Keeps on Raining

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Ένα καινούριο κομμάτι σε γνωστό και μη εξαιρετέο ύφος. Η "παραγωγή" είναι πολύ ωμή αλλά κάπως έτσι τον ήθελα τον ήχο του.

Αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, ρίξτε μια αυτιά. (ακούγεται δυνατούτσικα)

http://soundcloud.com/jazzjoker/keeps-on-raining

Σπύρο , αρκετά καλό έχεις δίκιο ειναι λιγο ωμό , έχοντας ακούσει κάποια κομμάτια που ανεβάζεις δεν μπορώ να πω οτι ειναι απο τα καλύτερα σου..

Μάλλον η φωνή ειναι που ¨κρατάει " τη συνολική εικόνα και δεν την αφήνει να απογειωθεί.

keep on έτσι κι αλλιώς το κοινό σου τόχεις :D

μόνο σε μένα θύμισε SRV η σολάρα στη μέση;

Keep up.

Το κομμάτι μου άρεσε πάρα πολύ.

Τα ρυθμικά μέρη ήταν φανταστικά, με πολύ ωραίο ήχο. Επίσης οι lead μελωδίες όπως και το σόλο ήταν για μένα το κερασάκι στην τούρτα.

Μόνο τα φωνητικά δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα.

Και πάλι συγχαρητήρια!  :)

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια.

Η φωνή είναι όντως ζορισμένη. Θα κοιτάξω να την ξαναγράψω.

Σπυρο ειναι ωραιο κομματι,αν φτιαξεις και τα φωνητικα-μετα το σολο που στρωνει καπως η φωνη παιρνει πολυ-θα ναι νομιζω ακομα πιο καλο.

Ισως και τα τυμπανα πισω απ τη φωνη να θελουν λιιιγο χαμηλωμα,μπορει ομως να τα θελεις

ν ακουγονται ετσι οποτε πασο.

Μ αρεσε παρα πολυ η "ακουστικη"εισαγωγη.

Ετσι η αλλιως παντως ειτε γραφεις πιο παραδοσιακο ειτε πιο συγχρονο,τα περισσοτερα

εχουν το "κατι"τους πραγμα καλο για οποιον φτιαχνει μουσικη.

Ωραιος ο JJ!

Εγώ ξέρω γιατί τη θάβεις τη φωνή... Ξεπέρασέ το! Μια χαρά τραγουδάς λέμε και με λίγη δουλειά θα τραγουδήσεις ακόμα καλύτερα.

Το κομμάτι μ' άρεσε ιδιαιτέρως. Έχει ατμόσφαιρα και κυρίως έχει το στίγμα σου. Λίγο βιαστικό το κλείσιμο. Αν ξαναγράψεις τη φωνή πρόσεξε λίιιγο περισσότερο την προφορά σου.

Συμφωνώ με το Γιώργο για την ακουστική εισαγωγή. Σούπερ!

Keep them coming!

Γιώργο και Χάρη, ευχαριστώ για την ακρόαση.

εγω το άκουσα στο φέηζμπουκ κι έκανα και λάικ  8)

πες μας λίγο για την ηχάρα στο σόλο αν μπορείς

Θενξ Κώστα.

Όσον αφορά τον ήχο του σόλο, τα γνωστά. Strat - Barber Direct Drive - Deluxe Reverb.

Ξαναέγραψα τα φωνητικά και το σόλο. Το δεύτερο, αφού μπούχτισα προσπαθώντας να γράψω με ακουστικά, τα έβγαλα και βρήκα την υγειά μου ακούγοντας πλέον απ' τα μόνιτορ.

Το λινκ δουλεύει κανονικά απλώς πλέον ακούτε τη νέα βερσιόν.

ωραίο. +1 για ακουστική εισαγωγή (ήλπιζα να πάει όλο έτσι αλλά δε με χάλασε). Ίσως θα ήταν καλύτερο με διακριτή διαφορά στην ένταση ανάμεσα στην εισαγωγή και στο ηλεκτρικό μέρος.

gvour είπε:
Ετσι η αλλιως παντως ειτε γραφεις πιο παραδοσιακο ειτε πιο συγχρονο,τα περισσοτερα

εχουν το "κατι"τους πραγμα καλο για οποιον φτιαχνει μουσικη.
+1

blue είπε:
ήλπιζα να πάει όλο έτσι αλλά δε με χάλασε
Η αρχική ιδέα αυτή ήταν, αλλά στο δρόμο μου βγήκε αλλιώς.

Ίσως θα ήταν καλύτερο με διακριτή διαφορά στην ένταση ανάμεσα στην εισαγωγή και στο ηλεκτρικό μέρος.
Ναι, έχεις δίκιο. Το προσπάθησα αλλά με τις μπακαλίστικες μεθόδους μου δεν τα πολυκατάφερα οπότε προτίμησα να το αφήσω ως έχει.

Νομίζω ότι άξιζε τελικά να κάνεις τον κόπο και να ξαναγράψεις σόλο και φωνή.  ;)

Το σόλο καταπληκτικό, με πόρωσε απίστευτα.  8)

Τα δε φωνητικά ήταν και αυτά πολύ καλύτερα. Στην πρώτη έκδοση ήταν πολύ ζορισμένα, σαν να είχες φοβερό άγχος όταν τα ηχογραφούσες. Στη δεύτερη έκδοση είχαν άλλον "αέρα", πολύ πιο σίγουρα και "αλήτικα" αν μπορώ να τα περιγράψω έτσι.  ;)

Και πάλι μπράβο!  :)

Δεν πρόλαβα την πρώτη εκτέλεση αλλά αυτή μου άρεσε πολύ.

Λίγο μεγαλύτερη ισορροπία θα ήθελα στις εντάσεις, και στη μέση (που ακούγεται σκέτη κιθάρα), να γίνεται fade out ηλεκτρική-fade in ακουστική, λίγο αφηγηματικό μουρμουρητό ;D και ξαναμπάσιμο.

Πάντως ο Γιώργος έχει δίκιο Σπύρο.

Τα κομμάτια που γράφεις (άσχετα με το στυλ τους) είναι JJ.

Μεγάλη δουλειά αυτό φίλε.

Ωραίος! :)

Geodimitri και Φούζιε σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Μηπως Σπυρο-λεμε τωρα-να εκανες και μια ακουστικη βερσ του κομματιου με το slide σολο του στη μεση?Aν θελεις εννοειται αλλα να το κανεις οπωσδηποτε! ;D ;D

Παντως αληθεια αξιζει τον κοπο.

Είναι ωραίο κομμάτι, οι συνθέσεις σου έχουν πάντοτε κάποια ιδέα και ξεπερνούν τα στεγανά της φόρμας, με αποτέλεσμα να ακούγονται ευχάριστα και σε μη blues fans. Δηλαδή έχεις songwriting φλέβα (εκτός από outer space παίχτουρας που είσαι  ;D ).

Αν πρέπει να πω 1-2 πράγματα θα ήταν τα εξής:

1) Στη φωνή τεχνικά δεν λείπει κάτι κατ' εμέ. Αλλά δεν έχεις πιάσει τη μέγιστη εκφραστικότητα που μπορείς να πετύχεις (σε αυτό το τραγούδι τουλάχιστον). Νομίζω ότι αυτό είναι και λίγο θέμα orientation. Αφιέρωσε μια (λίγο μεγαλύτερη) γωνιά του χρόνου και του μυαλού σου στο θέμα φωνή-ερμηνεία και κάποια στιγμή θα σε ανταμείψει, γιατί φωνή έχεις, και το songwriting σου δείχνει ότι έχεις και ευαισθησία. (Και μη φοβάσαι να ακουστείς εύθραυστος ή "σκοτεινός")

2) Στο πρώτο ακουστικό μέρος θα τραγουδούσα πιο κοντά στο μικρόφωνο με λίγο proximity effect. Έχεις καλά χαμηλά και θα σε αβαντάρει. Ας πούμε, φωνητικά τύπου Brothers in Arms ή και Leonard Cohen (δεν ξέρω πόσο σε εκφράζουν τέτοιες επιλογές, απλώς μια γνώμη λέω).

Ήθελα να προσθέσω στο υπ. αρ. 2 αλλά πάτησα... άλλ' αντ' άλλων: νομίζω ότι θα ταίριαζαν ιδιαίτερα τέτοιες τραγουδιστικές προσεγγίσεις σε μια full acoustic version που προτείνει παραπάνω ο gvour και είναι ωραία ιδέα.

sfaku είπε:
Ήθελα να προσθέσω στο υπ. αρ. 2 αλλά πάτησα... άλλ' αντ' άλλων: νομίζω ότι θα ταίριαζαν ιδιαίτερα τέτοιες τραγουδιστικές προσεγγίσεις σε μια full acoustic version που προτείνει παραπάνω ο gvour και είναι ωραία ιδέα.
Καλα τα λες φιλτατε sfaku.

Σπυρο,δεν εχεις αλλη επιλογη διοτι μαζευτηκαμε πολλοι με την ιδια γνωμη. ;D ;D

Πλακα κανω.Ξερω καποιες φορες ειναι δυσκολο να ξαναπιασεις ενα κομματι που εχεις

φτιαξει για πολλους και διαφορους λογους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back