστω για τις απαντησεις!Sottos είπε:Σωστός ο Δημήτρης! Πράγματι, το 1ο μέλημα για μια metal guitar είναι ο bridge μαγνήτης.
Μήπως τον έχει αλλάξει ήδη ο Σπύρος?
Γιατί; Λόγω κσύλων;Nestoras είπε:Mη ξοδεύεις άδικα τα λεφτά σου. Με τη κιθάρα που έχεις όποιο μαγνήτη και να βάλεις "μάπα" θ' ακουστεί.
Αυτόν σκέφτηκα κι εγώ, αλλά απ' οτι ξέρω οι YJM (signature του Malmsteen) είναι Duncan και όχι Dimarzio.Μήπως εννοείς τον YJM (που δεν λέγεται πια έτσι);
Φαντάζομαι και λόγω ξύλων αλλά και λόγω των ηλεκτρικών της κιθάρας.Γιατί; Λόγω κσύλων;
Δεν ξέρεις πως φτιάχνονται αυτές οι κιθάρες; Κατ' επιταγή του Leo (εντολή άνωθεν) δεν πετιόντουσαν τα καφάσια από τις μπύρες που έπιναν οι εργάτες και τα χρησιμοποιούν για κατασκευή cheapo κιθαρών. Εν ολίγοις δεν έχουν κσύλα, αλλά καφασόκσυλα.RayDTutto είπε:Γιατί; Λόγω κσύλων;
Μια χαρά.Nestoras είπε:Δεν ξέρεις πως φτιάχνονται αυτές οι κιθάρες; Κατ' επιταγή του Leo (εντολή άνωθεν) δεν πετιόντουσαν τα καφάσια από τις μπύρες που έπιναν οι εργάτες και τα χρησιμοποιούν για κατασκευή cheapo κιθαρών. Εν ολίγοις δεν έχουν κσύλα, αλλά καφασόκσυλα.![]()
Για πολλά πολλά χρόνια οι signature του YJM ήταν Dimarzio. Τελευταία αλλαξοπίστησε.Αυτόν σκέφτηκα κι εγώ, αλλά απ' οτι ξέρω οι YJM (signature του Malmsteen) είναι Duncan και όχι Dimarzio.Φαντάζομαι και λόγω ξύλων αλλά και λόγω των ηλεκτρικών της κιθάρας.
Άρα αυτούς έλεγε ο Σπύρος.Για πολλά πολλά χρόνια οι signature του YJM ήταν Dimarzio. Τελευταία αλλαξοπίστησε.
Τι κύριος! Gentleman! Mα οποία ευγένεια απέναντι στο συμφορουμίτη και την κιθάρα του!Nestoras είπε:Mη ξοδεύεις άδικα τα λεφτά σου. Με τη κιθάρα που έχεις όποιο μαγνήτη και να βάλεις "μάπα" θ' ακουστεί.
χωρις να ξερω τον νεστορα νομιζω εκανε πλακαSottos είπε:Τι κύριος! Gentleman! Mα οποία ευγένεια απέναντι στο συμφορουμίτη και την κιθάρα του!
Φίλε Σπύρο μην ακούς τίποτα, βάλε με χαμηλό κόστος ένα rail αντίγραφο (κατά 90% ίδιο με τον hot rails, τον έχω και τον αυθεντικό S.D. και σου το λέω) και θα έχεις την υγειά σου. Θα κάνεις και lead χωρίς hum και τέτοια και θα είναι jet η bullet σου.
Tip: κοίτα και τις υπογραφές/προφίλ εκείνων των συμφορουμιτών που σου λένε τι να κάνεις και προτείνουν (ή ΔΕΝ προτείνουν) λύσεις. Είναι χρήσιμο...
Γιατί, εγώ τι έκανα?... Λες να τον έλεγα "gentleman" αν ήθελα να τον προσβάλω?noe13 είπε:χωρις να ξερω τον νεστορα νομιζω εκανε πλακα
Δλδ θες να πεις ότι εσύ κουβαλούσες σε κάθε πρόβα τον ενισχυτή σου από το σπίτι; Επίσης θες να πεις ότι τελίκιαζες τον 800άρη σπίτι σου;Voyager... είπε:«Τελικιασμένος» Marshall JCM800 ενισχυτής με Boss OD/DS pedal μπροστά του, ακόμα και αν παίζαμε με Aria Pro II και Fernades κιθάρες…
Δεν λέει κάτι αυτό. Εγώ σε LP των €200 έχω βάλει σετάκι SD (ακριβότερο από την κιθάρα). Η κιθάρα είχε πολύ καλό playability και τώρα έχει πολύ καλό ήχο. Τα περί τιμής της κιθάρας - ιδίως αν δεν την έχουμε παίξει - τα θεωρώ ολίγον σνομπισμό.Nestoras είπε:Καλημέρα σας, εξακολουθείστε να προτείνετε στον κύριο να τοποθετεί μαγνήτες που είναι πιο ακριβοί από την ίδια τη κιθάρα του.![]()