Εγώ προτείνω να βάζεις τα δικά σου καλώδια μέχρι και το DI,
αυτά είναι και τα σημαντικά, από εκεί και πέρα συνήθως υπάρχει μια σχετική ποιότητα (The DI performs level matching, balancing, and either active buffering or passive impedance matching/impedance bridging to minimise noise, distortion, and ground loops.)
Για καλώδια συστήνω το χειρότερο αυτά:
http://www.thomann.de/gr/cordial_cti_3_ppsw.htm
ποιοτικά καλώδια με neutrik βύσματα. Τα καλώδια παίζουν μεγάλο ρόλο, από αυτήν την ποιότητα και κάτω παρατήρησα ότι η διαφορά στον ήχο είναι σχετικά μεγάλη. Προς τα πάνω πάλι (καλύτερα καλώδια από αυτά) πρέπει να ανέβεις αρκετά οικονομικά (20 για να κερδίσεις λίγο ακόμη, δηλαδή χάνεις αρκετά σε τιμή/ποιότητα και είναι κάτι για το οποίο θα ίσως ψιλοχαθεί μέσα στη μίξη.
(Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που στέλνω links από thomann, δεν κάνω διαφήμιση, απλά γνωρίζω λίγο παραπάνω το site και την αναζήτηση και με βολεύει.)
Στα ακουστικά ίσως ακούσεις κάτι παραπάνω (σε λεπτομέρεια) που συνήθως η απόσταση των ηχείων σου "κρύψει". Συνήθως στα ακουστικά έχεις και καλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Προς θεού μην παρεξηγηθώ, δεν μιξάρουμε ποτέ σοβαρά με ακουστικά, απλά είναι ένας δεύτερος τρόπος να επιβεβαιώσουμε αν αυτό που ακούμε καλά από μία πηγή (ηχεία) είναι αντικειμενικό και σε μία άλλη (ακουστικά). Ιδανικά καλύτερα να το ηχογραφήσουμε και να το τεστάρουμε και σε ένα hi-fi, ή στο αμάξι (που συνήθως είναι μέτριο το ηχοσύστημα και άσχημος ο χώρος, οπότε κάτι κακό ίσως φανεί αμέσως).
Για youtube δεν ξέρω τι παίζει, υπάρχουν πολλές ποιότητες ανά κομμάτι, αναγκαστικά κάπως έτσι θα καταλήξεις για το play-along, αν και σε πρόβα είναι καλύτερα νομίζω γιατί ο ήχος είναι πιο ζωντανός.
Μια behringer νομίζω είναι οκ αν και είναι σχετικό αυτό. Γενικά καλό είναι όλος ο εξοπλισμός να είναι παρόμοιας ποιότητας, γιατί π.χ. οτιδήποτε ποιοτικά καλό υπάρχει μέσα σε μέτρια πράγματα θα χαθεί και οτιδήποτε ποιοτικά άσχημο υπάρχει σε μέτρια πράγματα θα σου ρίξει κατά πολύ το μέσο όρο.
Επειδή όμως συνηθίζουμε να παίρνουμε μερικά πράγματα μία φορά, να μας μένουν-εξυπηρετούν-βγάζουν τα λεφτά τους και να μην τα αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει κάτι άλλο στον εξοπλισμό, θα σου πρότεινα να πάρεις τουλάχιστον σαν τα καλώδια που σου έστειλα και π.χ. μια soundcraft κονσόλα (μικρή με 4 έως 6 input, εγώ έχω την παλαιότερη compact 4 χωρίς fx και παίζω), ή άντε μία alesis. Θα την πληρώσεις μια φορά και θα σου μείνει για πολλά χρόνια, είτε ανέβεις σε εξοπλισμό ποιοτικά, είτε την χρειαστείς για κάτι άλλο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Σαν tip θα πρότεινα αν μπορείς να συμβουλευτείς την γνώμη ενός καλού ηχολήπτη που ξέρεις από μίξεις, θα σε βοηθήσει να προσέξεις τα συχνοτικά προβλήματα,
π.χ. στα pads αφαίρεσε λίγα μπάσα για να μην μπουκώνουν,
στα leads βάλε λίγα μεσαία για να βγουν μπροστά και να μην τσιρίζουν τα πρίμα τους,
στα organs βάλε παραπάνω ατάκα γιατί μέρος της θα χαθεί στο μιξ, επίσης απέφυγε και σε αυτά τα πολλά μπάσα, εκτός αν σε σημεία παίξεις μόνος σου με τύμπανα,
στα πιάνα αφαίρεσε μπάσα αν υπάρχει μπάσο στο γκρουπ, ή πρόσθεσε αν δεν υπάρχει.
Αν συνολικά θες λίγο παραπάνω "αέρα" (σαν να θες να καθαρίσει κάτι στον ήχο σου), τσίμπησε ελάχιστα το master eq στα πρίμα.
Αυτά από 'μένα...