Korg pa600 & proel midi sender

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
Καλημερα σε ολους. Επεσε στα χερια μου μια λειτουργικοτατη πεταλιερα proel ms16 – midi sender. Η ερωτηση μου είναι η εξης: εχω δει ότι αντιστοιχη της behringer χρησιμοποιειται από πληκτραδες για αλλαγη ακκορντων. Μαλιστα υπαρχει εξειδικευμενο βιντεο στο youtube που εξηγει ακριβως τις ρυθμισεις της σε συνεργασια με το korg pa 600. Θα ηθελα πολύ να κανω το ιδιο με την δικη μου proel, αλλα δεν ξερω αν είναι εφικτο. Μπορει καποιος να μου πει αραγε? Για βοηθεια αναφερω τα midi messages που μπορει να στειλει όπως λεει το manual της.
1.    Cc00. – msb 
2.    Cc32 lsb
3.    Pc 0-127 program change numbers
4.    Pc 1-128. Program change number
5.    Cc07 volume control change
6.    Cc10 panpot
7.    Cc11 expression
8.    Cc16 general purpose control change
9.    Cc91 effect reverb send
10.    Cc93 chorus send
11.    Cc94 delay or tremolo send
12.    F3 song select
13.    Fa/ fc sequence start/ stop
14.    Fb sequence continue
Εν κατακλειδει γινεται οι 16 ποδοδιακοπτες να ανατεθουν σε εισγωγη νοτων στα chord channel του pa600?
Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας. 

291055004736474.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Δεν υπαρχει προβλημα χεριου. Εννοω αυτο που κανει ο τυπος στο βιντεο. Τι εννοεις custom λυσεις? Εχω στο μυαλο μου μια αλλα δεν δουλεψε....

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι arduino αλλα πρεπει να βρω ανθρωπο να μου γραψει τον κωδικα διοτι δεν εχω τις γνωσεις. Αλλη custom λυση? 

Δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός αλλά και η κατασκευή κουτιού με κουμπιά - ενδείξεις. Εκτός και αν τα αναλάβεις εσύ αυτά.

Επίσης πρέπει να προβλέψεις πόσες συγχορδίες θες να έχεις διαθέσιμες.

Κουτι με ποδοδιακοπτες εχω ηδη την proel. Επισης εχω κανει την κατανομη των νοτων στους ποδοδιακοπτες ωστε να εχω με ενα πατημα καθε φορα οποιαδηποτε συγχορδια ματζορε η μινορε. Και περισσευει και ενας διακοπτης. Τα υπολοιπα τα αναλαμβανω εγω. 

Κουτι με ποδοδιακοπτες εχω ηδη την proel.

- Ναι, αλλά θα χρειαστεί παρεμβάσεις στο κύκλωμα.

Επισης εχω κανει την κατανομη των νοτων στους ποδοδιακοπτες ωστε να εχω με ενα πατημα καθε φορα οποιαδηποτε

συγχορδια ματζορε η μινορε. Και περισσευει και ενας διακοπτης.

- Η κατανομή πως θα είναι;

Τα υπολοιπα τα αναλαμβανω εγω. 
Τα οποία είναι;

Ιδου η κατανομη. Την δουλεια του alesis θα την κανει το arduino. Τα σωθικα της proel θα φυγουν και θα προσαρμοσω μεσα το arduino με καλωδιο σε καθε ποδοδιακοπτη. Η διαταξη των διακοπτων ειναι τετοια ωστε πατωντας οποιαδηποτε νοτα να δινει ματζορε συγχορδια ενω παντα διπλα η πανω απο καθε νοτα υπαρχει μια τριτη μικρη ωστε με ενα πατημα να δινει μινορε. Να ναι καλα οι ντιμινουιτες πανω στις οποιες βασιστηκα στο μοιρασμα. 

51798051_544887829325263_5115661024288047104_n.jpg

Αρα ψαχνω για arduino που να προγραμματιστει ωστε να παραγει τις 15 νοτες που φαινονται στο alesis και να εξαγει απο ενα midi out. 

Ιδου η κατανομη. Την δουλεια του alesis θα την κανει το arduino. Τα σωθικα της proel θα φυγουν και θα προσαρμοσω μεσα το arduino με καλωδιο σε καθε ποδοδιακοπτη.

- ok

Η διαταξη των διακοπτων ειναι τετοια ωστε πατωντας οποιαδηποτε νοτα να δινει ματζορε συγχορδια ενω παντα διπλα η πανω απο καθε νοτα υπαρχει μια τριτη μικρη ωστε με ενα πατημα να δινει μινορε.

- Άμα σε βολεύει αυτή η διάταξη, όλα καλά.

Χρειαζομαι λοιπον την προταση σας για μια πλακετα arduino / teensy / raspberry που να μπορει να δεχτει σαν εισοδο 15 momentary ποδοδιακοπτες απο την proel που διαθετω, με συγκεκριμενες ανατεθειμενες νοτες, οπως φαινεται στο σχημα μου και να τα οδηγει σε ενα midi out, το οποιο θα κοντρολλαρει τα chord channels του pa600.

Απλο και ευκολο για οποιον γνωριζει προγραμματισμο.

Trending...

Νέα θέματα

Back