Λίγο βοήθεια με προβληματάκι στη καλωδίωση μετά από shielding? =)

panz

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Βρήκα λοιπόν που λέτε ένα ωραίο μεγάλο και χοντρό φύλλο χαλκού στο πλαίσιο και είπα και εγώ να δοκιμάσω τη τύχη μου με shieldiiing... Η κιθαρούλα έχει ένα plate όπως οι Jackson Rhoads το οποίο και 'έντυσα' με χαλκό, όπως και το cavity από κάτω, αλλά και τους μαγνήτες γύρω-γύρω. Ολα αυτά γειώθηκαν, ξανακόλλησα τα πάντα όπως είχαν και... ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ  ;D...Το δοκιμάζω πάντα με τον πολύ απλό τρόπο. Βάζω ένα κουρδιστηράκι και βλέπω αν 'πιάνει' τις νότες. Δε πιάνει τίποτα. Το περίεργο είναι ότι όπου και να ακουμπήσω με το TIP του καρφιού, είτε pot είτε στο χαλκό είτε σε κάποιο γειωμένο γενικά μέρος, η βελόνα από το κουρδιστήρι πάει στο τέρμα =/. Καμιά ιδέα?? Kαι μία ακομη ερώτηση πολύ συγκεκριμένη. Η γείωσεις πρέπει να είναι πάντα στο ίδιο pot που έρχεται η γείωση της κιθάρας ή δεν είναι απαραίτητο; Sorry αν σας έκαψα εγκεφαλικά κύτταρα ::)

Με αυτά και έτσι που γράφω πάω για ρεκόρ λιγότερων reply :-X

Προφανώς, κάπου έχεις κάνει βραχυκύκλωμα. Ολο αυτό το κέλυφος χαλκού πρέπει να ακουμπάει στη γη (και μόν στη γη) σε ένα σημείο. Συνήθως αρκεί η επαφή με το σώμα των ποτενσιομέτρων (το τοποίο είναι γειωμένο). Τσέκαρε μήπως έχεις στείλει και το σήμα σου στη γη ή πήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στην καλωδίωση με το βάλε-βγάλε.  :)

Σε κάποιο διάγραμμα λέει πως ΟΛΕΣ oi γειώσεις θα πρέπει να πηγαίνουν στο ίδιο pot που έρχεται και το καλώδιο της γείωσης από τη κιθάρα έντασης π.χ., ισχύει αυτό; Γιατί εγώ κόλλησα τις γειώσεις σε όποιο pot έβρiσκα ποιο κοντά  +)

Δεν είναι απαραίτητο να είναι όλες οι γειώσεις στο ίδιο ποτεντιόμετρο, αρκεί και αυτά να είναι γειωμένα μεταξύ τους.

Σε πρώτη φάση, τσέκαρε μήπως με την όλη διαδικασία ξεκόλλησε κάποιο από τα καλώδια του input jack και δεν το πήρες χαμπάρι επειδή δεν φαίνεται.

Αλλιώς, ξανακοίτα με προσοχή τις συνδέσεις γιατί όλο και κάτι μπορεί να έχει ξεφύγει ή κάπου να μην έχει "κάτσει" καλά η κόλληση..

blackstrat είπε:
Δεν είναι απαραίτητο να είναι όλες οι γειώσεις στο ίδιο ποτεντιόμετρο, αρκεί και αυτά να είναι γειωμένα μεταξύ τους.

....
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να αποφεύγουμε να δημιουρογούμε βρόχους με τη "γη" μας.

harilatron είπε:
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να αποφεύγουμε να δημιουρογούμε βρόχους με τη "γη" μας.
Σωστός...

Εαν δεν έχεις ήχο,

τότε είτε λείπει ή δεν έχει κολληθεί καλά κάποιο καλώδιο απο το (+) των μαγνητών ή βραχυκύκλωσες σε κάποιο σημείο το σήμα με τη γείωση.

Η δοκιμή με το κουρδιστήρι σε ρόλο test equipment δεν ενδείκνυται.  ;D

Δοκίμασε σε ενισχυτή για να καταλάβεις αν το πρόβλημα είναι απομονωμένο σε συγκεκριμμένα setings του επιλογέα ή δεν υπάρχει καθόλου ήχος.

Για να "δουλέψει" το όλο σύστημα, χρειάζεται καλό σχεδιασμό και γειώσεις σε συγκεκριμμένο σημείο.

Με το να βάζεις ξεχωριστές γειώσεις σε όλα τα pots δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα, αντίθετα ίσως να έχεις περισσότερο θόρυβο.

Στα pots όσο και να τα τινάξω έχει μείνει ενα λεπτό στρώμα από καλάι σε όλο το "στρογγγυλό τους". Είναι 'πρόβλημα' αυτό;

panz είπε:
Στα pots όσο και να τα τινάξω έχει μείνει ενα λεπτό στρώμα από καλάι σε όλο το "στρογγγυλό τους". Είναι 'πρόβλημα' αυτό;
Οχι...

Καπου εχεις βραχυκυκλωσει το σημα!

αλλά και τους μαγνήτες γύρω-γύρω.
Για ξανατσεκαρε αυτο το σημειο. Τι μαγνητες εχεις?

Kαι μία ακομη ερώτηση πολύ συγκεκριμένη. Η γείωσεις πρέπει να είναι πάντα στο ίδιο pot που έρχεται η γείωση της κιθάρας ή δεν είναι απαραίτητο; Sorry αν σας έκαψα εγκεφαλικά κύτταρα ::)
Θα προτεινα να γειωσεις ολα τα κομματια του χαλκου μεταξυ τους οπως να'ναι και απο ενα σημειο αυτων να παει στην κεντρικη γειωση. Δλδ στο ποτ που λες.

panz είπε:
Τώρα που το βλέπω αυτό.... Ενδεχομένως έχεις ταλαιπωρήσει λίγο τα pots με το κολλητήρι (για να καταφέρεις να τα επιστρώσεις πλήρως με καλάι  :)) .Τσέκαρε τα και αυτά (όταν είναι αποσυνδεδεμένα αν εξακολουθούν να έχουν τη σωστή τιμή και αν δουλεύουν σωστά γενικώς. Με πολύμετρο, μέτρα αντίσταση. Και στα άκρα τους και μεταξύ άκρου-δρομέα σε 2-3 θέσεις να δεις αν οι μετρήσεις make sense (συγνώμη για τα Αρβανίτικα).) ;)

Πήγα και πήρα μερικά καλούδια(pots/mini switches...) για να τη φτιάξω έτσι>>> http://www.box.net/shared/iami4p7oqb  >>> από την αρχή. Αυτό που δε ξέρω πως να κάνω είναι τα σημεία που έχω σημειώσει με κόκκινο, τις ενώσεις δλδ στη μέση της διαδρομήσ ???.... Θα πρέπει να κόψω το καλώδιο στη μέση να τα κολλήσω και να βάλω θερμοσυστελώμενα ή μπορώ να τα ενώσω στο τέλος της διαδρομής π.χ. όπως έχω βάλει το πράσινο βελάκι στο Pole του mini switch;

Αμα έχει κανείς καμιά ιδέα για το τελευταίο σκάλωμά μου καλό είναι να βοηθήσει τώρα γιατί αύριο πρωί πιάνω κολλητήρι και όποιον πάρει ο χάρος  ;D

Εννοειται μπορεις να τα κολλησεις στο τελος ή στην αρχη της διαδρομης!

Δεν χρειαζεται να το κοψεις...

Τα On/On/On απο που τα πηρες? Εισαι σιγουρος οτι κανουν για αυτη τη δουλεια?

Δεν ειναι ολα τα on/on/on switch τα ιδια.

Διαβασα τα ποστς σου και εχω να σου πω οτι ακομα και να βρεις που δεν εχεις πετυχει την συγκολληση ή που βραχυκυκλωνει , να εισαι σιγουρος οτι μετα το αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικο . Ο ηχος σου θα ειναι πολυ λεπτος και θα πιανει ολους τους θορυβους ακομα και μετα το shielding

Κανονας νουμερο ενα : Παντα να εχεις σχεδιασει απο πριν το κυκλωμα σου και να εχεις επιλεξει που θα γειωσεις.

Κανονας νουμερο δυο : Μια θα ειναι η γειωση σου παει και τελειωσε  :P ( αν εχεις τρεμολο καντο πανω στο σιδερακι εκει που κουμπωνουν τα ελατηρια )

Κανονας νουμερο τρια : Μπορει να βαλεις ενα κιλο καλαι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κανεις την τελεια κολληση . Οσο λιγοτερο τοσο καλυτερο.

Κανονας νουμερο τεσσερα : με το πολυμετρο θα βαλεις την μια ακρη σε μια επιφανεια και την αλλη ακρη σε μια αλλη . Κανονικα αν ειναι σωστα ολα τοτε δεν θα πρεπει να κινειται η βελονα .

Κανονας νουμερο 5 και σημαντικοτερος : Μην εισαι τσιπης . Πηγαiνε την κιθαρα σου σε εναν μαστορα και κατσε απο πανω του και παρατηρησε τι κανει και καντου ερωτησεις . Την επομενη φορα που θα χρειαστει να πιασεις το κολλητηρι θα εισαι πολυ καλυτερος

ZIKO είπε:
Κανονας νουμερο δυο : Μια θα ειναι η γειωση σου παει και τελειωσε  :P ( αν εχεις τρεμολο καντο πανω στο σιδερακι εκει που κουμπωνουν τα ελατηρια )
Μαλλον, κανεις καποιο λαθος εδω.... μια πρεπει να ειναι αλλα συνηθιζεται να ειναι στην "πλατη" του volume pot!

Ή καπου κοντα στην εισοδο...

Καλυτερα εκει που λεω για να μην ειναι ολα τα καλωδια πολυ κοντα και μπλεγμενα . Γνωμη μου παντα  ;D

Θεωρω οτι η καλυτερη λυση στη γειωση ειναι το star grounding.

Ολα σε ενα ...νοικοκυρεμενα ;D

Επισης θεωρω οτι το shielding στους μαγνητες ειναι υπερβολη και υπο καποιες συνθηκες "κλεβει" χρησιμα πριμα. Στο control cavity ναι, αλλα οχι στις κοιλοτητες των μαγνητων, ποσο μαλλον και του τυλιγματος ή των καλυματων που γινεται απο μερικους.

Δε τη παλεύω καθόλου με το guitarnuts, δε καταλαβαίνω τπτ όπως είναι το site. Με λίγα λόγια το star ground είναι όλες οι γειώσεις σε ένα σημείο; Προφανώς...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, ολες οι γειωσεις σε ενα σημειο.....

stratinnards.gif

........βλεπεις που καταληγουν ολες στην πλατη του volume?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back