Korg TR και sampling - τι χρειάζεται;

korgy είπε:
υπαρχουν ηχοι ειτε σαν pcg που χρησιμοποιουν τη rom του οργανου που δεν απαιτειται ραμ ,ειτε pcg χρησιμοποιούν ηχο που ειναι αποθηκευμένος στη ραμ.
επαναδιατυπώνω

υπαρχουν ήχοι που απαιτουν την χρηση της καρτας σαμπλινγκ και αλλοι που δεν απαιτουν !

Γιατί ρε παιδιά τόσο πολύ το m3 Ελλάδα?Εγώ από Ελλάδα πριν 2 χρόνια το αγόρασα 1900.Δεν μπορώ να πω ότι έκανες λάθος πάντως.Εγώ που έχω το m3 θα σου έλεγα ότι ακόμη δεν είμαι ικανοποιημένος στο λαικό κομμάτι και σκέφτομαι κάποια προσθήκη για αυτό της προηγούμενης σειράς.Το πιο πιθανόν βέβαια να πάρω μεταχειρισμένο extreme σε τιμή γύρω στα 1000.

Πάντως άποψη μου θα ήταν να ξεκινήσεις με ήχους pcg.Εμένα προσωπικά με εκνευρίζει η όλη διαδικασία με τους ήχους που χρησιμοποιούν δείγματα(φορτωμα ξεφόρτωμα,προβληματικά samples και δεν συμαζεύεται)

edessaios είπε:
Γιατί ρε παιδιά τόσο πολύ το m3 Ελλάδα?Εγώ από Ελλάδα πριν 2 χρόνια το αγόρασα 1900.Δεν μπορώ να πω ότι έκανες λάθος πάντως.Εγώ που έχω το m3 θα σου έλεγα ότι ακόμη δεν είμαι ικανοποιημένος στο λαικό κομμάτι και σκέφτομαι κάποια προσθήκη για αυτό της προηγούμενης σειράς.Το πιο πιθανόν βέβαια να πάρω μεταχειρισμένο extreme σε τιμή γύρω στα 1000.

Πάντως άποψη μου θα ήταν να ξεκινήσεις με ήχους pcg.Εμένα προσωπικά με εκνευρίζει η όλη διαδικασία με τους ήχους που χρησιμοποιούν δείγματα(φορτωμα ξεφόρτωμα,προβληματικά samples και δεν συμαζεύεται)
παιδια απο κοργκ ειμαι ασχετος παντα δουλευα γιαμαχα...τι ειναι οι ηχοι pcg?

pcg ειναι  ο τύπος αρχειου που αναγνωριζει το Τρ ωστε να διαμορφωουν οι καταλληλες ρυθμισεις για να βγει ο ηχος που θες.

σαμπλινγκ ηχοι χωρις την κάρτα δεν γίνεται

γενικά καλο ειναι να ψαχτεις κ μονος σου.θελει διάβασμα η υποθεση κ οχι μονο ποστάρισμα

για αρχη μπορεις να δεις αυτό και αργοτερα να διαβάσεις το μανιουαλ.

http://www.korg.com/uploads/Support/TR_OpGuide_E2_633659970976170000.pdf

προσωπικα πριν αγορασω το οτιδηποτε πρώτα διαβάζω το μάνιουαλ.

Διάβασε εδώ: http://www.midipart.gr/main/index.php?page=forum&op=viewThread&id=7415&title=Thelw-na-doulepsw-me-samples-sto-Tr-Help&pg=1

Υπάρχει όμως περίπτωση να μπερδευτείς περισσότερο!

Αν γνωρίζεις αγγλικά διάβασε εδώ: http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=47351&sid=3b96cfc2bb0ec192ae8600cd792039ee

Από αυτά κατάλαβα ότι για να παίξεις samples δε χρειάζεσαι την κάρτα exb smpl, αλλά μόνο τις μνήμες και κάποιο software που να μετατρέπει τα δείγματα σε korg format.

αν υπαρχει λογισμικο που να μετατρεπει το σαμπλ σε ρομ wave ε τοτε  κατι βρωμαει..η ο εμεις αρμενιζουμε στραβά ή στραβος ειναι ο γιαλός......

korgy είπε:
αν υπαρχει λογισμικο που να μετατρεπει το σαμπλ σε ρομ wave ε τοτε  κατι βρωμαει..η ο εμεις αρμενιζουμε στραβά ή στραβος ειναι ο γιαλός......
Όχι σε ROM φίλε μου. Σε KMP, KSF μήπως???

korgy είπε:
οκ ..Εστω   οτι γινεται η μετατροπή αυτή.  Το ΤΡ ομως δεν εχει κενες θύρες για εισαγωγή νέων ήχων-samples.
Παίρνει SD card το όργανον... ;)

το ξερω πως παιρνει sd .το οργανο το εχω στην κατοχη μου απο τις πρωτες μερες κυκλοφορίας του εχοντας φάει χρόνο σε προγραμματισμό.

οταν λεω για κενες θύρες για εισαγωγή νέων ήχων-sample ,εννοώ την επιλογη που εχουμε στο sound design menu. Στην επιλογή κυματομορφής έχουμε να κάνουμε μονο με τις υπάρχοντες ή με τα samples που βρίσκονται στη ραμ.

Μα γι' αυτό το λόγο υπάρχει η RAM για να φορτώνεις τα samples.

Με το save all αποθηκεύεις τα πάντα, μαζί και τα δείγματα και όταν ανοίγεις το όργανο κάνεις ένα load και φορτώνονται όλα κανονικά.

Η κάρτα exb-smpl υπάρχει για να ηχογραφήσεις δείγματα στο όργανο και για να τα επεξεργαστείς. Μετά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να τα φορτώσεις στη RAM για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις σαν OSC στα programs.

Χμμμ... το έψαξα λίγο και φαίνεται ότι όντως μπορείς να φορτώσεις δείγματα από τη smartmedia χωρία την κάρτα. Απλά δεν μπορείς να τα επεξεργαστείς (στο Korg).

Πολύ καλή φάση  ;D

και εγω μετα απο αυτη τη κουβέντα ψάχτηκα παραπάνω στο θέμα .το εγχειρίδιο δεν το αναγράφει ξεκάθαρα (προφανως τους συμφέρει) οποτε μπορουμε να φορτώσουμε τα σαμπλς . 

παιρνω πισω το γαιδουρινό ποστάρισμα περι exb smpl .

miglis-mrc είπε:
παιδια βρικα μια 32 ραμ μεταχιρισμενη με 50 ευρω ειναι πολλα?
Στο Ebay βρίσκεις εύκολα τα 64 Mb (δύο dimms των 32 έκαστο) γύρω στα 30 δολλάρια μαζί με μεταφορικά. Άρα μάλλον πολλά σου ζητήσανε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back