• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Καλωδιο συνδεσης αυτοενισχυομενου ηχειου με το output της καρτας ηχου

Vasilis Psarakis

Νέο μέλος
13 Οκτωβρίου 2015
85
6
0
64
καβαλα
Όργανο
  1. Κιθάρα
καλησπερα παιδια...πηρα τα M-AUDIO BX5 D3 ηχεια μονιτορ(TEMAXIO).Τι καλωδιο θα χρησιμοποιησω για την συνδεση τους στη καρτα ηχου(focusrite 2i2)MONO η ΣΤΕΡΕΟ.

Η καρτα μου εχει output L - R ....σε καρφι 6,3.Τα ηχεια εχουν εισοδους, καρφι 6,3 και XLR..

BX5_Anatomoy1.png

καλησπερα παιδια...πηρα τα M-AUDIO BX5 D3 ηχεια μονιτορ(TEMAXIO)
Ένα monitor πήρες??

Η κάρτα σου έχει balanced outs, οπότε θες TRS (stereo) καλώδιο για την κάθε έξοδο. Το monitor δεχεται TRS & TS (mono) καλώδια.

Last edited by a moderator:
καλησπερα παιδια...πηρα τα M-AUDIO BX5 D3 ηχεια μονιτορ(TEMAXIO).Τι καλωδιο θα χρησιμοποιησω για την συνδεση τους στη καρτα ηχου(focusrite 2i2)MONO η ΣΤΕΡΕΟ.

Η καρτα μου εχει output L - R ....σε καρφι 6,3.Τα ηχεια εχουν εισοδους, καρφι 6,3 και XLR..

Προβολή συνημμένου 42619
καλησπέρα.

Καλορίζικα τα ΒΧ5!!!

Χρειάζεσαι ένα καλώδιο XLR male-αρσενικό σε TRS (6.3mm)-male αρσενικό στο μήκος που βολεύει το πως τα έχεις τοποθετημένα σε σχέση με την κάρτα. 

image.jpeg

Στο L output της κάρτας θα βάλεις το αριστερό ηχείο και το δεξί στο R της κάρτας.

Την TRS άκρη στα output, την ΧLR στα input των ηχείων αντίστοιχα.

Ακαδημαϊκά μπορείς να δείς αυτό, για το θέμα των balanced και unbalanced συνδέσεων

https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/115005178585-What-is-the-difference-between-Balanced-and-Unbalanced

Ένα monitor πήρες??

Η κάρτα σου έχει balanced outs, οπότε θες TRS (stereo) καλώδιο για την κάθε έξοδο. Το monitor δεχεται TRS & TS (mono) καλώδια.
Μπορείς να βάλεις και καλώδιο TRS σε TRS σε συνέχεια αυτού που γράφει ο φίλος Waterfall-K

Εγώ όταν τα είχα έβαλα το TRS σε XLR για balanced συνδεση με την κάρτα μου.

Δυο ηχεια πηρα...δηλαδη συνδεω(καρτα και ηχειο) με καλωδιο στερεο(καρφι)και απο τις δυο μεριες..!!!

Ένα monitor πήρες??

δυο ηχεια πηρα..

• Like
Reactions: Waterfall-K
Δυο ηχεια πηρα...δηλαδη συνδεω(καρτα και ηχειο) με καλωδιο στερεο(καρφι)και απο τις δυο μεριες..!!!

δυο ηχεια πηρα..
Οπότε θες δύο balanced καλώδια, δηλαδή TRS σε TRS ή TRS σε XLR. Διαλέγεις και παίρνεις. 

• Like
Reactions: cos_dr
Τα καλώδια που προτείνεται είναι λάθος.Το καρφί πρέπει να είναι μονοφωνικό και από τα δύο άκρα και όχι στέρεο όπως αυτά στις φώτο. 

Αυτό χρειάζεσαι. 

soundsation-447-1920x1920.jpg

Τα καλώδια που προτείνεται είναι λάθος.Το καρφί πρέπει να είναι μονοφωνικό και από τα δύο άκρα και όχι στέρεο όπως αυτά στις φώτο. 

Αυτό χρειάζεσαι. 

Προβολή συνημμένου 42630
Για balanced σύνδεση μιλάμε, οπότε τα TRS (stereo) ή XLR καλώδια είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσει. Το καλώδιο που δείχνεις παραπάνω δεν έχει σχέση.

Αυτό χρειάζεσαι. 

Προβολή συνημμένου 42630
To καλώδιο που προτείνουμε εμείς είναι σωστό.

Το καλώδιο που προτείνεις εσύ δεν είναι λάθος.?

Ενώ θα δουλέψει μπορεί να δημιουργήσει θέματα αντίστασης, θορύβου, προβλήματος έντασης κλπ.στο  σήμα και σε κάποιες  περιπτώσεις μέχρι και ζημιά.

Τα συγκεκριμένα ηχεία δέχονται και TS και TRS καλώδια, είναι στις προδιαγραφές τους.

Καλύτερα να προτιμήσει για εμένα να συνδέσει balanced καλώδια για να έχει balanced σύνδεση μέσω της κάρτας  ήχου διότι θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να έχει θέματα noise. 

• Like
Reactions: Waterfall-K
To καλώδιο που προτείνουμε εμείς είναι σωστό.

Το καλώδιο που προτείνεις εσύ δεν είναι λάθος.?

Ενώ θα δουλέψει μπορεί να δημιουργήσει θέματα αντίστασης, θορύβου, προβλήματος έντασης κλπ.στο  σήμα και σε κάποιες  περιπτώσεις μέχρι και ζημιά.

Τα συγκεκριμένα ηχεία δέχονται και TS και TRS καλώδια, είναι στις προδιαγραφές τους.

Καλύτερα να προτιμήσει για εμένα να συνδέσει balanced καλώδια για να έχει balanced σύνδεση μέσω της κάρτας  ήχου διότι θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να έχει θέματα noise. 
Δηλαδή υπονοείς ότι έχω πάρει λάθος καλώδια για να οδηγήσω τα PA ηχεία  από ts στην κονσόλα σε XLR στα ηχεια;

Δηλαδή υπονοείς ότι έχω πάρει λάθος καλώδια για να οδηγήσω τα PA ηχεία  από ts στην κονσόλα σε XLR στα ηχεια;
όχι, σου είπα ότι δεν είναι λάθος και είπα τη γνώμη μου γιατί είναι πιο σωστό για τον φίλο.

Το ότι αυτό που είπαμε είναι λάθος, όπως είπες, δεν  ισχύει. 

Εσύ είπες ότι είμαστε λάθος ενώ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ?  ότι είμαστε πιο σωστοί για την περίπτωσή που ανέφερε ο φίλος.

Δεν ξέρω ποια καλώδια έχεις, τι PA ηχείο έχεις και τι κονσόλα έχεις και πως τη χρησιμοποιείς.

Δεν υπονοώ τίποτα.

Αν ήθελα να πω κάτι και είχες βάλει θέμα θα σου έλεγα τη γνώμη μου χωρίς υπονοούμενα, θα στην έλεγα ανοιχτά και ξεκάθαρα, τσεκουράτα?

Αυτό θα στο πουν τα manuals της κονσόλας και των ηχείων σου. Αλλά κατά 99,99% και τα δύο μπορούν να κάνουν balanced σύνδεση.

όχι, σου είπα ότι δεν είναι λάθος και είπα τη γνώμη μου γιατί είναι πιο σωστό για τον φίλο.

Το ότι αυτό που είπαμε είναι λάθος, όπως είπες, δεν  ισχύει. 

Εσύ είπες ότι είμαστε λάθος ενώ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ?  ότι είμαστε πιο σωστοί για την περίπτωσή που ανέφερε ο φίλος.

Δεν ξέρω ποια καλώδια έχεις, τι PA ηχείο έχεις και τι κονσόλα έχεις και πως τη χρησιμοποιείς.

Δεν υπονοώ τίποτα.

Αν ήθελα να πω κάτι και είχες βάλει θέμα θα σου έλεγα τη γνώμη μου χωρίς υπονοούμενα, θα στην έλεγα ανοιχτά και ξεκάθαρα, τσεκουράτα?
Τα ηχεία είναι δύο τέτοια. https://www.thomann.de/gr/ant_redfire_12.htm?offid=1&affid=355&utm_source=skroutz.gr&utm_medium=affiliate&utm_campaign=feed_id-355

Η κονσόλα είναι μια μικρή της behringer και εξόδους έχει μόνο jack 6.3.

Τα καλώδια που έχω είναι σαν αυτό που έβαλα στην φωτογραφία. XLR σε mono jack.

Εντάξει με τα καλώδια γίνονται λάθη και το κατοστάρη λαμπατο με καλώδιο κιθάρας τον οδηγούσα στην καμπίνα μέχρι που διάβασα εδώ ότι είναι άλλο.

Στο λέει καθαρά στο πίσω μέρος:

image.png

Η κονσόλα είναι μια μικρή της behringer και εξόδους έχει μόνο jack 6.3
Μοντέλο?

Τα ηχεία είναι δύο τέτοια. https://www.thomann.de/gr/ant_redfire_12.htm?offid=1&affid=355&utm_source=skroutz.gr&utm_medium=affiliate&utm_campaign=feed_id-355

Η κονσόλα είναι μια μικρή της behringer και εξόδους έχει μόνο jack 6.3.

Τα καλώδια που έχω είναι σαν αυτό που έβαλα στην φωτογραφία. XLR σε mono jack.

Εντάξει με τα καλώδια γίνονται λάθη και το κατοστάρη λαμπατο με καλώδιο κιθάρας τον οδηγούσα στην καμπίνα μέχρι που διάβασα εδώ ότι είναι άλλο.
O ΟP μιλάει για κάρτα ήχου USB να τη συνδέσει με τα καινούργια του ηχεία. Προφανώς δουλεύει από  το PC του ή το laptop του. Για  να μην πολυλογώ, η balanced σύνδεση είναι προτιμότερη για τις ανάγκες του και για να ελαχιστοποιήσει το θέμα θορύβου για παράδειγμα από τα components του pc του, αν χρησιμοποιήσει το phantom power της κάρτας του και άλλα και θα το τραβήξουμε από τα μαλλιά.

Για το θέμα του thread και για τα δεδομένα που έδωσε ο OP θεωρώ πως το θέμα είναι ξεκάθαρο, ας μην τον μπερδεύουμε και αυτόν.

Trending...

Νέα θέματα