Lost in a mono synth world

Filippas_Juno303

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Χαιρετώ την όλη παρέα!Έχω κολλήσει εδώ και καιρό με την αγορά ενός mono synth.Nα τονίσω 

ότι είμαι κάτοχος ενός juno 106 το οποίο με έχει καλύψει απόλυτα σε leads και pads.Μετά από

έρευνα και το budjet μου να κειμένετε στα 700 ευρώ βρήκα διάφορα synths.Roland sh 101,roland sh 09,roland sh 2,moog prodigy,moog rogue,novation bass station,korg prophecy,korg ms 10.Από την άλλη μεριά υπάρχουν τα πιο new age mono synths όπως ms 20 mini,Dave Smith Instruments Mopho,Warldorf rocket και moog slim phatty όπου έχουν midi και δεν χρειάζεται να μπλέξω με kenton kit.H απορία μου είναι η εξής.Πιό από όλα αυτά τα synths είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη σας,μιας και τα μονοφωνικά κάνουν περιορισμένα πράγματα σε σχέση με τα πολυφωνικά.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)

Εγω θα αγοραζα το Mopho Keyboard. Δυνατο synth παρα το μεγεθος του, ωραιος ηχος, συγχρονο, κουκλακι και σε απολυτα λογικη τιμη που ειναι ακριβως τα λεφτα που διαθετεις.

Mopho_Keyboard.png

Θα σου ελεγα να το παρεις, αν δεν κοστιζε (οπως ολα τα Moog αλλωστε) πολυ παραπανω απο αυτο που θα επρεπε να κοστιζει. 800 ευρω, και δεν εχει καν πληκτρα.

Ποσες, μα ποσες κλοτσιες θελει αυτη η εταιρεια....
eyeroll.gif

Αγορασε το Mopho Keyboard και δεν θα το μετανιωσεις. 8)

Λετ μι γκες... παίζει πάλι η ίδια αιώνια κασσέτα με επιχειρήματα δημοτικού κατά της Moog? ;D

Ναι Bloody_Sunday, η ιδια κασσετα με επιχειρηματα δημοτικου κατα της Moog. 8)

Ακομα και με επιχειρηματα δημοτικου ειναι ευκολο να δειξεις την βλακεια που υπαρχει σ'αυτην την εταιρεια.

Θα έλεγα να αποφύγεις τα παλιά, καθώς παντα κρυβουν εκπλήξεις, στη λειτουργια τους, οπως και στο κοστος της επισκευής, ή την ευκολία ευρεσης ανταλλακτικών. Ειδικά στην Ελλάδα πλέον, που δυσκολευόμαστε να βρούμε ακόμα και πιο απλά ανταλλακτικά, φαντάζομαι το να βρεις για το MS20 πχ θα είναι ανέκδοτο.

Τα Dave Smith, είναι ίσως το πιο δυνατό στανταράκι. Αφού κοιτάς σε module (και πολύ καλά κάνεις), η δική μου προτίμηση (με βάση τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και προσωπική εμπειρία με τα πρώτα 2 της λίστας), έχει ως εξής:

1) Dave Smith Evolver

2) Moog Slim Phatty

3) Vermona Mono Lancet (αν δε σε ενοχλεί η ελλειψη presets).

4) Waldorf Pulse 2 (όοοοταν βγει)

Το evolver, το προτεινω ανεπιφύλακτα. Έχει σχεδον ότι χρειάζεται κάποιος για μεγάλο εύρος ήχων. Analog ΚΑΙ digital oscs, φοβερό φίλτρο + high pass, delay, overdrive, 16 steps sequencer...

Νομίζω δύσκολα θα αποδειχτεί λάθος η επιλογή του ;)

Βεβαια και το Moog είναι πάντα Moog, το αγαπας με το που το ακούς :)

Άμα θες ντε και καλά mono synth πάρε ένα οποιοδήποτε και βγάλτο μόνο από το left main τι κάθεσαι και πεδεύεσαι...? ::) :P

Mετά από την ανάγνωση ενός άρθρου στο SOS http://www.soundonsound.com/sos/mar11/articles/moog-slim-phatty.htm

ανακάλυψα την έλειψη aftertouch τα 280 preset patterns λιγότερα σε σχέση με το mopho.Πολύ αξιόλογη επιλογή το mopho μιας και κοντράρει στα ίσια το phatty.Αλλά παιδιά να σας πω την αλήθεια μάλλον έχω ερωτευτεί τον ήχο του moog όπως είπε ο neeq και κυρίως το

φίλτρο του παρόλο που το mopho υπερτερεί σε specs.Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν είναι λάθος να διαλέγεις ένα synth για τον ήχο του σε σχέση με κάποιο άλλο που έχει καλύτερες και περισσότερες δυνατότητες.

Παντα αγοραζουμε ενα synth ή οποιοδηποτε αλλο μουσικο οργανο κυριως για τον ηχο του. Μετα κοιταμε specs και τελος την τιμη. Καλο ειναι τα specs του synth να εχουν μια λογικη σχεση με την τιμη του, κατι που τουλαχιστον με τα synths του Dave Smith συμβαινει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Filippas_Juno303 είπε:
Αλλά παιδιά να σας πω την αλήθεια μάλλον έχω ερωτευτεί τον ήχο του moog όπως είπε ο neeq και κυρίως το

φίλτρο του
Τα dave smith, κοντραρουν και με το παραπάνω τα moog. Εχουν εξαιρετικά φίλτρα και αξιόλογα specs. Μη νομίζεις ότι θα σε ξενερώσουν ή θα σου αφήσουν κάποια αίσθηση ότι θα μπορούσαν και καλύτερα. Είναι αλήθεια πολύ ωραία. Η δε τιμή του mopho, είναι σα να φωνάζει ΠΑΡΕ ΜΕ (με αστεράκια στα επίμαχα σημεία και αρθρο του Αλέφαντου στην απέναντι σελίδα).

Αλλα παλι, το Moog... ;D και πάει λέγοντας :P

neeq είπε:
Αλλα παλι, το Moog... ;D
Ε ναι, τι να λεμε τωρα, οπως και να το κανουμε, τα Moog ειναι Moog, εεεε?...
manicure.gif

Έλα παραδέξου το...αν δεν έκανε 800 δεν θα το έπερνες? ;DΠάντως το mopho είναι στα σοβαρά υποψην...

Waterfall-K είπε:
Ναι Bloody_Sunday, η ιδια κασσετα με επιχειρηματα δημοτικου κατα της Moog. 8)

Ακομα και με επιχειρηματα δημοτικου ειναι ευκολο να δειξεις την βλακεια που υπαρχει σ'αυτo το φορουμ
+10000

Επίσης, να σημειωθεί κάτι που έχει ξανασημειωθεί σε παλαιότερα θρεντς (ορισμένα της DSI που είχα ξεκινήσει κι εγώ): πως καλή, ιστορική και χρυσή η DSI αλλά δεν θα παίξει το ρόλο του φτηνότερου υποκατάστατου της Moog. Από την πείρα που έχω με τα μηχανήματα και των δυο εταιριών (πολλά εκ των οποίων έχω συγκρίνει δίπλα-δίπλα), έχουν ηχητικούς χαρακτήρες διαφορετικούς - ούτως ή άλλως ποτέ δεν στόχευε κανείς να παίξει τέτοιο ρόλο υποκατάστατου. Και δεν έχει σχέση με specs αλλά με την ηχητική "υπογραφή" και αντίληψη της κάθε εταιρίας.

Filippas_Juno303 είπε:
Έλα παραδέξου το...αν δεν έκανε 800 δεν θα το έπερνες? ;DΠάντως το mopho είναι στα σοβαρά υποψην...
Θα ηθελα καποτε ενα mono-synth. To Mopho Keyboard μου εχει κανει κλικ εδω και πολυ καιρο.

Με τα Moog οπως εχω ξαναπει δεν εχω προβλημα για το τι ειναι, αλλα για το ποσο κοστιζουν γι αυτο που ειναι. Ο Dave Smith, ενας καθολου τυχαιος στον κοσμο των synths, πουλαει το μονοφωνικο Mopho Desktop στα 333 ευρω, το Mopho Keyboard στα 700, το 4-φωνικο Mopho x4 στα 1200.

Δεν βλεπω λοιπον κανενα απολυτως λογο γιατι το μονοφωνικο desktop Moog Slim Phatty να πωλειται στα 800 ευρω, το μονοφωνικο Moog Sub Phatty στα 1000 και το επισης μονοφωνικο Moog Little Phatty στα 1300. Ανετα λοιπον θα σκεφτομουν να αγορασω οποιοδηποτε Moog αρκει τα specs του να "εχουν μια λογικη σχεση με την τιμη του".

Αλλα ψαχνεις για λογικη τιμολογιακη πολιτικη στη Moog, η οποια σου πουλαει το μονοφωνικο Voyager στα 3400, οταν παραδιπλα το υβριδικο 12-φωνικο "τερας" Prophet 12 του Dave Smith πωλειται στα 2700? Ε δεν παιρνεις αναποδες μ'αυτα?
eyeroll.gif

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μονοφωνικό φλάουτο:

http://www.thomann.de/gr/thomann_fl_200r_flute_open_hol_b_stock.htm

Μονοφωνικό φλάουτο:

http://www.thomann.de/gr/yamaha_yfl371_ii_querfloete.htm

Μονοφωνικό φλάουτο:

http://www.thomann.de/gr/miyazawa_type_2rehbr95845_floete.htm

Αν έπαιζαν μουσικη τα specs Κωστα, θα το ονομάζαμε ΥΠΕΡΑΤΟΥ και όχι τέχνη :P

Κατα τ'αλλα, κανόνισε στις 26 έρχεται ο Neal ;D

Δεν μιλαμε για πνευστα Neeq, μιλαμε για synths. Για αναλογικα mono-synths, με παρομοια specs.

Το οτι η Moog υπερκοστολογει τα_αρχαϊκου τυπου_synths της δεν ειναι θεμα προς συζητηση αλλα ενα δεδομενο, ασχετα του τι πιστευουν διαφορα fanboys.

Τεσπα, που ερχεται ο Neal και με ποιους?

φιλοσ μηπος εχις κι εσι μουγκ?
rotflmao.gif

Άντε με το καλό τα ίδια βάσανα άλλη μια φορά τον μήνα για να πιάσεις το στόχο του Σεπτεμβρίου... ;D

Waterfall-K είπε:
Τεσπα, που ερχεται ο Neal και με ποιους?
26/9 στο Fuzz, με Portnoy και δεν ξέρω με ποιους άλλους :D

Η "αφισα" δειχνει μονο τους Morse/Portnoy/Randy George. Ποιοι αλλοι θα παιζουν στην μπαντα δεν γραφουν. Ελπιζω να μπορεσω να παω.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back