Ωραία ερώτηση, αλλά πώς να εξηγήσω την αίσθηση με λόγια, είναι σα να προσπαθώ να σου εξηγήσω την όσφρηση σε ένα φόρουμ..
Νομίζω το feeling στο χέρι και η αλληλεπίδραση του τρόπου που παίζεις με το πώς αντιδρά το εφφέ κ στη συνέχεια ο ενισχυτής.
Παράδειγμα πρόσφατα δοκίμασα για λίγο μια tonelab se σε σχέση με ένα radial trimode κ ένα fulltone ocd που έχω.
Ηχητικά ήταν φοβερή (μπροστά απο λαμπάτο), μπορούσα να βγάλω σχεδόν ίδιο ήχο με τα πετάλια μου, αλλά άλλαζε κατά πολύ η αντίδρασή της σε χαμήλωμα των δυναμικών της πένας παράδειγμα ή με finger picking.
Ενώ με τα πεταλάκια άλλαζε τελείως η αίσθηση και ο ήχος, η tonelab διατηρούσε το χαρακτήρα της χωρίς να μεταφράζει τις αλλαγές του παίξίματός μου όπως τα stomps.
Με άλλα λόγια άλλαζε τον ήχο και δεν προσέθετε σε αυτόν.
Το ίδιο έπαθα και σε σύγκριση παράδειγμα με το waterfall του jam και με το nova modulator της tc. Ενώ είχε τρομερό ήχο, τελείως άλλο feeling..
Βέβαια όλα αυτά δυστυχώς δεν τα δοκίμασα μέσα σε μπάντα αλλά μόνος μου, όπου εκεί θα έβλεπα πόσο καλά κάθονται στο σύνολο και πραγματικά αν με κάλυπταν..
Συμφωνώ μαζί σου για τα μειονεκτήματα των αναλογικών κυκλωμάτων, αλλά και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες έχουν τη γοητεία τους για κάποιους.
Νομίζω Loci είχες και το nova system ένα διάστημα, ποιο θα προτιμούσες ανάμεσα σε Line6 και TC μπροστά από λαμπάτο?
EDIT: Αφού πόσταρα είδα και το ποστ του takis το οποίο με κάλυψε ακριβώς στην ερώτησή μου. Και εγώ έχω αποφασίσει να πάω σε πολυεφφέ όπως είπα απλά δεν μπορώ να τα δοκιμάσω όλα και με ψάξιμο στο νετ γίνεται ένας χαμός από απόψεις..