Ladies and gentlemen, Jeff Beck...

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Θεωρώ ότι είναι, ανεξαρτήτως γούστου, ο κιθαρίστας που έχει πάρει (και μας έχει δώσει) τα περισσότερα από το όργανο που λέγεται ηλεκτρική κιθάρα.

Ποτέ δεν ήμουν φανατικός του οπαδός, καθώς έβρισκα τα περισσότερα κομμάτια του πολύ jazz (ο όρος δεν χρησιμοποιείται με την αυστηρή του μουσική έννοια) αλλά ορισμένα από τα κομμάτια που έχει παίξει ή έχει ερμηνεύσει με έχουν στείλει κανονικότατα.

Ένα είναι και το παρακάτω κομμάτι των Beatles (το οποίο πιστεύω - εγώ ο άσχετος - ότι θα ήταν πολύ καλύτερο αν το έγραφαν χωρίς τις ενδιάμεσες φανφάρες, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα). Anyway, enjoy:

http://www.youtube.com/watch?v=ExqyxuGERN8

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
RayDTutto είπε:
Θεωρώ ότι είναι, ανεξαρτήτως γούστου, ο κιθαρίστας που έχει πάρει (και μας έχει δώσει) τα περισσότερα από το όργανο που λέγεται ηλεκτρική κιθάρα.
Κι εγώ τον θεωρώ μάλλον τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό κιθαρίστα ever που έχει περάσει από το μοντέρνο μουσικό στερέωμα... αν και επίσης δεν είμαι φανατικός του οπαδός (ή μάλλον μυστηριωδώς δεν είμαι καν ακροατής του εκτός από μερικά τραγούδια των Yardbirds εδώ κι εκεί). Aλλά κάθε φορά που τον παρακολουθώ να παίζει (σε βίντεο μιας και δεν τον έχω δει από κοντά ποτέ), με πιάνει σύγκρυο. Μου κάνει εντύπωση μάλιστα το πόσο νέος εξακολουθεί να φαίνεται, με ένα σχεδόν εφηβικό παρουσιαστικό και ενθουσιασμό. Κάτι ανάλογο με τον Jean Michel Jarre. Λέτε να έχουν κάνει καμιά Faust-ική συμφωνία με τον Οξαποδώ?  ;D

bloody_sunday είπε:
μιας και δεν τον έχω δει από κοντά ποτέ
Εσύ που έχεις τη δυνατότητα λόγω διαμονής θα έπρεπε να το έχεις κάνει δώρο στον εαυτό σου...διότι...;)

Μου κάνει εντύπωση μάλιστα το πόσο νέος εξακολουθεί να φαίνεται
όσο και να φαίνεται, είναι 70ρης πιά :P...

...και θυμίσου, όταν σε στέλνω σε συναυλίες...δεν χάνεις ποτέ! ;D ;D

bloody_sunday είπε:
Μου κάνει εντύπωση μάλιστα το πόσο νέος εξακολουθεί να φαίνεται, με ένα σχεδόν εφηβικό παρουσιαστικό και ενθουσιασμό. Κάτι ανάλογο με τον Jean Michel Jarre. Λέτε να έχουν κάνει καμιά Faust-ική συμφωνία με τον Οξαποδώ?  ;D
Και θεοί και νέοι; Τι συμφωνία είναι αυτή. Κορόϊδο τον πιάσανε... :D

Και του λογου μου προτιμω τα πιο παλια του,Truth και Becκ-ola και απ'τα πιο "jazz rock" του,αν τα πει κανεις ετσι,τα Wired και Blow by blow.

Απ'την αλλη παντα "εκανε"πραγματα και δεν επαναπαυεται ακομη και σημερα μουσικα.

bloody_sunday είπε:
Μου κάνει εντύπωση μάλιστα το πόσο νέος εξακολουθεί να φαίνεται, με ένα σχεδόν εφηβικό παρουσιαστικό και ενθουσιασμό.
Πραγματι,βγαζει αυτο ακριβως οταν τον βλεπεις!

Ωραια η διασκευη του στο A day in a life και κιθαριστικα,τι να λεμε,σκοτωνει.

Παρεμπιπτοντως Ray,δεν ειχες παιξει μια-πολυ ωραια κατα τη γνωμη μου-βερσ του People get ready στην Beck εκδοχη του η κανω λαθος?

Ναι, ευχαριστώ, αλλά μην τα γράφεις αυτά εδώ μπροστά στον JΒ. Ντρέπομαι...  :-[ :P

Ετερον εκατερον το ενα ετερον εκατερον και τ'αλλο. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

jimi Ts. είπε:
Τρισμεγιστος ... αλλα και η κοπελιτσα στο μπασο μαμαει
Η κοπελίτσα είναι η διαβόητη Tal Wilkenfeld  ;)

Βέβαια τώρα έχει μια άλλη κυρία στο μπάσο, την Rhonda Smith  8)

Όσο για τον θείο Jeff... το εξωγήινος μάλλον είναι λίγο.

ΥΓ:Θα συμφωνήσω με Γιώργο στα Wired και Blow By Blow- όχι ότι δεν μου αρέσουν και άλλα, αλλά αυτή η περίοδος ήταν το κάτι άλλο...

Γενικά κι εγώ συμφωνώ στα δύο αυτά άλμπουμ, αλλά για έναν εντελώς περίεργο λόγο (που δεν είναι η αναμφισβήτητη επιτυχία του) θεωρώ διαμάντι και το Flash. Ίσως να φταίει η παραγωγή του Nile Rodgers, ίσως επειδή ήταν πολύ πιο ποπ από τα άλλα, αλλά με τη ανεξίτηλη σφραγίδα του JB... Δεν ξέρω. Παρεξηγημένο album πάντως.

RayDTutto είπε:
θεωρώ διαμάντι και το Flash.
Aυτο που μ'αρεσει πολυ στο Flash ειναι το κοντραστ που εχουν τα "περιεργα"σολος αλλα και γενικα ο τροπος που παιζει ο Beck σε πιο ποπ κομματια και ποσο ωραια λειτουργουν.

Περα βεβαια των υπολοιπων,υπαρχουν και μερικες κομματαρες οπως αυτο:

Aν και επ ουδενι λογο θα τον χαρακτηριζα jazz, οπως επισης δεν ειμαι ουτε εγω εκ των φανατικων οπαδων καθως παραειναι guitar oriented μουσικος για τα γουστα μου, οφειλω να πω πως δεν εχω δει κανενα κιθαριστα οποιουδηποτε genre με τετοιο ολοκληρωτικο control πανω στην κιθαρα...........

fenderiarhs είπε:
οφειλω να πω πως δεν εχω δει κανενα κιθαριστα οποιουδηποτε genre με τετοιο ολοκληρωτικο control πανω στην κιθαρα...........
Χωρίς πολλά-πολλά πεταλάκια...2 φορές που τον έχω δεί live τα έψαχνα γιατί δεν έχει μπροστά του τίποτα...και συνήθως με μία κιθάρα σε όλο το show (άντε στο Angel (Footsteps) που τον είχα δεί το 2004 να πήρε μία Tele)

Είμαι μυρωδιάς από τα παλιά και κλασικά του. Τον πρόσεξα με το Who Else! και το You Had It Coming και από τότε όλο και συναντιόμαστε.

Τεχνικά τον βρίσκω λίγο στάσιμο.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

926

Λοιπόν... είναι ενδιαφέρον να γραφτεί (για όσους δεν το ξέρουν), ότι ο Beck παίζει lead κιθάρα στα περισσότερα από τα tracks του :

http://en.wikipedia.org/wiki/Amused_to_Death

.. και είναι η μόνη (το εννοώ) φορά που άκουσα Waters χωρίς τον Gilmour και δεν μου έλλειπε απολύτως τίποτε. Όσοι δεν τα έχετε ακούσει αυτά τα tracks, και σας αρέσει αυτό που κάνει ο Beck, μην αμελήσετε.

Π.χ.:

http://www.youtube.com/watch?v=qS35PVNzpOk

.. αν και στο βίντεο o ήχος (του δίσκου, όσο και του Beck) είναι το 1/10 των όσων ακούγονται στο CD.

:)

trolley είπε:
Λοιπόν... είναι ενδιαφέρον να γραφτεί (για όσους δεν το ξέρουν), ότι ο Beck
πρέπει να είναι πολύ τελειομανής και σπασ@ρχίδης. Όταν έγραφε το Blow by Blow (?)...άλλαζε τα solos σχεδόν κάθε μέρα...Κάποια στιγμή πήρε τον αντζέντη του για να του κλείσει το studio για να (ξανα)κάνει αλλαγές και ο ταλαίπωρος αντζέντης του είπε..." Μα ρε Jeff, ο δίσκος είναι ήδη μία εβδομάδα στα δισκοπωλεία και πουλάει σαν τρελλός"

marathon είπε:
πρέπει να είναι πολύ τελειομανής και σπασ@ρχίδης. Όταν έγραφε το Blow by Blow (?)...άλλαζε τα solos σχεδόν κάθε μέρα...Κάποια στιγμή πήρε τον αντζέντη του για να του κλείσει το studio για να (ξανα)κάνει αλλαγές και ο ταλαίπωρος αντζέντης του είπε..." Μα ρε Jeff, ο δίσκος είναι ήδη μία εβδομάδα στα δικοπωλεία και πουλάει σαν τρελλός"
Ε, αν ήταν έλλην, θα έπαιρνε μία βδομάδα ένα μήνα πριν τελειώσει το δίσκο και θα ρώταγε αν έχει γίνει πλατινένιος και που είναι τα μωρά και τα ναρκωτικά.

trolley είπε:
και που είναι τα μωρά και τα ναρκωτικά.
νομίζω...χωρίς να ξέρω γιατί τότε ακόμα και εγώ ήμην μικρός...ότι όταν έγραφε το Blow by Blow...τα μωρά και τα ναρκωτικά ήταν παντού...μάρτυρές του οι φίλοι του Ron και Rod :D

Oι περιεργοι του forum ισως συμφωνησουν μαζι μου

cd-cover.jpg

Εχω ολα του τα κλασσικα album και ειναι αριστουργηματα αλλα το παραπανω ειναι το κατι αλλο. Προσωπικα μου ανοιξε νεους μουσικες οριζοντες, αν μου επιτρεπονται τετοιες...βαρυγδουπες δηλωσεις :P

marathon είπε:
Χωρίς πολλά-πολλά πεταλάκια...2 φορές που τον έχω δεί live τα έψαχνα γιατί δεν έχει μπροστά του τίποτα...και συνήθως με μία κιθάρα σε όλο το show (άντε στο Angel (Footsteps) που τον είχα δεί το 2004 να πήρε μία Tele)
αφου τα κρυβει ρε... ;D

http://www.dolphinmusic.co.uk/article/3160-jeff-beck-s-secret-pedalboard.html

http://www.vintageguitar.com/9486/jeff-beck/

ο βαψομαλλιας..... ;D

α,ντυνεται και ΧΑΛΙΑ...

Αλλα κακα δεν εχω να του προσαψω μια και παιζει να ειναι και ο μεγαλυτερος rock κιθαριστας ever.  ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
17
Εμφανίσεις
3K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back