Εμένα η
gibson les paul studio 2014, σε αντιθεση με καποιες παλιότερες, μου άρεσε. Για τη 2015 δεν ξέρω.
Σε καθε περίπτωση νομίζω πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, να πάρεις μια κιθάρα που θα δοκιμάσεις και θα σ'αρεσει η αίσθησή της (ήχος, να σε βολεύει η ταστιέρα, να σου βγαζει θέληση να παίζεις ρε παιδί μου).
Αν είσαι Αθήνα (ή και Θεσσ/νίκη φαντάζομαι θα έχει) Θα σου έλεγα να πας από Νάκα να δοκιμάσεις τις LesPaul-οειδείς
Washburn (τις 700-800 ευρώ), που ειναι καλές για τις τιμές τους και πολύ βολικές. Το κακό είναι ότι εχουν μικρη μεταπωλητική αξια (αν θες να τη δώσεις αργότερα) γιατί δεν ειναι "τρανταχτή" μάρκα οπως πχ οι
Gibson, οι Fender ή οι PRS.
Ακομη πιο ευέλικτη, βολική, κι επίσης καλή για την τιμή της (700-800 ευρώ) ειναι η
Godin Summit (επίσης Νάκας). Είναι στυλ Les Paul αλλα με κάπως λιγοτερο "γεμάτο" ηχο επειδή ο λαιμός είναι βιδωτός (bolt-on) όπως στις περισσότερες Fender, όχι κολλημένος (set-neck) όπως στις Les Paul. Έχει σχετικά vintage μαγνήτες, το οποίο θα σε βολεύει για την alternative rock, κι επίσης ένα σύστημα που τους boost-άρει (σαν να τους κάνει active), το οποίο θα σε εξυπηρετεί για τη nu-metal.
Μερικά μοντέλα νομίζω ειχαν και coil-split (οι humbuckers να παίζουν και περίπου σαν μονοί μαγνητες), το οποίο πιθανότατα επίσης θα σε βολεύει για την alternative rock.
Αν δεν είσαι σιγουρος για το τι κιθάρα θες, αυτό που είπαν τα παιδιά, να πάρεις μια φτηνότερη κιθάρα κι ένα λαμπάτο ενισχυτη, είναι επίσης μια καλή πρόταση για αρχή. Ο λαμπάτος θα σου δώσει δυνατότητες στο παίξιμο που δεν έχεις με έναν solid-state (τρανζιστοράτο).
Μετά παίζουν κι ένα σωρό ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα (πχ εδώ στις αγγελίες του noiz) που με λίγα λεφτα παίρνεις καλύτερη κιθάρα (αρκεί να μπορείς να ελέγξεις την κατάστασή της φυσικά). Σε κάθε περίπτωση, για να ξέρεις αν σου κάνει ένα όργανο για τα χέρια σου και για αυτά που θες να παίξεις, πρέπει να δοκιμάσεις επισταμένως εσύ ο ίδιος.