- Πόντοι
- 36
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό? Τι πάει να πει τύπος portamento? Αναφέρεσαι σε preset τύπους portamento? Τα περισσότερα synth έχουν μια ρύθμιση στο χρόνο του portamento απο 0 έως μια μέγιστη τιμή Χ έστω. Το θέμα είναι οτι για μια επιλεγμένη τιμή ανάμεσα στο 0 και το Χ ο χρόνος εφαρμογής του portamento εξαρτάται και απο το πόσο απέχουν οι νότες μεταξύ των οποίων θέλεις να εφαρμόσεις το portamneto. Aυτό προσπάθησα να εξηγήσω. Στο cz 101 αυτό δεν ισχύει. Είτε πας απο ντο σε ντο δίεση έιτε απο ντο σε ντο 3 οκτάβες πιο πάνω ο χρόνος είναι ίδιος. Αυτό βολεύει αρκετούς όσον αφορά το ρυθμό. Για άλλους πάλι ειναι ανεπιθύμητο. Στο ταξίμι όμως έχει μεγάλη σημασία.Εκτός και αν το Synth που έχεις ρυθμίζει το τύπο portamento.
Προσωπικά έχω εμπειρία στα εξής όργανα. (Και όταν λέω εμπειρία εννοώ οτι τα έχω στην κατοχή μου ή τουλάχιστον τα είχα παλιότερα)
Korg Pa 80
Korg Triton Le
Korg Triton Extreme (Moss Installed)
Korg M1 (Δεν το έχω πλέον)
Korg Z1 (Δεν το έχω πλέον)
Κorg Prophecy (Δεν το έχω πλέον)
Roland Em 55 Or
Roland D50 (Δν το έχω πλέον)
Casio Cz-101
Δυστυχώς Κurzweil δεν είχα ποτέ. Έτυχε βέβαια να ασχοληθώ λίγο με το Κ2000 αλλά πέρα απο τα καταπληκτικά του πιάνα δεν μου έκανε και πολλή εντύπωση. Όσον αφορά τα πιάνα του όμως και ο πιο "ταγμένος εχθρός" της kurzweil οφείλει να αναγνωρίσει την ανωτερότητα των πιάνων της συγκεκριμένης εταιρείας. Είναι πραγματικά τέλεια. Και δεν μιλάμε για ένα και δύο πιανάκια αλλά όλη τη σειρά.
Απλά ανέφερα το set up μου για να δείξω σε ποια όργανα έχω εμπειρία. Σε αυτά προσθέστε και συνδυασμό του κορυφαίου κατά την προσωπική μου άποψη controller για volume/express. Μιλάω φυσικά για το breath controller της yamaha μαζί με το breath to midi converter της midi solution.
Πραγματικά απογειώνει την εκφραστικότητα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους.