Λυπημένο κομμάτι για πιάνο

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Μετά από καιρό ένα κομματάκι από μένα, κάτι με ιστορία.

Καθώς έκανα μάθημα με μία μαθήτριά μου, δε πολυ ήθελε να παίξει αυτά που της πρότεινα, και στον αυτοσχεδιασμό μου βγήκε κάτι πολύ "έξυπνο". Και τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να έγραφα μια σειρά από μικρά κομματάκια, απλά χωρίς πολύπλοκη τεχνική για πιάνο, και έτσι έκατσα και τελικά κατέληξα σε 21 κομματάκια.

Στο μεταξύ το κοριτσάκι αυτό, αποφάσισε να σταματήσει τα μαθήματα, το οποίο με στεναχώρισε και επιπλέον ένιωσα κάπως υπεύθυνος για αυτήν της την απόφαση και συνεπώς σα να την "πρόδωσα".

Και έτσι κατέληξα να γράψω αυτό το αρκετά απλό και λυπημένο κομμάτι, που μου ακούγεται, όμως, πολύ όμορφο, νομίζω.

Πιάνο: Pianoteq PRO

Sequencer: Cubase 5.1 (δεν πήρα το 6 ακόμη).

Ποιότητα ηχογράφησης είναι ψιλοχάλια, αφού είμαι εκτός στούντιο και χρησιμοποίησα το audacity, που ούτε που το ξέρω και επιπλέον δε με ένοιαζε.

ccm3.mp3

Attachments

Δεν θα μπορούσε να μην μου αρέσει.......... ;D 8)

Θαυμάσιο. Και με πατήματα πάνω σε συγχορδίες που τρελαίνομαι. Μπράβο !!!

Δεν ξερω αν ειναι επειδη ειπες την ιστορια του, αλλα με συγκινησε το κομματι. Ξερω κι αλλα παιδια που παρατησαν τα μαθηματα μουσικης. Και το μετανιωσαν..

Το οτι είσαι τρανός μουσικός είναι γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί. Το οτι είσαι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες είναι επίσης φανερό γιατί δηλώνει τα πολύ σπάνια και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. Το κομμάτι μου άρεσε πολύ και μάλιστα το συνδύασα με την ιστορία που περιέγραψες κατανοώντας πλήρως τα συναισθήματά σου ως συνάδελφος εκπαιδευτικός και του λόγου μου. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι από έναν πολύ ιδιαίτερο και χαρισματικό άνθρωπο.

ΥΓ: Ελπίζω να τα πούμε και πριν από την εκδήλωση στο νησί της χαλβαδόπιττας.

Έλειπα για το ΣΚ και δε μπόρεσα να απαντήσω εως τώρα.

Σας ευχαρισώ όλους. Είναι ένα "πολύ απλό" κομμάτι, ακριβώς γιατί θα ήλπιζα να μπορεί να το παίξει κάποιος που κάνει λίγο καιρό πιάνο.

Τρίτονα: Δε μου φαίνεται και τόσο σκοτεινό προσωπικά, αλλά δεν έχεις και άδικο.

Δημήτρη: Βεβαίως! :)

Γεια σου Νικόλα, τώρα το άκουσα! Πολύ όμορφο. Ο ήχος του δίνει μια παλιατζούρα σαν από χαλασμένο παλιό ράδιο. Θα μπορούσα να το φανταστώ σαν soundtrack σε σκηνή αποκάλυψης σκοτεινού παρελθόντος, απαραίτητα σε θρίλερ όμως.

Evilnye είπε:
Θα μπορούσα να το φανταστώ σαν soundtrack σε σκηνή αποκάλυψης σκοτεινού παρελθόντος, απαραίτητα σε θρίλερ όμως.
Ακριβως!

Ακομα και σε horror game(silent hill πχ) ταιριαζει αψογα!!

Nicola , θελω να σε ακουσω και σε κατι ρομαντικο , οταν εχεις χρονο και διαθεση!!!

Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά θα σχολιάσω ότι ακριβώς αυτή η "άρωστη" διάθεση του silent hill (για παράδειγμα) είναι που κάνει κάπως ετερόκλυτες αισθητικές να ταιριάζουν.

Τρίτονα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=183301.0 ;) ή εννοείς το ρομαντικό σε κάτι προς Rachmaninov? Γιατί δε νομίζω να έχω κάτι τέτοιο.

Nikolas είπε:
Τρίτονα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=183301.0 ;) ή εννοείς το ρομαντικό σε κάτι προς Rachmaninov? Γιατί δε νομίζω να έχω κάτι τέτοιο.
απλο και ομορφο!! :)

αν και θα ηθελα κατι προς rachmaninof μιας και ειναι ο αγαπημενος μου (fanboy mode on ;D ;D)

mind blowing αλλαγες συγχορδιων , προοδευτικα ανεβασματα με εξαρσεις και αλλα τετοια..

ηταν θεος ο @@στης!! ;D ;D

Τωρα που ξανα ακουω το κομματι σου ειναι οτι πρεπει για τετοιου ειδους παιχνιδι.

Πολλες φορες οταν παιζω τετοιου ειδους games και παιξει τετοιου επιπεδου λυπητερο κομματι , σταματαω επιτοπου για να ακουσω.(oταν επαιζα πχ  Penumbra σκαλωσα με αυτο

)
Και παλι , εξαιρετικο το κομματι σου!!

Εξαιρετικό φίλε! εδώ είναι που βρίσκει πλήρη εφαρμογή το "less is more"! μπορείς να μου πεις πως ηχογράφησες το πιάνο? έχει μια vintage αισθητική που με ιντριγκάρει!!!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σας άρεσε.

Απλά να σημειώσω ότι ΔΕ γράφω μονάχα για παιχνίδια Η/Υ (αν και αυτά προβάλω συνήθως εδώ). Γράφω και αρκετά κλασσική μουσική, από τα πιό ευκολά (όπως αυτό) στα πιο δύσκολα (και ο Θεός βοηθός).

Κωνσταντίνε: Είναι απλά τo pianoteq 3.5 στο Cubase 5.1 που ανέφερα στην αρχή. Έχω μια εντύπωση (γιατί είναι μέρος από 21 τέτοια μικρά κομματάκια) ότι μπορεί να ξέφυγε και κάπου να παραμόρφωσε (γιατί επιπλέον το έκανα mp3 στο Audacity αφού δεν είχα το cubase εύκαιρο)...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back