Γεια σας και χρόνια πολλά. Έχω έναν (νομίζω αξιοπρεπή) λαμπάτο ενισχυτή, όπου όμως θέλω (όπως οι περισσότεροι) πιο πολύ γκάζι για heavy metal, μου αρέσει ένας καλός distortion ήχος και γενικά μου αρέσει να παίζω κομμάτια ροκ με distorted sounds (χούι μου). Επίσης, θέλω να έχω τα βασικά εφφέ (delay, reverb, tremolo κλπ), καθώς μου αρέσει να παίζω και να δημιουργώ ένα ευρύ φάσμα ήχων. Οι εντάσεις και η χρήση είναι καθαρά σπιτιού, κάτι το οποίο βέβαια είναι πρόβλημα καθώς ο λαμπάτος θέλει άνοιγμα για να αποδώσει και έχει τόση δύναμη όπου κάτι τέτοιο είναι απίθανο.
Μοιραία καταφεύγω λοιπόν σε λύση πεταλιέρας ή/και πεταλιού. Εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα, δύσκολη η πεταλιέρα στο distortion, αλλά αδύνατο να πάρω τόσα πετάλια για εφφέ (κόστος, χώρος κλπ). Επίσης, δεν είχα πρόβλημα από όσες πεταλιέρες είχα με τα εφφέ αλλά είχα με το distortion.
Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής για να μιλήσουμε για μάρκες προτού αρχίσω να δοκιμάζω.
-Line 6 hd400 ή 500; Έχουν δυνατότητα να βγάλουν καλό distortion; Δεν έχω ασχοληθεί με την εταιρεία αυτή. Είναι ποιοτική σαν τις Boss για παράδειγμα;
-Ή να καταφύγω σε μία λύση πχ, μία πιο φθηνή πεταλιέρα για εφφέ (πχ μτχ tonelab LE, pod x3, zoom fx) σε συνδυασμό με το blackstar distX το οποίο το έχω παίξει και μπορώ να πω συγκινήθηκα με το distortion του; (υπερτιμημένη βέβαια αυτή η εταιρεία και έχω ακούσει ότι τα πετάλια της χαλάνε για πλάκα και δύσκολα επισκευάζονται).
Ευχαριστώ και καλές γιορτές.
Μοιραία καταφεύγω λοιπόν σε λύση πεταλιέρας ή/και πεταλιού. Εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα, δύσκολη η πεταλιέρα στο distortion, αλλά αδύνατο να πάρω τόσα πετάλια για εφφέ (κόστος, χώρος κλπ). Επίσης, δεν είχα πρόβλημα από όσες πεταλιέρες είχα με τα εφφέ αλλά είχα με το distortion.
Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής για να μιλήσουμε για μάρκες προτού αρχίσω να δοκιμάζω.
-Line 6 hd400 ή 500; Έχουν δυνατότητα να βγάλουν καλό distortion; Δεν έχω ασχοληθεί με την εταιρεία αυτή. Είναι ποιοτική σαν τις Boss για παράδειγμα;
-Ή να καταφύγω σε μία λύση πχ, μία πιο φθηνή πεταλιέρα για εφφέ (πχ μτχ tonelab LE, pod x3, zoom fx) σε συνδυασμό με το blackstar distX το οποίο το έχω παίξει και μπορώ να πω συγκινήθηκα με το distortion του; (υπερτιμημένη βέβαια αυτή η εταιρεία και έχω ακούσει ότι τα πετάλια της χαλάνε για πλάκα και δύσκολα επισκευάζονται).
Ευχαριστώ και καλές γιορτές.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: