Κατασκευή Custom P&J Bass

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Το δεύτερο όργανο που φτιάχνω. Τα ξύλα είναι από κορεάτικο Ibanez μοντέλο του 2004. Έξυσα όλο το βερνίκι και το χρώμα και έφτασα στο ξύλο.. Κατόπιν πέρασα primer και μετά το πρώτο χέρι στο σώμα και στο headstock. Μεταλλιζέ χρώματα και όχι ματ. Τώρα στεγνώνει και δεν θα μπορέσω να βγάλω φωτογραφίες διότι μέχρι να βρω "επαγγελματική" στέγη (κοινώς καμιά αποθήκη ή οτιδήποτε τέτοιο) το φτιάχνω σπίτι ενός φίλου μου καθότι στο δικό μου δεν υπάρχει χώρος... Αύριο θα έρθει το τρίψιμο με 1000αρι και το δεύτερο χέρι όπου θα έχω και τις φωτογραφίες... Κατόπιν θα περαστεί από πάνω το στένσιλ... και στη συνέχεια το λούστρο και το τρίψιμο με γυαλιστικό... Το logo στο headstock πως θα μπορούσα να το βάλω? Καμιά ιδέα?

Πάει και το GSR βρε αθεόφοβε?!?  ;D

Εύγε! Άιντε τέλειωνε να το δούμε κιόλας!  :)

(Για logo κλπ. ξέρεις... marathon!)

Αφού το πήρα απόφαση... Απο δω και πέρα θα είμαι ο πρώτος artist του roaster της εταιρίας που θα φτιάξω!!!! ΑΜ ΠΩΣ!!!!! Θες και εσύ ένα??? Προς το παρών το κόστος μου έχει πάει στα 100 ευρώ (χρώματα, λούστρα, primer, γυαλιστικά, γυαλόχαρτα και κλειδιά)... Θέλω άλλα 300 για μαγνήτες, ποτενσιόμετρα, pots και γέφυρα... Περιτό να πω πως έβγαλα και αυτό το αηδιαστικό 500 κιλών λούστρο από το μανίκι.... το μπράστο είναι πλέων σαν βελούδο.... Κοστολόγιο για όλο το project είναι γύρω στα 400 ευρώ με υπάρχοντα ξύλα... (με βλέπω να βγάζω πιστωτική) Από Σεπτέμβρη ξεκινάω και την πρώτη κιθάρα με το ίδιο κοστολόγιο πάνω κάτω...

Έτσι πρέπει!!! Εγώ θέλω μια semi hollow με mini humbuckers με τρελιάρικο paintjob! Θα μου φτιάξεις μια FBM custom?  ;D

Αμέ... Αλλά όχι αμερικάνικα ξύλα...Ιαπωνικά.. Στείλε πμ όποτε θέλεις...και θα σου κάνω σπέσιαλ price!!!χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

funky_bassman είπε:
Το logo στο headstock πως θα μπορούσα να το βάλω? Καμιά ιδέα?
Εγώ χρησιμοποιώ 3 τρόπους (ανάλογα το τι θέλω να πετύχω). Ανέβασε μια φωτογραφία του head και του λογότυπου που θέλεις να βάλεις να σου πώ.

Καλημέρα,

Απο ποιό μοντέλο της Ibanez είναι τα ξύλα?

Καλημέρα. Τα ξύλα είναι από GSR200 κορεάτικο με τύπωμα jul 04...

Μερικές φώτο...

Από ότι θα δείτε έχω αφερέσει το λούστρο από το neck και η αίσθηση είναι βελούδο...

το λόγκο που σκέφτομαι είναι σε φώτο.

έχει τελειώσει η δουλειά με το neck και τώρα φτιάχνουμε το σώμα

logo_fbc.JPG

bihlas87 είπε:
To funky με γραμματοσειρα fender δεν θα σου αρεσε?
θα προτιμούσα κάτι δικό μου χωρίς να αντιγράφω κάποιον.... δεν είναι καλύτερα???

και μερικές ακόμα...δεν ξέρω γιατί αλλά δεν με αφήνει να ανεβάσω 4 μαζί...σόρρυ π το πρίζω λίγο το ποστ...

fbm3.JPG

fbm4.JPG

funky_bassman είπε:
θα προτιμούσα κάτι δικό μου χωρίς να αντιγράφω κάποιον.... δεν είναι καλύτερα???
Τωρα που βλεπω το σχετικα μοντερνο headstock, ωραιο παρεπιπτοντως, πραγματι

δεν πολυκολλαει vintagιαρικη γραμματοσειρα. Eγω ειχα κανει σε squier το επιθετο

μου σε στυλ fender με γραμματα τυπωμενα σε απλο χαρτι, κοψιμο περιγραμματος

και κολλα uhu :D

bihlas87 είπε:
....σε στυλ fender με γραμματα τυπωμενα σε απλο χαρτι, κοψιμο περιγραμματος και κολλα uhu :D
Εσύ είσαι καλός. Στείλε ένα βιογραφικό στον marathon. ;D

Καλή επιτυχία funky bassman.

(Η γραμματοσειρά στο funky και custom δεν μου αρέσει πολύ )

Σε σχέση με το logo στο headstock εγώ μια φορά έχω χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητη διαφάνεια τυπωμένη σε laser printer με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο elavd είχε περιγράψει παλιότερα το κόλπο λεπτομερώς (από εκείνον το "έκλεψα")  :)

έχω περάσει ήδη το λούστρο στο headstock... να τυπώσω το λόγκο, κόλλημα με uhu και μετά λούστρο πάλι???δεν θα φένεται κάπως άσχημο?

Φωτογραφίες πριν το λούστρο... Τώρα θα περάσω το λούστρο και μετά τις διακοπές τα υπόλοιπα!!!άντε καλά μπάνια...

P8040268.JPG

P8040271.JPG

Το μπασάκι είναι ΕΤΟΙΜΟ, σεταρισμένο και δοκιμασμένο σε συνθήκες πρόβας και έχει βγει παλικάρι!!! Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά ο ήχος του έχει διαφοροποιηθέι παρ'όλο που χρησιμοποίησα πάλι τους ίδιους μαγνήτες και ποτενσιόμετρα και γέφυρα... Να εξηγήσω ίσως τους λόγους που έγινε αυτό... Μέτρησα το ρεύμα που πήγαινε σε κάθε μαγνήτη από την μπαταρία και για κάποιον ανεξήγητο λόγο (εκτός και αν εγώ δεν τα ξέρω καλά) πήγαιναν 5 V σε κάθε μαγνήτη (4,8 στον έναν και 4,7 στον άλλον για την ακρίβεια)... Κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν 9 σε κάθε ένα σωστά? Ρωτάω δεν ξέρω μη με σφάξετε... Διαβάζοντας το ποστ του X-minor για τους EMG στο μπάσο του αποφάσισα να "σκοτώσω" τον μονίμως κλειστό μπροστά μαγνήτη (P) και να δώσω κατευθείαν 9 V στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ (για εμένα) J μαγνήτη που έχω ακούσει. Έγινε οδοστρωτήρας... Παραθέτω και ηχητικό κλιπ εκτός από φώτο...

bass_track_1.mp3

Εικόνα0001.jpg

Εικόνα0002.jpg

Εικόνα0003.jpg

Εικόνα0004.jpg

Attachments

Αστέρι το μπάσσο!!! Ωραίο και το φινίρισμα, αν και φαίνεται σε μερικά μέρη με το φώς η η παλιότερη κακοποίηση!  ;D Ο ήχος βέβαια με τραβάει τρελά για πενιές, και στο slap είχε μπόλικο bite! Μόνο μου παράπονο το ότι αχρήστευσες τον καλύτερο μαγνήτη!  :P  ;D Ο J βέβαια ακούγεται όντως "δυνατός" για... J!

Για την τάση και τους μαγνήτες κλπ. δεν ξέρω - δεν ήξερα καν ότι ήταν active!  :-X

Καλόπαιχτο λοιπόν το αναγεννημένο μπασσάκι κι άιντε να δούμε και το επόμενο project!!!  :)

Ωραια δουλεια!  :D

Κατι προβλημα πρεπει να παιζει με τους μαγνητες.... μηπως ειναι η τροφοδοσια σε σειρα? Καινουργια μπαταρια δοκιμασες?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back