Keyboard σε ενισχυτή κιθάρας

Xrhstosss

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ενα keyboard και τις προάλλες δοκίμασα να το συνδέσω με λαμπάτο ενισχυτή κιθάρας. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ'ότι περίμενα. Η ερώτησή μου είναι αν τυχόν μπορει να υπάρξουν προβλήματα στον ενισχυτή της κιθάρας καθώς έχω ακούσει οτι οι λαμπάτοι ειναι υπερευαίσθητοι( + το οτι ο συγκεκριμένος είχε καεί πρόσφατα εντελώς ξαφνικά)

Τιποτα δεν θα παθει. Αλλα τα keyboards/synths ειναι stereo οργανα, κι εσυ τωρα ακους το keyboard σου mono, και μονο γι αυτο χανεις πολλα απο τον ηχο του και τα εφε του. Καλυτερα να το συνδεσεις σε 2 active monitors ή σε καποιο stereo συστημα.

Εκτος κι αν το keyboard σου ειναι ενα Hammond C3 και ο ενισχυτης σου Marshall, και θες να δοκιμασεις τον "beast" early 70s ηχο του Jon Lord, οποτε, προχωρα αφοβα. 8)

To ειχαμε συζητησει και παλαιοτερα. Νομιζω αξιζει τον κοπο για τα ιδιαιτερα ηχοχρωματα που μπορει να αποδωσει, οπως πχ εκανε ο Lord και πολλοι αλλοι, ειδικα με "κλασσικα" πληκτρα οπως Hammond και Rhodes.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166365.0

Aν ομως θες εναν ενισχυτη ωστε να ακους το οργανο σου "σωστα" και στο πληρες το δυνατοτητων του θες καποια αλλη λυση (stereo κατα προτιμηση) οπως σου εγραψε ο Waterfall.

Εγώ τα synth τα συνδέω εδώ:

IMG_2275.jpg

:D

εγώ πάντα είχα το φόβο πως το σήμα του keyboard είναι πολύ δυνατότερο από της κιθάρας και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ενισχυτή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

Ισχύει το ίδιο και για τα πετάλια κιθάρας (αναλογικά και ψηφιακά) ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση η ισχύς του σήματος του Synth να προκαλέσει βλάβη στα πετάλια?

fender17 είπε:
Ισχύει το ίδιο και για τα πετάλια κιθάρας (αναλογικά και ψηφιακά) ?
Arkas_cat_1.png
.....
Παιδια ξεκολλατε. Κανενα synth δεν θα προκαλεσει καποια βλαβη σε οποιοδηποτε ενισχυτη ή πεταλι.

fender17 είπε:
Ισχύει το ίδιο και για τα πετάλια κιθάρας (αναλογικά και ψηφιακά) ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση η ισχύς του σήματος του Synth να προκαλέσει βλάβη στα πετάλια?
Σε ένα live που πήγα, πρόσφατα (σσ http://moonduo.org/ ) η πληχτρού είχε συνδεδεμένο το mini moog της και σε πεταλάκια κιθάρας (σίγουρα διέκρινα ένα delay, ανάμεσα στα πολλά, που είχε), οπότε όχι δεν υπάρχει πόβλημα.

Arkas_cat_1.png
.....

Παιδια ξεκολλατε. Κανενα synth δεν θα προκαλεσει καποια βλαβη σε οποιοδηποτε ενισχυτη ή πεταλι.
+1

mustafank είπε:
Σε ένα live που πήγα, πρόσφατα (σσ http://moonduo.org/ ) η πληχτρού είχε συνδεδεμένο το mini moog της και σε πεταλάκια κιθάρας
Τις περισσοτερες φορες που θα δεις ενα Minimoog, ολο και σε καποιο πεταλακι θα ειναι συνδεδεμενο, κυριως Delay αλλα και αλλα. Θα δεις αρκετα synths γενικα να περνανε μεσα απο πεταλακια σε διαφορα lives, αν και οχι τοσο συχνα γιατι τα synths πλεον εχουν ενσωματωμενα ενα σκασμο εφφε παντος ειδους, και πολυ καλα μαλιστα.
Για τους ενισχυτες κιθαρας τωρα, ειναι ακαταλληλοι για πληκτρα και δεν μπορουν να αποδωσουν τις συχνοτητες που μπορουν να βγαλουν αυτα. Οτι synth και να συνδεσεις πανω τους θα ακουγεται μαπα/"μουντα" και ενιοτε παραμορφωμενα. Συν βεβαια οτι οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν ειναι stereo οποτε εχεις ακομα ενα σοβαρο λογο να μην χρησιμοποιησεις ενισχυτη κιθαρας.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back