1.
Στα κομμάτια μου φτιάχνω με διάφορους τρόπους το beat.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να ανοίξω το acid 5 να κάνω import τα samples
(kick,hihat & snare,αρχικά) σε wav αρχεία και να αρχίζω να προγραμματίζω.
Στην συνέχεια αν θέλω κάποια αλλαγή στον ήχο του ρυθμού μπορεί να πειράξω λίγο την μπότα(bass
boost,πχ) κτλ κτλ.
Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξω πάλι το acid και αυτή την φορά να κάνω το
beat σε midi,δημιουργώντας ένα midi channel και ανοίγoντας κάποιο soft synth(όπως to bfd,
hypersonic,stylous).
Πιο σπάνια φτιάχνω το beat στο fl studio.Στη συνέχεια το κάνω export σε wav ή το αφήνω στο fruity
σε περίπτωση που δουλεύω εκεί κάποιο κομμάτι(γενικά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια).
Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε είναι εάν κατά τη γνώμη σας αυτός ο τρόπος με περιορίζει καθόλου
και ως προς τον ήχο(ποιοτικά) αλλά και αν (επειδή πχ το acid δεν είναι cubase) ως προς του τι
μπορώ να κάνω.
(αν βοηθάει ασχολούμαι με το χιπ χοπ,μουσική η οποία είναι sampled based και αυτός
είναι ο λόγος που το σκέφτομαι για το αν θα έπρεπε να περάσω ή όχι σε nuendo ή cubase).
2.
Θα αναφέρω ορισμένους καλλιτέχνες για να καταλάβετε ακριβώς τι
θέλω να πω.
dj krush
dj shadow
Propellerheads
Deep Dive Corp.
Bonobo
Nostalgia77
dj vadim
The Herbaliser
Τα κομμάτια των παραπάνω έχουν απίστευτα beat.Πάρα πολύ όμορφα drum kit.Πως είναι δυνατόν να
βγάζουν τέτοιο ήχο?Έχει να κάνει με το τι κομμάτια samplaρουν?Με το τι soft synths χρησιμοποιούν?
Με την όποια επεξεργασία κάνουν?Με όλα τα παραπάνω?
Πάντως γενικότερα στο χιπ χοπ συνιθίζεται να σαμπλάρουν drum kit απο breaks του 70.
Στα κομμάτια μου φτιάχνω με διάφορους τρόπους το beat.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να ανοίξω το acid 5 να κάνω import τα samples
(kick,hihat & snare,αρχικά) σε wav αρχεία και να αρχίζω να προγραμματίζω.
Στην συνέχεια αν θέλω κάποια αλλαγή στον ήχο του ρυθμού μπορεί να πειράξω λίγο την μπότα(bass
boost,πχ) κτλ κτλ.
Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξω πάλι το acid και αυτή την φορά να κάνω το
beat σε midi,δημιουργώντας ένα midi channel και ανοίγoντας κάποιο soft synth(όπως to bfd,
hypersonic,stylous).
Πιο σπάνια φτιάχνω το beat στο fl studio.Στη συνέχεια το κάνω export σε wav ή το αφήνω στο fruity
σε περίπτωση που δουλεύω εκεί κάποιο κομμάτι(γενικά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια).
Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε είναι εάν κατά τη γνώμη σας αυτός ο τρόπος με περιορίζει καθόλου
και ως προς τον ήχο(ποιοτικά) αλλά και αν (επειδή πχ το acid δεν είναι cubase) ως προς του τι
μπορώ να κάνω.
(αν βοηθάει ασχολούμαι με το χιπ χοπ,μουσική η οποία είναι sampled based και αυτός
είναι ο λόγος που το σκέφτομαι για το αν θα έπρεπε να περάσω ή όχι σε nuendo ή cubase).
2.
Θα αναφέρω ορισμένους καλλιτέχνες για να καταλάβετε ακριβώς τι
θέλω να πω.
dj krush
dj shadow
Propellerheads
Deep Dive Corp.
Bonobo
Nostalgia77
dj vadim
The Herbaliser
Τα κομμάτια των παραπάνω έχουν απίστευτα beat.Πάρα πολύ όμορφα drum kit.Πως είναι δυνατόν να
βγάζουν τέτοιο ήχο?Έχει να κάνει με το τι κομμάτια samplaρουν?Με το τι soft synths χρησιμοποιούν?
Με την όποια επεξεργασία κάνουν?Με όλα τα παραπάνω?
Πάντως γενικότερα στο χιπ χοπ συνιθίζεται να σαμπλάρουν drum kit απο breaks του 70.