Λυχνίες el 34

krotos

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν orange rocker 30 combo και θέλω να του αλλάξω λυχνίες τελικές. Σκοπός μου είναι να πάρω λίγο πιο fender ήχο στα καθαρά. Τα βρώμικα δεν με νομίζουν είναι για τους metal head. 

Διαβάζω ότι οι tung sol el34b δίνουν γεύση από 6l6.

Τι λετε;

Να υποθέσω ότι δεν μπορώ να του βάλω 6l6 η 6v6 χωρίς κάποια τροποποίηση.

IMG-20230507-WA0000.jpeg

Μπορεί μετά από τα κάμποσα χρόνια που έχω να τον ακούσω από κοντά να τον αδικώ, πάντως θυμάμαι τον Rocker σαν one trick pony λίγο ως πολύ. Το λέω γιατί διάβασα αυτό 

Σκοπός μου είναι να πάρω λίγο πιο fender ήχο στα καθαρά.

και μου φαίνεται αρκετά αισιόδοξο... για οποιονδήποτε ενισχυτή εδώ που τα λέμε. 

Μέσα στα στενά περιθώρια που μπορεί να έχει μια τέτοια αλλαγή, ίσως oι KT-77 να είναι πιο κοντά σε αυτό που θα ήθελες; Δε θα είναι πολύ εύκολο να βρεθούν όμως...

Αυτη την απαντηση φοβομουν ?. Δεν ηθελα να μπαινω στην διαδικασια της αγοραπωλησιας και ελεγα μηπως το σωσω με τελικες μονο. 

Πουλά τον και πάρε fender!!!Θα έλεγα μην πας για ημίμετρα!

Φιλικά

τα πεταλια τι διαχειριζεται πολυ καλα, απλα τα καθαρα του δεν ειναι στα γουστα μου, πχ οπως αυτα του laney διπλα.

Αυτος φοραει 2 6v6GT.

Για να πάρεις φεντεροκαθαρα, δοκίμασε μια προενισχυση fender, όπως vs audio blackbird deluxe. Διαμορφώνει το σήμα, και στο κάνει να τείνει προς fender. Μπορείς να το βάλεις και στο fx loop. Και τα δύο κάνει.

Δεν ξέρω πόσο καλή δουλειά θα σου κάνει, πάντως.

Τα καθαρά του rocker είναι από τα πιο όμορφα και ζουμερα που έχω ακούσει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πουλά τον και πάρε fender!!!Θα έλεγα μην πας για ημίμετρα!

Φιλικά
Θα Προσπαθησω να βρω να τον ανταλλαξω με καποιον princeton reverb ισως.

Για να πάρεις φεντεροκαθαρα, δοκίμασε μια προενισχυση fender, όπως vs audio blackbird deluxe. Διαμορφώνει το σήμα, και στο κάνει να τείνει προς fender. Μπορείς να το βάλεις και στο fx loop. Και τα δύο κάνει.

Τα καθαρά του rocker είναι από τα πιο όμορφα και ζουμερα που έχω ακούσει.
Δυστυχως δεν εχει Effects loop, ειναι πιο old school :) 

Εμενα απο την αλλη δεν μου φαινονται ζουμερα, προς τσ αποστειρωμενα θα ελεγα.

τι να το κανεις το effects loop σε μονοκαναλο ενισχυτη?
Ο Orange OR15H έχει και είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έχω!!!!Delay και Reverb είναι περισσότερο organic κατά την γνώμη μου 

φιλε μου ακομα και αν γινοταν να βαλεις 6L6 η 6v6 δεν θα ακουγοταν σαν φεντερ διοτι οι τελικες λυχνιες δεν αλλαζουν την χροια του ενισχυτη καθως αυτο εχει να κανει με την σχεδιαση του ενισχυτη κυριως στο preamp

διαφορα σε τελικες λυχνιες θα ακουσεις οταν οι ενισχυτες παιζουν στο 11 και παλι οχι κατι δραματικο

τι να το κανεις το effects loop σε μονοκαναλο ενισχυτη?

Δεν μιλάμε για μονοκαναλο ενισχυτή.

O OR15 είναι μονοκαναλος. Οι rocker 15/30 είναι δικαναλοι, με το καθαρό κανάλι να είναι καταπληκτικο.

Θα Προσπαθησω να βρω να τον ανταλλαξω με καποιον princeton reverb ισως.

Δυστυχως δεν εχει Effects loop, ειναι πιο old school :) 

Εμενα απο την αλλη δεν μου φαινονται ζουμερα, προς τσ αποστειρωμενα θα ελεγα.

Τον παλιό 30αρη έχεις ή τον νέο με τα δύο μεγαφωνα, που είναι και στερεο?

Στον 15αρη, το καθαρό του κανάλι είναι παχύ και ζουμερο. Sterile ακούγονται τα καθαρά πχ του H&K tubemeister.

Καλησπέρα και πάλι, μου έγινε πρόταση ανταλλαγής με fender vibrosonic 77. Δεν τον ήξερα, σπ ότι είδα στο δίκτυο είναι μάλλον ένας silverface twin με 15αρι μεγάφωνο. Είναι κάτι που πρέπει να προσεξω; 

Είναι κάτι που πρέπει να προσεξω; 

Καταρχάς αν έχει σωας τας φρένας αυτός που κάνει την ανταλλαγή ? (δίνεις Datsun και παίρνεις Mercedes).

Μόνο το JBL του VS κάνει όσο ολόκληρος ο ενισχυτής σου.

Κατά δεύτερον με το που θα τον πάρεις θα τον πας στον τεχνικό για έλεγχο και recap,αν δεν έχει γίνει ήδη ,όπως κάνουμε σε όλους τους παλιούς ενισχυτές.

Μετά θα τον έχουν τον ενισχυτή μέχρι και τα τρισέγγονα σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα συναντηθούμε το Σάββατο να τον δοκιμάσω από κοντά. 

Όταν λέμε recap εννοούμε αντικατάσταση πυκνωτών ε;

Είναι ακριβή εργασια; ζω Ολλανδία οπότε θα πρέπει να υπολογίζω σίγουρα τα διπλά απ ότι Ελλάδα.

Θα συναντηθούμε το Σάββατο να τον δοκιμάσω από κοντά. 

Όταν λέμε recap εννοούμε αντικατάσταση πυκνωτών ε;

Είναι ακριβή εργασια; ζω Ολλανδία οπότε θα πρέπει να υπολογίζω σίγουρα τα διπλά απ ότι Ελλάδα.

Ε μαζί με το service και τον έλεγχο κάνα 300αρι υπολόγισε, λυχνίες βέβαια έξτρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back