Χρειάζεται ο εξοπλισμός μου ups?

edessaios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Έχω μαι απορία.Σκέφτομαι να πάρω ups για τον υπολογιστή μυο και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να υπολογίσω και την ισχύ του εξοπλισμού(μίκτης,μονιτορς,korg m3,korg pa50).Πιστεύετε είναι αναγκαίο?

Βασικά τα μόνιτρος με απασχολούν πιο πολύ γιατί είναι αρκετά watts.Θα πρέπει να υπολογίσω την μέγιστη ισχύ δηλαδή τα 150 w,ή την μέση ισχύ καθώς σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιώ την μέγιστη ένταση.Από μάρκα σκέφτομαι apc μιας και είναι και δοκιμασμένη και σίγουρη λύση.

φιλε μου μην μπερδευεσαι αλλο τα μουσικα watt αλλο τα ηλεκτρικα που σημαινει καταναλωση,κοιτα καπου στο ταμπελακι γραφει την ηλεκτρικη ισχυ..... ;)

επίσης έχε υπόψη σου πως αν το UPS είναι μεσαιο-μεγάλο, θα έχει ανεμιστηράκι που μπορεί να σε ξενερώσει τα μάλα

η μάρκα που κοιτάς είναι καλή

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις.

Θέλεις απλά ανάμεσα στον εξοπλισμό σου και τη τροφοδοσία του δικτύου της ΔΕΗ μια συσκευή που να σου παρέχει σταθερά και αδιάλειπτα 220 Volt ;

Θέλεις τα παραπάνω και αν κοπεί το ρεύμα να συνεχίσεις να έχεις 220 Volt ;

Θέλεις απλά να μη τρώνε οι συσκευές σου τα σκαμπανεβάσματα του δικτύου ή τις μεταβολές λόγω ανοιγοκλεισήματος air condition, πλυντηρίου, ψυγείου ;

Δόξα να'χει ο Γιαραμπής υπάρχουν τόσες προτάσεις από 60-1060 ευρώ.

Πάντως η παροιμία με το κακό κρέας και το σκύλο εδώ παίζει πολύ.

Πάρε το μεγαλύτερο και το καλύτερο UPS που αντέχει η τσέπη σου και λίγο παραπάνω.

Πρόσφατα στήσαμε δικό μας στούντιο και τι πικάρισμα έβγαινε στα μόνιτορ δε λέγεται.

Με το που εγκαταστήσαμε τα UPS ησυχία ηρεμία .

Από ότι είδα έχει 6 εξόδους για τα τροφοδοτικά και δύο από προστασία τάσης.Γενικώς για δειάρκεια δεν θέλω τίπτα ιδιαίτερο.Ένα δίλεπτο είναι αρκετό.Αλλά θέλω όλα τα υπόλοιπα να είναι σταθερά στα σκαμπανεβάσμτα της τάσης.Επίσης μια απορία μου είναι αν όταν κάνεις shutdown τον μίκτη ή τα synths είναι το ίδιο πράγμα με το να κόβεται το ρεύμα.

Θεωρητικά όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά κυκλώματα ήχου έχουν φίλτρα προστασίας για τις εισόδους και τις εξόδους. Επίσης οι μονάδες ενίσχυσης προστατεύονται από τυχόν απαιτήσεις ρεύματος (Αμπέρ) που θα ζητήσει το συνδεδεμένο σε αυτές φορτίο (ηχεία).

Τώρα για παραπέρα δώσε λεπτομέρειες της σειράς σύνδεσης των συσκευών μπας και κανένας ηλεκτρονικός ή ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων δώσει τα φώτα του.

πλάκα πλάκα τα φορτία σε ένα χώρο είναι άρθρο από τα λίγα.

Να δούμε ποιος θα το γράψει.

Καλημέρα!

Ρεύμα παίρνω από δύο μπρίζες στην μια έχω το τροφοδοτικό του pc την οθόνη και τα μόνιτορς και στην άλλη τα δύο synth και τον μίκτη.Λογικά αυτό θα εννοούσες λέγοντας σειρά ??? :D

Γειά σου φιλαράκο,

Μέτρα τα watt των τροφοδοτικών ή τα αμπέρ x 220volt kαι θα βρείς την μέγιστη

κατανάλωση τους

Αφού το θες για ένα δίλεπτο, υποθέτω δε θες να συνεχίσεις να δουλεύεις αλλά μόνο για να κλείσεις τα μηχανήματά σου. Βάλε υπολογιστή συνθ και μίκτη στο ups και τα μονιτορ στην προστασία μόνο. Σε διακόπή θα κλείσουν τα μονιτορ, θα δουλεύουν όλα τ'άλλα και θα προστατεύονται όλα. Αν έχεις 650w τροφοδοτικό στο pc και δεν το πας 100% δεν τραβάει ούτε τα μισά. Με το 100% δεν εννοώ μόνο cpu load αλλά και κάρτα γραφικών κλπ. Δηλαδή μόνο σε παιχνίδια θα τραβήξει το μέγιστο ρεύμα.

Παράδειγμα. Σε studio γνωστού, pc i7 920 2χ500gb δίσκους με τροφοδοτικό 530w δύο lcd 20' οθόνες, εξωτερική firewire κάρτα ήχου , ένα synth και 3-4 μετασχηματιστές για εξωτερικό σκληρό, modem, switch, nas, σε ups mustek 1000va (κατώτερο των apc)

κρατάει γύρω στο 15 λεπτο.

Για τα παραπάνω το ups που έβαλες στο μάτι θα σε καλύψει. Βέβαια, όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

Και εγώ έτσι τα σκεφτόμουνα να τα συνδέσω.Τα μόνιτορς αντίστοιχα με το τρφοδοτικό πόσο ισχύ να χρησιμοποιούν?Είναι 150w το καθένα.

Γράφει το manual σίγουρα στις πρώτες 5 (πέντε) το πολύ σελίδες.Διαφορετικά πρέπει να το αναφέρει το αυτοκόλλητο δίπλα στο βύσμα ή το καλώδιο τροφοδοσίας.    ;)

Προσοχή όπως ξαναγράφτηκε, άλλο τα "ακουστικά" watts και άλλο τα watts κατανάλωσης.

To βρήκα λέει σε κάποιο σημείο :100 w κατανάλωση με μυσική ή με  loud mixing και 20w σε idie κατάσταση.

Trending...

Νέα θέματα

Back