Kουφά και περίεργα που μας έχουν συμβεί στη σκηνή

vagelism

Musician/Educator
Πόντοι
563
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Επειδη εχουμε αναλυσει πολλα σοβαρα θεματα τελευταια σχετικα με το drumming μας..σκεφτηκα να ανοιξω ενα Thread με θεμα Κουφα που μας εχουν συμβει στη σκηνη..για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα και να γελασουμε και λιγακι...αλλα και να μαθουμε τα κολπα και  τι να κανουμε σε αναλογες περιστασεις.

Ξεκιναω...εγω..

Καταρχην πολλες φορες..μου εφερναν ενα σουπερ σετ...και καθολου σκαμπω.." Κανονικη καρεκλα δεν κανει?? με ρωταγαν ;D" Ουκ ολιγες φορες εχω παιξει σε πολυθρονες σκηνοθετη, καρεκλες ψαθινες, σκαμπω απο μπαρ {τα ψηλα} πλαστικες καρεκλες..κλπ..Το κολπο σε τετοιες περιπτωσεις..ειναι βρισκεις την πια χαμηλη η ενα μικρο σκαμπω..και ζητας τηλεφωνικους καταλογους..και αρχιζεις και προσθετεις μεχρι να ερθει σωστα το υψος. Ο κ....ς  σας θα ειναι λιγο πλακε μετα ...αλλα οκ..

Μου εχει τυχει να μου φερουν τυμπανα με τρυπες απο γοπες τσιγαρων. Τα δερματα δεν επαιζαν..Σε αυτη τη περιπτωση ...εμεινα με ενα ταμπουρο και μια κασσα.

Μου εχει τυχει επισης να μου φερουν ενα σετ 2 τομ 1 βαθυ..ολα τα δερματα διαφορετικα {1 pinstripe 1 emperor kai 1 με τη βουλα..οποιος τα θυμαται}...Παλι εμεινα με ενα ταμπουρο και ενα βαθυ. ;D

Μου εχει τυχει σε μαγαζι 2500  θεσεων με 2 γιγαβατ ηχητικα στην επαρχια να παω το καλο μου σετ και τα καλα πιατινα...και να μου φερουν 2 μικροφωνα..{Τι δεν αρκουν?? ..με ρωτησε ο ηχοληπτης.ο οποιος ειχε στησει 6-7 ενισχυτες για να δωσει στα ηχεια και δουλευε με ενα 12 καναλο.. ;D το σετ μου ειναι 3τομ 1 βαθυ και 4 πιατα. ???.

σε αυτη την περιπτωση..κατεβασα ολα τα τομ και τα πιατα..και εμεινα με το ride ταμπουρο βαθυ...και ενα φτηνοcrash που ειχα μεσ στην τσαντα μου..για να μην τα σπασω λογω οτι δεν ακουγα. Και εγω δεν θυμαμαι τις αμετρητες φορες που εχω παιξει χωρις monitors.. χωρις side κονσολα που εκανε  το σετ να ακουγεται σαν κουβαδες ..και μικροφωνα .Μια φορα επισης  σε εξωτερικη συναυλια  μου ειχε τυχει να σπασει το δερμα της κασσας...σε αυτη τη περιπτωση γυρνας τη κασσα αναποδα και παιζεις  με το μπροστινο. το πιο τραγελαφικο ομως ..θυμαμε σε εξωτερικη συναυλια στην Κρητη..παιζαμε και πεταχτηκε το ελατηριο απο το πεταλι κασσας..πισω απο την σκηνη στην παραλια.[Πισω μας ειχαμε θαλασα σε ενα beach bar} Σε αυτη τη περιπτωση σταματησε η συναυλια ;D και ψαχναμε με αναπτηρες να βρουμε το ελατηριο...Περιμενω τα δικα σας.

Βαγγελης.

Σε λάιβ που κάναμε με πιο παλιό γκρουπ παίζαμε σε καφετέρια μέσα που είχε παρκέ κάτω και τα τύμπανα τα είχαν στήσει χωρίς αντιολισθητικό από κάτω. Ο καυμένος ντράμερ της μπάντας που έπαιζε πριν από μας βρέθηκε κάποια στιγμή φαρδύς πλατύς πεσμένος ανάποδα, επειδή το σκαμπό γλίστρησε...!

Ο δικός μας ο καϋμένος πρέπει να την κάρφωσε την καρέκλα του κάτω, συν ότι ήταν και το πρώτο του λάιβ. Ήταν που ήταν αγχωμένος...  ;D

Υπάρχει και παρόμοιο θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=162795.0

Χα χα καλοοοο!

κουφά που μου έχουν τύχει εν ώρα live και είναι όλα πραγματικά γεγονότα:

-πετάει ο μπασίστας το μπάσσο κάτω στη μέση του κοματιού και πάει τρέχοντας στην τουαλέτα και κάνει εμετό γιατί τον έκοψε...κάτι είχε φάει και τον πείραξε μάλλον!

- Φεύγει μπακέτα από τον drummer χτυπάει σε πλήκτρα και πέφτει και κλείνει τον διακόπτη από το πολύπριζο που είναι όλα σχεδόν πάνω και γίνεται συσκότιση στο πατάρι.

- πέφτει ποτό μέσα στα πλήκτρα και σταματάνε να παίζουνε τα μισά... λ@λ@κια δικιά μου!

- είχαμε διαγωνισμό σφηνακίων και κάτι κάνανε σε κάθε μουσικό ξεχωριστά. Σε μένα όρος ήταν να μου βάλουνε σημείωμα στην τσέπη του παντελονιού ενώ παίζω για να κερδίσουν τα σφηνάκια.... μόνο που δεν το βαλε στην τσέπη η κοπελιά που ήρθε (μαντέψτε που!...)

- κάτι πάτησα μια φορά και muταρα τα πλήκτρα... πέρασαν 3 κομάτια μέχρι να βρω τι και 15 λεπτά... το ρημαδι local switch on!

- σε παλιό live είχα περάσει κρυφή γραμμή της τραγουδίστριας μέσω TC Helicon στα πλήκτρα. Tην αλλάζουμε στην αλλαγή του κοματιού χωρίς να πάρει χαμπάρι πάει να μπει και ακουγόταν alien! παραλίγο να μας σφάξει...

- Σε πολύ κλασικό κομάτι (Τρένο-Τρύπες) που τραγούδαγε με πολύ προσήλωση ο τραγουδιστής μας, κάνει παύση στο δεύτερο κουπλέ όλη η μπάντα για να μπει σε ρεφραίν

full και στην πάυση βάζω πουλάκια και ρυάκι... μόνο που δεν με σκότωσε!

αν θυμηθώ και άλλα ωραία θα επανέλθω...

Αυτο το εχω δει και γω σε ενα liveακι φιλων.Ο ντραμμερ μετα απο καθε τραγουδι αλλα και κατα την διαρκεια των τραγουδιων τραβουσε το σετ πανω του για να μην βρεθει στη μπαρα.Εγω που δεν επαιζα το βρηκα αστειο.Αλλα αν ημουν στη θεση του μαλλον θα ειχα 72πιεση.

rocka cola είπε:
Αυτο το εχω δει και γω σε ενα liveακι φιλων.Ο ντραμμερ μετα απο καθε τραγουδι αλλα και κατα την διαρκεια των τραγουδιων τραβουσε το σετ πανω του για να μην βρεθει στη μπαρα.Εγω που δεν επαιζα το βρηκα αστειο.Αλλα αν ημουν στη θεση του μαλλον θα ειχα 72πιεση.
Το κολπο σε αυτην τη περιπτωση ειναι δενεις ενα σχοινακι γυρω απο την κασσα...και το κανεις κυκλο κατω απο σκαμνι σου.Η κασσα αγκιστρωνει πανω στο σκαμνι δηλαδη.

Στο Rodeo, αν θυμαμαι καλα, (προ αμνημονευτων...) ο τραγουδιστης, τελειως απροειδοποιητα και ενω εμεις παιζουμε μια χαρα, πιανει ξαφνικα τη βαση του μικροφωνου και την κοπαναει σε ενα απο τα πρωτα τραπεζια, που καθοταν ενα ζευγαρι.

Πηδαει επι τοπου πανω τους και αρχιζει να βαραει την κοπελλα...

Τον βουταει ο αλλος, κοπανιουνται, πεφτει κοσμος, κατεβαινουν και 1-2 απο μας (οι υπολοιποι ειχαμε μεινει καγκελο) και προσπαθουν να τους χωρησουν.

Αφου εγινε το μαλλιοκουβαρο και ληγει το σκηνικο, μας λεει οτι ηταν η πρωην του, την οποια ειχαμε ακουσει μονο απο συχνες του αφηγησεις, η οποια ειχε ερθει, προφανως για "σπασιμο" με το νεο αισθημα...

Περιττο να αναφερω οτι ο τυπος πηρε ποδι και δεν ξαναπαιξαμε με αυτο το σχημα στο ιδιο μαγαζι...

Α)..δεν πατησα ποτε το standby του ενισχυτη στο πρωτο μου Live και αρχισα να παιζω,

απο το monitor ακουγα ομως τι επαιζα (αλλα εντελως χαλια) επισης ακουγα και σε κατι αλλα ηχεια του μαγαζιου πισω στο βαθος.. κουκουρουκου η συναυλια καποιοι ομως ειπαν οτι παιξαμε καλα..ακομα απορω..πως ακουγοταν η κιθαρα εξω, με το standby Κλειστο και  ο ενισχυτης να μην βγαζει αχνα...

το μαγαζι ηταν το woodstock στο περιστερι τελη του '90

B)επισης μου χει σπασει χορδη με floyd rose φυσικα ειχα backup αλλη μια κιθαρα ευτυχως

Γ)να μην παιζει το wah σε συναυλια αλλα να αναβει το led κανονικα(Morley),στο σπιτι μετα επαιζε κανονικα για οσο καιρο το ειχα μεχρι που το πουλησα χωρις κανενα προβλημα..

Δ)επισης εχω παιξει Live με 5 ατομα απο κατω..

Ε)εχω προτετοιμασει κιθαρα φιλου (καθαρισμα/κουρδισμα χορδων μονο)για να βγει να παιξει και σπαει η La χορδη,η κιθαρα ειχε να καθαριστει πανω απο ενα χρονο ειχε την απιστευτη βρωμα/πουρι απο κατω στις χορδες (επαιζε Punk και ηταν Punk ) και του την δινω ετοιμη και την επομενη τον προδιδει..βεβαια δεν χαλαστηκε επαιζε με την Mi μονο punk φεστιβαλ ηταν  :P

Z)εχουμε στησει stage υπαιθρια σε δημο για να κανουμε ενα live σχεδον τριωρο,ολα καλα ξεκιναμε και στο μισαωρο ριχνει απιστευτη βροχη και τα μαζεψαμε και φυγαμε..δεν θα ξεχασω την τουμπα του υπευθυνου εκδηλωσεων καθως το stage ηταν ξυλινο και γλυστραγε με το νερο για οσους φοραγαν..σκαρπινια  :)

αυτα μπορω να θυμηθω..

1) Μαγκαζι στην Πειραιως και παιζουμε το Yesterday και εγω βρισκομαι αλλου και σολαρω επιμονα σε μινορε.Και νομιζα οτι ημουν ξεκουρδιστος. ;D

2) Χανια.Skyle ole.

Γαμος, και εχει σηκωθει το ζευγαρι για το δικο τους χορο, το Monaco( για οσους ξερουν).Ριχνω και εγω τις ....πενιες μου και σπαει η μι.Παυση και ησυχια για λιγο, ολοι με κοιταγαν, ντροπη,ντροπη,ντροπη,αλλα ευτυχως το περνει επανω του ο πληκτρας και σωζομαι. :P

3)Στο ιδιο μαγαζι, παιζουμε child in time ( την τριτη την εβγαζε για πλακα ο μπασιστας ) και κατεβαινουμε για να ανεβει το μπαλετο.Με πλησιαζει πολυ γνωστη παλια τραγουδιστρια ( φωναρα) και μου λεει: πολυ καλο το κομματι σας.Αξεχαστο. 8)

Όλοι σας γνωρίζετε το μαραφέτι που κρεμάς στο λαιμό και σου επιτρέπει να παίζεις φυσαρμόνικα παίζοντας παράλληλα κιθάρα (σε ένα περιοδικό διάβασα ότι είναι εφεύρεση του αείμνηστου κ. Les Paul ). Live σε beach bar, o τραγουδιστης-ακουστική κιθάρα πριν την έναρξη του τραγουδιού ''κουμπώνει'' την κατάλληλη φυσαρμόνικα, απλά την έβαλε...ανάποδα (από την μεριά που βγαίνει ο ήχος)  ;D

Όταν λοιπόν στο ιντερλούδιο περιμένα να ακούσω την φυσαρμόνικα, τον κοιτάω με απορία και μου λέει ''την έβαλα ανάποδα, παίξε κάτι''. Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο αστείο, αλλά για κάποιον λόγο με έπιασε ένα νευρικό γέλιο για όσο διαρκούσε το τραγούδι, με αποτέλεσμα να έχω κοκκινίσει και σε μια φάση μου έφυγαν τα σάλια κάτω ;D

Από τότε είχε γίνει inner-joke και σε live προλογούσε το τραγούδι κάπως σχετικά με το συμβάν δεν θυμάμαι πως ακριβώς όμως...

Πραγματικά κορυφαία στιγμιότυπα θα βρέιτε στο youtube:

TALK ABOUT GET A ''IN YOUR FACE'' TONE    ;D  ;D  ;D

σε τριήμερο φεστιβάλ κάποιου δήμου, κάποιος κάνει λάθος και βάζει την disco funk μπάντα που έπαιζα τότε σε μέρα hardcore metal. Παίξαμε παρόλαυτά.

-στο 5/4 πριν 4 χρόνια παίζαμε φλουντιές και στο πρωίμιο του another brick in the wall (happiest days of our lives) που ο τραγουδιστής λέει You yes You stand still ladie!! μέσω ντουντούκας, αντι να πατήσει το διακόπτη για να ακουστεί μέσω αυτής πατάει το διακοπτη που ενεργοποιει κλασική σάπια μελωδία κλανοκινέζικου οχτάμπιτου Fur Elise... υπό τον ήχο των ελικοπτέρων .

κοκκαλο ολοι

-σε μπριζολα time ρεπερτόριο σηκώνεται θαμωνας να χορέψει το

`Κανείς εδω δεν τραγουδά` με χορογραφία ζειμπεκικο.  ακομα τον ψάχνει ο μεταξόπουλος για να μαθει το πως και τι

-αντίστοιχο σε επαρχία,έρχεται κοκκινόφτερνος Γερακίτης να παραγγείλει το ~Εισαι αμαρτωλή~ και το χόρεψε Τσάμικο...

Μία φορά έχω κάνει live όλη και όλη(29 Δεκέμβρη 2008) με το μαθητικό Χιπ Χοπ συγκρότημα με φιλαράκια που είχαμε σκαρώσει τότε . Στο τελευταίο τραγούδι στο κουπλέ μου ξεχνάω το τελευταίο δίστιχο και για να σώσει το τραγούδι ο φίλος μου αρχίζει να χτυπιέται και να τραγουδάει το ρεφραίν. Αυτό είχε σα συνέπεια να τυλιχτεί το καλώδιο του μικροφώνου γύρω από το πόδι του και πάρ' τον κάτω

και ενω εχω λιωσει το i want it all των queen  και εχουμε κανει 5 προβες και το χουμε,βγαινω να το παιξω.Ολα καλα ολα ωραια....φτανει η ωρα του σολο,μπαινω πορομενος γουσταρω και απο την πολη "ταβλα" ξεχναω πως παει η συνεχεια...τα χανω

για ενα δευτερολεπτο και μετα επανερχεται η θεια φωτηση και συνεχιζω.Οποιος το προσεξε σε εκεινη τη φαση ακομα θα γελαει με τη φατσα μου ειμαι σιγουρος.

-Σταθερα 2ημερα σε μαγαζι,παιζουμε ελληνικο εντεχνοροκοποπ.

Για ενα μηνα μας επρηζε καποιος(χτυπουσε τον πληκτρα στην πλατη)να πει το

''Ποσο σε θελω''.Ειχε γινει αφορητος..Αφου δεν καταλαβαινε με ευγενικο τροπο οτι δε γινεται(ηταν στη μεση του προγραμματος)αποφασισαμε να του κανουμε τη χαρη...

Ηρθε,επιασε το μικροφωνο και το παιξαμε.

Τεσσερεις τονους πανω...

πΟΣΟ Σε θελωωωω

Γκουχγκουχχουχου..

Το ειπε ομως ολο... ;D

Και στο τελος κατεβαινοντας μας λεει:Ημουν κρυωμενος σημερα..αλλες φορες στο σπιτι το λεγα καλα..

-Με το παραπανω σχημα μας παρακαλει φιλος να παμε να παιξουμε στο γαμο του γιατι θελει ποιοτητα...

Στη μεση της φαγοποσιας,πεφτει ο δισκος με τσι μπριζολες και τις σαλατες πανω στη νυφη...''Τι κα ρε μ...κα'' του λεει ο γαμπρος.Το γκαρσονι  ομως ηταν απ τους ζορικους και απαντησε..''Α παγαινε ρε και συ και η κοτα σου...''

(Τον διαλογο τον μαθαμε μετα..)

Εγινε το ελα να δεις...ξυλο..πεσαν κι αλλοι,γκαρσονια,σογια..φαρ ουεστ...

Ερχεται τ αφεντικο του μαγαζιου σε μας:Μη σταματατε,μη σταματατε!!!

και μεις παιζαμε..

''Μοναξια μου ολα'' και στο καπακι ''Αδρεναλινη'' ;D ;D ;D

Και το ξυλο να πεφτει τουλουμι...

-Παμε με την xαρντ ροκ μπαντα να κλεισουμε λαιβ σε μαγαζι εκτος πολης,εντος νομου..

Βρισκουμε τον μαγαζατορα..

-Κοιταξτε παιδια..εγω ειμαι παλιος ροκας και τα γουσταρω αυτα τα δυνατα...

παλια ολο Boney M ακουγα.. ;D

Θα σας εχω ηχο,τα φραγκα κατ ευθειαν οταν τελειωσετε,αλλα θελω μια χαρη..

Να βγαλετε και 2-3 κομματια Olympians γιατι αρεσουν στη γυναικα μου...

-Σ αυτο δεν ημουν παρων:

Kαλουν τον πληκτρα και τον τραγουδιστη σε τοπικο καναλι να πουν μερικα κομματια για προωθηση-διαφημιση του προγραμματος-μαγαζιου που παιζαμε.

Αργησαν λιγο να πανε.

5 λεπτα πριν ξεκινησουν,αναβρασμος στο στουντιο για να παρουν ηχο απ τα πληκτρα..

Με το που ξεκινανε,ερχεται ο ''τεχνικος'' και βαζει το jack στα phones απομονωνοντας τον ηχο...

ΕΕΕ λεει ο πληκτρας..Εγω απο που θ ακουω?

Απ την τηλεοραση- μονιτορ..

Ελα ομως που ο παρουσιαστης επειδη κατι μικροφωνιζε παταει το mute της τιβι..

Επαιξε μια ωρα χωρις να ακουει ΚΑΘΟΛΟΥ τι παιζει..

Επρεπε να δειτε τη φατσα του οταν επαιζε..

(Ειδα την εκπομπη αλλα δεν ηξερα τι γινεται..μονο που τον εβλεπα να κλεινει το να ματι... ;D)

Κι αλλα πολλα...

Πάμε να παίξουμε σε φεστιβάλ. Ούτε soundcheck ούτε τίποτα. Μπάντα μαζεμένη από μέλη άλλων συγκροτημάτων. Χωρίς όνομα. Τελευταία στιγμή αποφασίζουμε στο αυτοσαρκαστικό "Big Deal!" Στο θόρυβο του προηγούμενου συγκροτήματος, έρχεται ο διοργανωτής.

-Πώς λέγεστε;

-"Big Deal"

-Πώς;

-"Big Deal"

- A, ok.

Αφού τελείωνει το άλλο συγκρότημα.

-"Και τώρα θα ακούσετε τους Big Dick"...

Παίζουμε με τον Ian Gillan στο γήπεδο της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη. Απόγευμα και μόλις είχαμε τελειώσει το soundcheck, οπότε είχαμε αράξει λιγάκι.

Ξαφνικά μπουκάρει στον χώρο ένας τύπος ολίγο… «ταραταντράν»- Μεσήλικας και βάλε, χρυσή καδένα, πουκαμισάκι «αμπιγιέ»- της… λαϊκής συνομοταξίας τέλος πάντων.

Πλησιάζοντας άρχισε να φωνάζει: «Ποιος είναι αυτός ο… Γκίλας» Κάγκελο εμείς…  Του δείχνουμε τον Gillan…

Πάει δίπλα του και ρίχνει την ατάκα: «Γιατί ρε κολλάς τις αφίσες σου επάνω στου… Βοσκόπουλου;»

Απάντηση Ian: «I beg your pardon ?»

Μιλάμε για απόλυτο σουρεαλισμό- φυσικά κάναμε ώρα για να συνέλθουμε από τα γέλια. Παρακολουθήσαμε live κατάσταση βγαλμένη από ταινία των… Monty Python.     

Πρώτο live της προηγούμενης μπάντας σε μαγαζί 3x3. Στη σκηνή χωρούσε ίσα ίσα μια drums και ένα ενισχυτής. Ο τραγουδιστής μέσα στον κόσμο (ναι! τα 30 άτομα). Στη μέση του σετ επειδή ήθελε να κλείσει ταμία η γκαρσόνα ζήτησε απ' το μπασίστα να πληρώσει τις μπύρες που είχε πιει. Και η μπάντα να βαράει το Rock Bottom.

1984 και παιζουμε στη ΔΡΑΜΑ σε χλιδατη ντισκοτεκ.. ...κανουμε soundcheck και ο ντραμμερ "δινει κασα" στον ηχοληπτη,ενας περιεργος τυπος (κλασσικος 80s προκοιλεϊτορ με μαλακι με χωριστρα στη μεση  και καδενες) ειναι πανω στη "σκηνη" και.... περιεργαζεται τον ντραμμερ μας....κοιτωντας τον...περιεργα.....στην αρχη ο ντραμμερ μας ειναι...ψυχραιμος...μετα απο κανα 5λεπτο ομως κατα τη διαρκεια του οποιου ο τυπος...συνεχιζει να τον ..περιεργαζεται....τα παιρνει...και ρωταει τον τυπο...

"θες κατι φιλε?"

"δε μου λες ρε παλικαρι...να σου πω κατι?" τον ρωτα ο απιθανος...

"πες το" του λεει ο ντραμμερ...

"ρε συ....πολυ ΣΑΜΑΤΑ κανεις!!!"  του λεει ο απιθανος..... ;D ;D  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα