fusiongtr είπε:
Ακόμα σπαρταράει, την λυπάμαι μα δεν μπορώ να την σκοτώσω.
.....
H ολη φαση μου θυμισε μια αλλη ιστορια που μου ειχαν πει κατι παλιοτεροι κολλητοι με τον Νικο Τζονιχακη, με κατι φιλους-"κοκκαλα", κατι μπραβους, μια μυγα κι ενα τσεκουρι... ;D ;D Αλλα βαριεμαι να την γραψω τωρα, η ιστορια εχει πιο πολυ γελιο αν στην πει καποιος που ηταν στο σκηνικο.
Anyway. Φιλε Φιουζιε, διακρινω μια ταση προς δυσκολια αυτοσχεδιασμου, μια ελλειψη φαντασιας να το πω, σε σχεση με τους τροπους αντιμετωπισης των κατσαριδων?
Να σου δωσω μερικες ιδεες. Παλια, στα 90s, οταν ημουν πιο αγριο νιατο, μια προσφιλης και 100% αποτελεσματικη μεθοδος εξουδετερωσης κατσαριδων ηταν η καυση τους με καθαρο οινοπνευμα. ;D
Μπαινεις σπιτι μετα απο ενα δυσκολο βραδυ
(κοινως, εισαι κοκκαλο), και βλεπεις μπροστα σου μια κατσαριδα, πανω στον νεροχυτη της κουζινας για παραδειγμα. Παιρνεις μια παντοφλα ή μια μυγοσκοτωστρα και βαρας την κατσαριδα ελαφρα, ισα ισα για να την ζαλισεις. Μετα, την παιρνεις με το φαρασι και την βγαζεις στην βεραντα.
Παιρνεις το καθαρο οινοπνευμα
(τονιζω το καθαρο, Οχι Μπλε και αλλα υποπροϊοντα που βρομανε) και μ'αυτο φτιαχνεις ενα κυκλο γυρω απο την κατσαριδα. Κατοπιν, τον αναβεις. Ξαναπαιρνεις το οινοπνευμα και αρχιζεις να ριχνεις πανω στον φλεγομενο κυκλο, τραβωντας μια γραμμη προς το μερος της κατσαριδας.
Τα υπολοιπα φανταζομαι τα καταλαβαινεις. 8) Αυτη η μεθοδος ειναι η καλυτερη_απαντα και στις ενστασεις του cos_dr_αλλα ειναι λιγο ακριβη. Μια παρομοια και φτηνοτερη μεθοδος ειναι με σκετο χαρτι.

Καποτε ειχα δοκιμασει και...ουισκι, ;D ;D οταν δεν ειχα οινοπνευμα, και τζιφος. Παρα τα οσα δειχνουν στα εργα, το ουισκι δεν αναβει με τιποτα.
Τελος, μια αλλη φορα ειχα γεμισει τον τοπο με αφρο ξυρισματος κυνηγωντας μια κατσαριδα, αλλα το αποτελεσμα ηταν να χαλασω ολον σχεδον τον αφρο και η κατσαριδα να ξεφυγει. >
Αν τα παραπανω σας φαινονται πολυ brutal και σαδιστικα, εχετε δικιο.
Ειναι.
No Mercy For Cockroaches! Ή αυτες ή εμεις.
To περιεργο ειναι οτι σαν ανθρωπος ειμαι γενικα παρα πολυ φιλοζωος, αλλα δεν ξερω, με τις κατσαριδες με πιανει κατι...Τεσπα, αυτα στα 90s οπως ειπα, τωρα στα γεραματα εχω μαλακωσει και τις σκοτωνω συνηθως με παντοφλια. 8)
Σχετικα με αυτο που εγραψε ο Κωστας με το τζελ, μου θυμισε μια περιπτωση οταν ημουν μικρος και εμενα στο παλιο σπιτι, το οποιο ειχε απιστευτο προβλημα με τις κατσαριδες. Ο ιδιοκτητης εφερε καποια στιγμη εναν τυπο να κανει απολυμανση, και εριξε ενα υγρο στην μικρη αποθηκη και διπλα στον χωρο του λεβυτα του καλοριφερ που ηταν εξω απο το σπιτι. Μεσα σε 10 λεπτα, εκατονταδες κατσαριδες αρχισαν να τρεχουν προς τα εξω και να φευγουν. Οταν λεω εκατονταδες δεν υπερβαλω, μιλαμε για κυματα κατσαριδων να φευγουν σαν τρελες.

Δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου τοσες μαζεμενες κατσαριδες παρα μονο σε θριλερ. :-X
Μετα απ'αυτο, για κανα χρονο δεν ξαναειδαμε κατσαριδα στον οριζοντα.