Χαζη ερωτηση για προενισχυση rack + Laney ironheart rack

Miltos23

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Εχω εναν αθλιο λαμπατο (τον ξερετε πολλοι απο δω μεσα) και δεν μαρεσουν τα γκαζια του.

Σκεφτομουν να παρω εναν προενισχυτη σε rack σαν αυτον

http://www.thomann.de/gr/engl_e570.htm

ποιος θαναι δεν ξερω ακομα, απλα το λεω για να πιασετε το νοημα του τι ψαχνω.

Λογικα με ενα απλο καλωδιο συνδεεται απευθειας στο return του αθλιου ενισχυτη μου και καθαρισα?

Αυτο θελω να το κανω με σκοπο

1. να το γυρισω καποτε σε rack rig

2. να μην ξαναγορασω λαμπατη κεφαλη και να εκμεταλευτω το power amp του ηδη υπαρχοντος. Δεν αξιζει να τον πουλησω, ειναι σαν να πεταω 300ευρω στην φωτια (τοσα θα χασω)

Και βλεπω και αυτον http://www.thomann.de/gr/laney_irtstudio.htm

που ειναι και ενισχυτης σε rack, σωστα? δουλευει δηλαδη και σαν pre amp σκετο αλλα και σαν κεφαλη?

Τον εχει ακουσει κανενας?

O irt studio ειναι ολοκληρωμενος ενισχυτης..ειναι προενισχυση και τελικος σαν να επαιρνες ενα οποιδηποτε κεφαλι μονο που εχει σχημα rack.. Ειναι μεχρι στιγμης η καλυτερη αγορα μου και δεν τον αλλαζω με τπτ γιατι εκτος τ οτι εχει αρκετα ικανοποιητικο ηχο για τα χρηματα του ειναι τοσο ευελικτος και μικρος που πολλες φορες τον εχω παρει κ εντελως μονο του σε μαγαζι χωρις καν να χρησιμοποιησω καμπινα.. Εχει Cab sim οποτε με τα 3 καναλια του τον εβαλα κατευθριαν κονσολα και εκανα μια χαρα τη δουλεια μου.. Φυσικα ο ηχος δεν συγκρινεται οταν τον βαλω στην 2x12 μου αλλα ειναι ενα μηχανημα πολυ τιμιο για τα χρηματα του και με τα 3 καναλια και το μικρο του σχημα ειναι οτι πιο βολικο μπορει να παρει καποιος αυτη τη στιγμη για δουλεια..

Καταρχην ποιον ενισχυτη εχεις ? Δεν ειμαστε φακιρηδες για να μαντεψουμε  ;)

Κατα δευτερον.Εαν ο ενισχυτης σου ειναι πολυ φτηνοτερος απο τις προενισχυσεις που ποσταρες τοτε μηπως σοφοτερη επιλογη θα ηταν να αγορασεις εναν αλλον ενισχυτη που να σου "αρεσουν τα γκαζια του" ???

messalion είπε:
Καταρχην ποιον ενισχυτη εχεις ? Δεν ειμαστε φακιρηδες για να μαντεψουμε  ;)

Κατα δευτερον.Εαν ο ενισχυτης σου ειναι πολυ φτηνοτερος απο τις προενισχυσεις που ποσταρες τοτε μηπως σοφοτερη επιλογη θα ηταν να αγορασεις εναν αλλον ενισχυτη που να σου "αρεσουν τα γκαζια του" ???
Ο ενισχυτης ειναι ο Randall rh 50-t.

πού σωστο αυτο που λες, αλλα εξαλλου ισως καποια στιγμη να παρω και εναν λαμπατο τελικο!

Miltos23 είπε:
Ο ενισχυτης ειναι ο Randall rh 50-t.

πού σωστο αυτο που λες, αλλα εξαλλου ισως καποια στιγμη να παρω και εναν λαμπατο τελικο!
Μα......αφου αυτος που εχεις "ειναι" λαμπατος και "τελικος".....Αδυνατω να καταλαβω το σκεπτικο σου γυρω απο την ολη φαση του "γκαζιου" που ομολογουμενως διαθετει ο συγκεκριμενος.Δλδ τι σου λειπει ? τι σε "χαλαει"?...Μηπως να εξεταζες την επιλογη καποιου πεταλιου/booster μπροστα απο τον ενισχυτη σου ή καποιας πεταλιερας ? Σε τι καμπινα τον εχεις ?

Εχω εξαντληση καθε οριο, εβαλα eq στην λουπα (2 πεταλια ειτε μονα ειτε σε συνδυασμο)

Εβαλα booster, εβαλα καθε eq σαν booster, εβαλα tubescreamer-οειδη..Δοκιμασα ολα τα σεττινγκς, μειωσα το gain του ενισχυτη, εδωσα gain απτο πεταλι, εδωσα volume Μονο απτο πεταλι. με λιγα λογια εκανα οτι πατεντα κυκλοφορει στο νετ.

Αυτο που δεν μαρεσει (και δεν ξερω πως λεγεται) ειναι "οταν παιζω σε μια χορδη με παραμορφωση ολα ειναι κομπλε, οταν βαραω 2 χορδες ειναι σαν να θολωνει ο ηχος, δεν ειναι καθαρος, σαν να μπλεκονται μεταξυ τους οι συχνοτητες"

Φυσικα δοκιμασα τον ενισχυτη με πολλες κιθαρες με διαφορους μαγνητες και στο Low και στο high input..

ολα αυτα τα εκανα εδω τους τελευταιους 12 μηνες!

Χωρις ηχητικο δειγμα δεν μου ειναι ευκολο να σου δωσω καποια λυση (προσωπικα)

Στην θεση σου θα κοιταγα μηπως ο ενισχυτης εχει καποιο προβλημα.....

Τον ειχα τον συγκεκριμενο και δεν ειχα κανενα προβλημα που να ενδεικνυται σε αυτο που περιγραφεις......Οποτε αν σου ειναι ευκολο ανεβασε καποιο δειγμα για να ακουσουμε  :)

Kουρδιζεις πιο χαμηλα απ το κανονικο? τι χορδες? τι κιθαρα?

Ritchie77 είπε:
Kουρδιζεις πιο χαμηλα απ το κανονικο? τι χορδες? τι κιθαρα?
Κουρδιζω παντου. Εννοω εχω 5 κιθαρες (ibanez, schecter, jackson, squier, les paul replica), απο μι κανονικο, μι υφεση, ρε υφεση, σι, και εχω και μια 8χορδη, χορδες ernie ball, ghs κυριως.. Αλλα το προβλημα εμφανιζεται ΚΑΙ ΣΤΗ les paul που εχει SD sh4 και 59 που ειναι πιο νορμαλ κιθαρα..οι αλλες εχουν/ειχαν bare knuckle, SD dimebucker sh13, lace noiseless (τελεκαστερ ειναι) dimarzio/ibz, με λιγα λογια εχω απολων των ειδων τις κιθαρες και τους μαγνητες (κεραμεικους/αλνικο 5)

Χωρις ηχητικο δειγμα δεν μου ειναι ευκολο να σου δωσω καποια λυση (προσωπικα)

Στην θεση σου θα κοιταγα μηπως ο ενισχυτης εχει καποιο προβλημα.....

Τον ειχα τον συγκεκριμενο και δεν ειχα κανενα προβλημα που να ενδεικνυται σε αυτο που περιγραφεις......Οποτε αν σου ειναι ευκολο ανεβασε καποιο δειγμα για να ακουσουμε  :)
Ειναι λιγο δυσκολο προς το παρον, αλλα ετσι και αλλιως δεν θα προχωρησω σε καποια κινηση συντομα, απλα λυπαμαι να τον σκοτωσω και ψαχνω καπως να τον σωσω..  :(

Αλλα δεν ειναι το ερωτημα μου τι να κανω, αλλα αν καταλαβα καλα πως δουλευει το preamp. Ξερω τι επιλογες εχω, απο πεταλιερες, γκαζοπεταλα κλπ κλπ

Εχεις τον Randall rh 50-t η τον Randall rh 50-tc? γιατι αν εχεις τον πρωτο δε μας ανεφερες ακομα την καμπινα που παιζεις

Την κεφαλη εχω, συγνωμη αν δεν το διευκρινησα, ειχα μια vht closed back με vintage 30, δεν ειδα προκοπη και απλα την αλλαξα με μια απλη vht με το μαμισιο μεγαφωνο.

ΑΛΛΑ το vintage 30 το ειχα πολυ καιρο και δεν με συγκλονισε. με αλλη κεφαλη ακουγοταν πολυ οκ, αλλα με την δικια μου εχω αυτο το θεμα που περιεγραψα παραπανω σε οποια καμπινα και να τον βαλω.

Θυμιζω:

"οταν παιζω σε μια χορδη με παραμορφωση ολα ειναι κομπλε, οταν βαραω 2 χορδες ειναι σαν να θολωνει ο ηχος, δεν ειναι καθαρος, σαν να μπλεκονται μεταξυ τους οι συχνοτητες"

και προσθετω οτι ειναι σαν να εχει presence ο ενισχυτης και αντι ναναι στο 10/10 ειναι ρυθμισμενο στο 3/10 (δεν εχει τετοιο κουμπι ο ενισχυτης  - το εφερα σαν παραδειγμα μπας και καταλαβετε τι εννοω)

Οποτε αφου ακουγοσουν καλα με κατι αλλο τοτε δε φταιει το παιξιμο σου. Θα σου ελεγα να δοκιμασεις 6L6/6V6 αλλα απ οτι καταλαβα δεν εισαι σε μπλουζ/ροκ φαση. Μηπως τις 12ax7 με 12 at7? Mηπως να πας σε καποιον πιο εμπειρο να σου ρυθμισει πανω κατω τον ηχο? κανα eq παιζει?

Πιστεψε με εχω χρησιμοποιησει πολυ τα EQ, τωρα εχει στην λουπα ενα mxr 10band..

Γενικα εχω δοκιμασει οτι μπορουσα να σκεφτω.

Για να καταλαβεις εχω μια podxt live απο παντα και εχω 5-6 παραμορφωσεις. σε αυτες θα εβαζα μια βαθμολογια απο9 εως 10 στα 10 στου ρανταλ μετα απολες τις δοκιμες θα εβαζα το πολυ 4 στα 10..

Βεβαια μπορω να παρω ακομα μια podxt live ή να αγορασω καποια αλλη πεταλιερα, απλα τσεκαρα λιγο τι παιζει με τις προενισχυσεις!

1)Αλλαξε λαμπες.

2)Τα preamp παιζουν καλυτερα στο input του ενισχυτη ,στην λουπα ειναι λασπη.

Οι περισσοτεροι την πατανε γιατι νομιζουν οτι στο input ειναι λαθος.

Εαν παρεις το engl παιξε στην αρχη ετσι,

μεχρι να παρεις τελικο.

sotos9 είπε:
1)Αλλαξε λαμπες.

2)Τα preamp παιζουν καλυτερα στο input του ενισχυτη ,στην λουπα ειναι λασπη.

Οι περισσοτεροι την πατανε γιατι νομιζουν οτι στο input ειναι λαθος.

Εαν παρεις το engl παιξε στην αρχη ετσι,

μεχρι να παρεις τελικο.
Η απαντηση σου δωθηκε στην παραθεση  ;)

Εν κατακληδι μαλλον ο ενισχυτης εχει προβλημα και προσπαθεις να το διορθωσεις (θελωντας) ριχνοντας λεφτα σε κατι το οποιο φυσικα και θα σε βοηθησει ηχητικα αλλα δεν σου ειναι απαραιτητο  :)

Χωρις παρεξηγηση αλλα αυτα που σου εγραψα πιο πριν δεν ηταν για να σε βγαλω off,αλλα να μπορεσω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα σου....

Επισης χωρις παρεξηγηση αλλα επειδη οπως σου ειπα και πιο πριν ο συγκεκριμενος ενισχυτης εχει περασει απο τα χερια μου αποκλειω το γεγονος οτι με τον εξοπλισμο σου δεν θα εβγαζα ηχο για ολα τα γουστα, :)

Το pod το χρησιμοποιω παντου και εχω αψογο ηχο. Σε απειρους ενισχυτες...λαμπατους και μη. Με τον randall κυριως στο input για να εχω eq.

Messalion ειλικρινα δεν ξερω τι φταιει. Συνηθησα τον γυαλισμενο ηχο του pod? Και ο ρανταλ δεν μπορει να το φτασει? Εχω κατι απιαστο στο μυαλο μου?Το καθαρο ενισχυτη ειναι κομπλε. Ισως παραπανω απο κομπλε. Η παραμορφωση του καθαρου καναλιου με τερμα το channel volume δινει εναν γαματο crunch ηχο. Στο καναλι της παραμορφωσης πανε χαλια τα πραγματα..

Φαντασου με αυτα που εγραψες μουρχεται να σε πληρωσω σε μπυρες και σουβλακια για ναρθεις να δεις τι μπορεις να κανεις! Για τοση απελπισια μιλαμε!

Επισης εχω μια καινουργια jj 12αχ7 και σκεφτομουν μηπως την εβαζα στην θεση v1. Πως το οανω? Ξεβιδωνω το μεταλικο καλυμα και την αλλαζω? Εχω ξαναλλαξεις λαμπες χωρις περιβλημα και ξερω τι να προσεξω. Αυτη μηπως εχει καποια ιδιοτροπια? Κατι που πρεπει να προσεξω?

Το συγκεκριμενο μοντελο εχει καποιο θεμα..

Θελει πειραγμα!!βρες κανενα μαγκα να στο φτιαξει.

Εαν δεν γουσταρεις να πληρωνεις δωστο σουτ και παρε αλλο.

Πολυ φασαρια το drive του...

ειδικα εαν παιζεις μεταλ(οπως και εγω)δεν σου κανει.

Συγνωμη που σου το λεω.

Τωρα η επιλογη engl...δεν στο προτεινω.500 ευρω πολλα για το συγκεκριμενο preamp.

Tα οποια δεν τα αξιζει.Επειδη ειμαι gear junkie τσεκαρε αυτον.

Garland amps.

εχω φτιαξει τελικο και preamp.

εχω και dual rectifier ,το garland ειναι ιδια ποιοτητα με πολυ λιγοτερα λεφτα(βουλγαρια)

garland_power_kt88.JPG

custom_garland_preamp.JPG

sotos9 είπε:
Το συγκεκριμενο μοντελο εχει καποιο θεμα..

Θελει πειραγμα!!βρες κανενα μαγκα να στο φτιαξει.

Εαν δεν γουσταρεις να πληρωνεις δωστο σουτ και παρε αλλο.

Πολυ φασαρια το drive του...

ειδικα εαν παιζεις μεταλ(οπως και εγω)δεν σου κανει.
Συγνωμη με την σειρα μου που μπαινω στα "χωραφια" σας αλλα ο τροπος που τεκμηριωνεις το "βρες κανα μαγκα να στο φτιαξει" και το "δωστο σουτ και παρε αλλο" μου ειναι ελλειπης....Θελεις να επεκταθεις λιγο παραπανω γιατι να προβει σε τετοιες ενεργειες ?

Καλα πριν κανω οτιδηποτε θα παιξει πολυ ψαξιμο...

Messalion μπορεις λιγο αν ξερεις να μου πεις για την αλλαγη της v1  που εγραψα πριν πριν?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back