Λύση για telecaster..'H κάποιος έμπιστος μάστορας??

tsak6735

Νέο μέλος
Πόντοι
6
καλησπερα... :)

εχω το εξης προβλημα...εχω την συγκεκριμενη κιθαρα...

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_john5_signature_tele.htm?sid=34f1c675a3a21caf5972b1c6adf80ce1

της αλλαξα τον bridge μαγνητη με εναν seymour duncan JB...απο κει και περα...τι θελω...επειδη η συγκεκριμενη κιθαρα δεν εχει tone..γιατι ειναι ενσωματωμενο μαζι με τα δυο volume..θελω να απομονώσω τον neck και να βαλω ενα ποτενσιομετρο για tone με καποιον πυκνωτη...γινεται???ή ξερετε καποιον ''μαστορα'' 8) που να το ''κατεχει'' καλα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. ;D

tsak6735 είπε:
επειδη η συγκεκριμενη κιθαρα δεν εχει tone..γιατι ειναι ενσωματωμενο μαζι με τα δυο volume..
??? τι εννοείς; εχει tone για δεν έχει;  ;) μάλλον δεν έχει

θελω να απομονώσω τον neck
??? τι εννοείς; δε θέλεις master volume + master tone;

Ναι η συγκεκριμένη Tele έχει δύο volume. Ένα για τον bridge και ένα για τον neck. Mπορείς να βάλεις master volume & master tone... standard Tele wiring... όπως ήδη πρότεινε ο SF αλλά μπορείς να βάλεις και ξεχωριστά volume & tone σε κάθε μαγνήτη με διπλά ποτενσιόμετρα!

Αν και από ό,τι κατάλαβα δεν θα παίζεις καθόλου με τον neck οπότε η πρώτη λύση είναι ό,τι πρέπει. Είναι και πιο οικονομική...  ;)

Μπραβο...θελω ενα master volume και ενα master tone.. :)

τώρα για να κάνω μια ερώτηση για να ξέρω που θα πάω και τι θα πάρω..

ξερετε που μπορω να βρω spareparts για την κιθάρα(στην αθηνα)?

δηλαδη..

θελω τα δυο ποτενσιόμετρα της..

http://www.partsisparts.net/products/1774/FENDER-S-1-SWITCH.htm

τον διακόπτη αλλά τον κλασικό της telecaster..

http://www.partsisparts.net/products/1714/Fender-Switch-3-Way.htm

και το καλυμα της.http://www.partsisparts.net/products/751/52-TELE-CONTROL-PLATE.htm

και τον αλλο διακοπτη που εχει να τον κανω για on-off...

ζηταω πολλα??? σορυ.. ;D

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο καλύτερα γιατί θέλεις ποτενσιόμετρα με on/off?  ???

Spareparts στην Αθήνα κομμάτι δύσκολο... εκτός και αν θέλεις να πληρώσεις μία μικρή περιουσία... ρώτα και audiokosta να σου πεί...

myster_maze είπε:
Δε νομιζω να εννοει αυτο ο φιλος. Απο οτι καταλαβα θελει master volume, master tone, 3 way switch οπως στις κλασσικες τελε και τον εξτρα διακοπτη που υπαρχει ηδη να τον κανει killswitch.

Αν ειναι 3θεσιος ο εξτρα διακοπτης μπορεις να κανεις το εξης:

Πανω Θεση: Normal Mode

Μεσαια Θεση: Οff (killswitch)

Κατω Θεση: Bridge μαγνητης κατευθειαν στο jack, με πληρες bypass των ποτενσιομετρων ή παλι Normal Mode

Πλεονεκτηματα? Εχεις τη δυνατοτητα bypass των ποτενσιομετρων και αμεσης επιλογης του bridge (αν δεν πας για normal mode παλι) αλλα κυριως δεν κινδυνευεις να χασεις τον ηχο σου χτυπωντας καταλαθος τον διακοπτη με το χερι σου (φαντασου σε ενα live πανω στο κοπανημα να χτυπησεις καταλαθος το killswitch και να κοπει ο ηχος σου - ξενερωμα. Ενω ετσι ειναι σχεδον απιθανο να κατσει ο διακοπτης στη μεση απο τυχαιο χτυπημα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
myster_maze είπε:

Spareparts στην Αθήνα κομμάτι δύσκολο... εκτός και αν θέλεις να πληρώσεις μία μικρή περιουσία... ρώτα και audiokosta να σου πεί...
οχι...δεν θελω ποτενσιομετρα με on-off...τον ηδη υπαρχοντα διακοπτη που εχει να τον απομονωσω και να τον κανω να δουλευει on-off στον ηχο...δηλαδη...να μην κατεβαζω το volume παρα μονο οταν αλλαζω θεση στον διακοπτη...να κοβεται η ενταση...

Δηλαδη στην αθηνα δεν παιζει να βρω τιποτα?ο αντιπροσωπος και 'καλα' ;) της fender ποιος ειναι? :)

odis13 είπε:
Δε νομιζω να εννοει αυτο ο φιλος. Απο οτι καταλαβα θελει master volume, master tone, 3 way switch οπως στις κλασσικες τελε και τον εξτρα διακοπτη να τον κανει killswitch.
Αυτο ακριβως....σορυ που δεν το ειδα απλα την ωρα που εγραφα το αλλο μνμ..μαλλον το εστειλες,... ;) ειχε κολλησει το μυαλο μου και δεν μου ερχοταν η λεξη.... ''killswitch''

τελικα γινετε αυτο που θελω και εδωσε καλυτερα σαν επεξηγηση ο odis13? (thanx αδερφε.. ;D ;D)

και τι θέλεις να αγοράσεις;;;; αφού τα έχεις τα πάντα όλα ήδη!!!!

μιλάς με γρίφους γέροντα που έλεγε κι ένας φίλος μου :)

κανε το σχήμα που λέει ο superfunk και to καλώδιο που φεύγει από το volume για το jack πέρνα το από το killswitch.

μόνο έναν πυκνωτή θες για το tone!!! με ένα ευρώ παίρνεις καμια 10ρια σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ;)

Θελει και τριθεσιο tele switch που δεν εχει και θελει και καπακι ηλεκτρονικων (στο τωρινο δεν υπαρχει χωρος για διακοπτη).

skantzos είπε:
και τι θέλεις να αγοράσεις;;;; αφού τα έχεις τα πάντα όλα ήδη!!!!

μιλάς με γρίφους γέροντα που έλεγε κι ένας φίλος μου :)

κανε το σχήμα που λέει ο superfunk και to καλώδιο που φεύγει από το volume για το jack πέρνα το από το killswitch.

μόνο έναν πυκνωτή θες για το tone!!! με ένα ευρώ παίρνεις καμια 10ρια σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ;)
Παίδες..... μπορεί να μην σας έδωσα εγώ να καταλάβετε τι θέλω να κάνω...την κιθάρα άμα την δείτε στην φώτο...δεν έχει τον διακόπτη οπου και οι κλασσικές tele..μαζι με τα ποτενσιομετρα δηλαδη....τον εχει εκεί που τον εχουν οι les paul..( σχεδον πανω απο τον neck μαγνητη)..οποτε..εγω θελω..

να κανω αυτην την συνδεσμολογία με τον διακόπτη αλλα με το καπακι ηλεκτρονικων της κλασικης tele..να ειναι δηλαδη ο διακοπτης μαζι με τα ποτενσιομετρα...και....

ο ηδη υπαρχων διακοπτης...να γινει killswitch...κατανοητος τωρα? (σορυ για την ταλαιπωρια..) ;D (ο φιλος odis13  με εχει καταλαβει... ;))

Οχι οτι είναι φτηνά αλλά στην Ελληνική αγορά δεν παίζει να τα βρείς φτηνότερα,

είναι και fender ο διακόπτης, λογική τιμή

http://cgi.ebay.co.uk/8154-TELECASTER-CONTROL-PLATE-CHROME_W0QQitemZ230346581385QQcmdZViewItemQQptZUK_Guitar_Accessories?hash=item35a1b9e589

http://cgi.ebay.co.uk/FENDER-ORIGINAL-3-WAY-SWITCH-STRAT-TELE_W0QQitemZ230404297729QQcmdZViewItemQQptZUK_Guitar_Accessories?hash=item35a52a9401

Απο τον ίδιο πωλητή και τα 2, με 25 ευρώ στην πόρτα σου.

Ακόμα ένα που στην συγκεκριμένη κιθάρα θα ταίριαζε απόλυτα 8)

http://cgi.ebay.co.uk/New-Hot-Rod-Telecaster-guitar-switch-control-plate_W0QQitemZ140358752302QQcmdZViewItemQQptZUK_Guitar_Accessories?hash=item20ae08982e

ωραιος!! ξερεις τι ομως?δεν εχω ψωνισει ποτε απο ebay και δεν ξερω καλα τι παιζει...ψωνιζα μονο μεσω ηλ.μαγαζιων...

tsak6735 είπε:
Παίδες..... μπορεί να μην σας έδωσα εγώ να καταλάβετε τι θέλω να κάνω...την κιθάρα άμα την δείτε στην φώτο...δεν έχει τον διακόπτη οπου και οι κλασσικές tele..μαζι με τα ποτενσιομετρα δηλαδη....τον εχει εκεί που τον εχουν οι les paul..( σχεδον πανω απο τον neck μαγνητη)..οποτε..εγω θελω..

να κανω αυτην την συνδεσμολογία με τον διακόπτη αλλα με το καπακι ηλεκτρονικων της κλασικης tele..να ειναι δηλαδη ο διακοπτης μαζι με τα ποτενσιομετρα...και....

ο ηδη υπαρχων διακοπτης...να γινει killswitch...κατανοητος τωρα? (σορυ για την ταλαιπωρια..) ;D (ο φιλος odis13  με εχει καταλαβει... ;))
my bad, ήμουν σίγουρος ότι είδα διακόπτη τελε στην κιθάρα σου :), άμα έχει δει το μάτι κάτι 1000 φορές :)

έτσι κι αλλιώς όμως ποτενσιόμετρα δεν θέλεις, εκτός αν σου έχουν χαλάσει....

πάντως αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι, για να μην είναι όλες οι τέλε ίδιες  :), άσε τον toggle όπως είναι, κάνε μια τρυπούλα στο plate που έχεις και βάλε εκεί ένα διακοπτάκι για killswitch. Και ούτε ebay ούτε έξοδα, 1 ευρώ για το διακοπτάκι στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου :)

οκ, τώρα κατανοητό... με μπέρδεψε το λινκ απο τα ποτενσιόμετρα που πόσταρες, τα οποία είναι με διακόπτη!

skantzos είπε:
πάντως αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι, για να μην είναι όλες οι τέλε ίδιες  :), άσε τον toggle όπως είναι, κάνε μια τρυπούλα στο plate που έχεις και βάλε εκεί ένα διακοπτάκι για killswitch. Και ούτε ebay ούτε έξοδα, 1 ευρώ για το διακοπτάκι στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου :)
Μπορεί και το διακοπτάκι να το κάνει επιλογέα για τους μαγνήτες... και τον toggle killswitch! ;)

skantzos είπε:
ναι συμφωνω φιλε μου...καλως..μαλλον θα το κανω ετσι...διακοπτακι ομως ειναι καποιο συγκεκριμενο?πως να το ζητησω?εχει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικά?(ohm κλπ...?)

Για killswitch ζήτα ένα απλό μονό διακόπτη on/off... με δύο ποδαράκια από κάτω...

Στη θέση σου αυτή τη συνδεσμολογία θα έκανα.

wd2hh3t11_01.jpg

Υπάρχουν και ποτς με switch πατητό (μπουτον) αν σώνει και καλά πρέπει να απομονώνεις κάποιον μαγνήτη.

Trending...

Νέα θέματα

Back