Λεπτομερεια στο Sunshine of your love των Cream

alderbody

ερασιtechniK
Πόντοι
148
Δεν ξερω αν το εχει προσεξει κανεις ή αν ειναι ηδη γνωστο, αλλα σε καποιο σημειο του Sunshine of your love στην αυθεντικη εκτελεση των Cream ακουγεται μια φωνη στο βαθος, προφανως απο "σποντα"...

Ειναι λιγο πριν το τελευταιο ρεφραιν και ακουγεται (αμυδρα) καποιος που φωναζει "εεεεε", ισως σε καποιον απο την μπαντα για να προσεξει την επερχομενη "αλλαγη"...

Το ειχα παρατηρησει απο πολυ παλια, αλλα το αφησα να περασει "ντουκου"... Τωρα που το ξαναθυμηθηκα ειπα να το μοιραστω για να δω και τις γνωμες σας.

Παραθετω το clipακι για να το ακουσετε προσεκτικα. Συνιστω ακουστικα για σιγουρο αποτελεσμα.  ;)

Χαχαχαχα!!! Πού το παρατήρησες ρε θηρίο...Το άκουσα 3 φορές για να το εντοπίσω...;D

Σε ποιο δευτερολεπτο ειναι περιπου η φωνη?Εχω χασει τα ακουστικα μου και εχει λιγη φασαρια το σπιτι :-\

Γεια όσους γουστάρουν τέτοιες λεπτομέρειες, κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στο you really got me από τους Kinks.

Λίγο πριν από το σόλο ακούγεται πολύ αμυδρά ένα "φακ οφ". Ο ίδιος ο Ray Davis έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη ότι του το φωνάζει ο αδερφός του Dave, επειδή τσαντίστηκε που του έκανε νόημα ότι μπαίνει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
elavd είπε:
Χαχαχαχα!!! Πού το παρατήρησες ρε θηρίο...Το άκουσα 3 φορές για να το εντοπίσω...;D
το ειχα εντοπισει πρωτα πριν χρονια οταν το ακουγα με εναν φιλο σε τρελο high end ηχοσυστημα (απο βινυλιο original).

Μετα εγινε για μενα κομματι του τραγουδιου ιδιως οταν το ακουω απο το mp3 player (κατευθειαν στα... τυμπανα μου!!!)

Σακη, κι εγω υποπτευομαι τον Ginger Baker ως υπευθυνο...  ;D

Επίσης πλάκα έχει το όχι και πολύ συγκεκαλυμμένο "Oh shut up!" που φωνάζει ο Gillan στο Lazy του Made in Japan, μάλλον στον Blackmore που δεν έχει σταματήσει να παίζει όσο τραγουδάει ο Ian...

MuddyPete είπε:
Σε ποιο δευτερολεπτο ειναι περιπου η φωνη?Εχω χασει τα ακουστικα μου και εχει λιγη φασαρια το σπιτι :-\
Στο πέμπτο δευτερόλεπτο είναι αν κατάλαβα καλά....

Mike Odlfield-Heaven's Open ( απο τον ομωνυμο δισκο ).

Οταν τελειωνει το κομματι, μενει μια distorted κιθαρα και απο πισω ακουγεται καποιος που κανει "Good" απο το control room ( ακουγεται η παραποιημενη φωνη απο το μικροφωνο ).

ΤΟ πιο πιθανον ειναι να ειναι το καναλι του μπασου, διοτι ειναι το μονο οργανο που θα μπορουσε να σβηνει και ο ηχοληπτης να κανε τη βλακεια να μιλησει.

Εμενα μου εκανε εντυπωση πως σε παραγωγες των Κατσιμιχα ακουγεται εντονα ο μετρονομος ( οχι απλως μεσα απο τα ακουστικα, αλλα μεσα στο κομματι ).

Ενδεικτικα:

Ανοητες αγαπες: 1:14 ( πριν μπει στο πρωτο ρεφραιν ) ακουγεται ο μετρονομος μαζι με το break του drummer για 2 μετρα! Και ομως, στο δευτερο ρεφραιν ( 2:33 ) οχι μονο ακουγεται, αλλα ειναι κυριολεκτικα πιο πανω απο τα πιατινια!

( απο τα συλλεκτικα CDs που εβγαλαν προσφατα )

Οι χειροτεροι ομως ειναι οι Floyd! Ολο φωνες και βηχαλακια ειναι στα κομματια τους :D Μεχρι και ασυρματους ειχαν πιασει κατα λαθος στην ηχογραφηση :D

Επισης στο "For Yasgur's Farm", στο 00:10" μετα απο το "sun" που λεει ο West, ακουγεται (αν το ακους με ακουστικα) απο δεξια, ενα αμυδρο σφυριγμα, προφανως καποιο νοημα σε καποιον την ωρα της ηχογραφησης.

Ενα παρομοιο σφυριγμα ακουγεται, απο αριστερα ομως στο 00:16" η 00:18" του "Killing my love" του Gravenites απο το lp My Labors...

We drink the vomit of the priests... (ας μην κάνουμε το παρόν Venom appreciation thread...)

Κατι τετοια ειναι που μ'αρεσουν στα vintage.

Οπως και στις παλιες ταινιες οταν φαινονταν η σκια απο το μικροφωνο ή κατεβαινε χαμηλα και το "επαιρνε" η καμερα.

NT-Kool & the Gang,ακούς στην μεγαλύτερη διάρκεια του κομματιού groovy ακατέργαστες μαύρες κραυγές στο background. 8)

freemindgr είπε:
Οι χειροτεροι ομως ειναι οι Floyd! Ολο φωνες και βηχαλακια ειναι στα κομματια τους :D Μεχρι και ασυρματους ειχαν πιασει κατα λαθος στην ηχογραφηση :D
Αμ αυτό το ελικόπτερο στην αρχή του ενάδερ μπρικ παρτ του... ;D

σε όλο το since i've been loving you των zeppelin ακούγεται η αλυσίδα του πεταλιού της κάσας που τρίζει, ακούγεται σχεδόν σε κάθε χτύπημα της μπότας... από τη στιγμή που το παρατήρησα πρώτη φορά το ακούω συνέχεια και μου έχει σπασει τα νεύρα, μόλις κατάστρεψα και εσάς, μουαχαχαχαχαχαχα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back