Μπλουζ κλιμακα από Λα, θα ταν μια καλή αρχή.Papagios είπε:Τι κλίμακες θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πχ σε ένα δωδεκάμετρο από λα;
Xαχαχα!όχι ρε δε χρειάζεται να αλλάζεις κλίμακα σε κάθε συγχορδίαPapagios είπε:Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Με αγχώνει το γεγονός ότι σε κάθε συγχορδία πρέπει να περάσω τόσες διαφορετικές κλίμακες. Μερικές φορές τα ακκορντα περνάνε τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς...
Ναι αρκεί να είναι πεντατονικές(ταιριάζουν σε όλα σχεδόν) και είσαι καλυμμένος.Επίσης στις μινόρε το b13 δεν ταιριάζει,ακούγεται φάλτσο.Papagios είπε:Οκ η αλήθεια είναι ότι είχα αγχωθεί.... Αν δηλαδή παίξω απλά τη ματζόρε και μινόρε μπλουζ της τονικης θα είμαι εντάξει;
Απλά είχα αναζητήσει στο google εικόνες για... "pentatonic scale".oxtaxordos είπε:longshadow πολυ ωραιο διαγραμμα , ειναι απο καποιο site η απο καποιο βιβλιο , αν μπορεις πες μου που το βρηκες σε παρακαλω![]()
Τίποτα δεν ''πρέπει''.Είναι στανταράκι πάντως να ξεκινάς τις φράσεις σου από την root note.Πχ στην Λα blues κλίμακα να ξεκινάς να χώνεις τα licks σου από έβδομο τάστο της ρε χορδής.Τουλάχιστον εμένα τις μέρες που δεν έχω φαντασία πάντα με βοηθάει.Στο youtube βρίσκεις άπειρα μαθήματα και συμβουλές.Επίσης μάθε την σε όλη την ταστιέρα και δούλεψε αυτί.Προσωπικά όταν άρχισα να απομακρύνομαι από το παπαγάλισμα του guitar pro και σταμάτησα να παίζω μόνο με τα μάτια είδα μεγάλη αλλάγη.koxcygr είπε:Ποια η σημασια της Root note ? Kατα καποιο τροπο πρεπει να τελειωνει η φραση σε αυτην ?