Jim Politis

mitsar

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Ερωτήματα:

-Τον κύριο αυτό που μου συνέστησε να τον ακούσω ένας φίλος (μη μουσικός), τον γνωρίζετε;

- Γιατί δεν είναι μέλος;

- Γιατί οι μουσικοί που τον σχολιάζουν δεν είναι μέλη;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ερωτήματα:

-Τον κύριο αυτό που μου συνέστησε να τον ακούσω ένας φίλος (μη μουσικός), τον γνωρίζετε;

- Γιατί δεν είναι μέλος;

- Γιατί οι μουσικοί που τον σχολιάζουν δεν είναι μέλη;
1. όχι

2. δεν είναι απαραίτητο

3. δεν είναι απαραίτητο

καλός είναι. Not my style nor my liking.

(τουλάχιστον παίζει τελε)

2. δεν είναι απαραίτητο

3. δεν είναι απαραίτητο
Δεν ρωτάω αν είναι απαραίτητο ή όχι, απλά τονίζω

α) την πολυδιάσπαση που υπάρχει ανάμεσα στις μουσικές κοινότητες

β) ότι ο συγκεκριμένος και το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν ενδιαφέρονται να συζητάνε, κάθονται σε ένα στούντιο και γράφουν

γ) οι μουσικοί του ιδίου στυλ επιβραβεύυν και ενθαρρύνουν τον μουσικό, δίνοντας κίνητρα και έμπνευση.

Δηλαδή απαντώ στα ερωτήματά μου, αλλά θέλω και τις απόψεις σας. Αν γραμμή είναι να απορρίπτουμε όλους όοσυς βρίσκονται εκτός noiz, ανακαλώ.

Δεν ρωτάω αν είναι απαραίτητο ή όχι, απλά τονίζω

α) την πολυδιάσπαση που υπάρχει ανάμεσα στις μουσικές κοινότητες

β) ότι ο συγκεκριμένος και το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν ενδιαφέρονται να συζητάνε, κάθονται σε ένα στούντιο και γράφουν

γ) οι μουσικοί του ιδίου στυλ επιβραβεύυν και ενθαρρύνουν τον μουσικό, δίνοντας κίνητρα και έμπνευση.

Δηλαδή απαντώ στα ερωτήματά μου, αλλά θέλω και τις απόψεις σας. Αν γραμμή είναι να απορρίπτουμε όλους όοσυς βρίσκονται εκτός noiz, ανακαλώ.

αν έχεις την εντύπωση ότι οι μουσικοί της χώρας, ή όλοι οι μουσικοί της χώρας ή μεγάλος αριθμός αυτών συχνάζουν εδώ, δυστυχώς κάνεις λάθος. 

Η δική μου εντύπωση στα 6-7 χρόνια που παρακολουθώ τον χώρο και δραστηριοποιούμαι είναι ότι ένας πολύ μικρός αριθμός ασχολείται και διαβάζει, πολύ λιγότερος γράφει εδώ και ακόμα λιγότερος είναι ενεργός και μουσικά δηλαδή ανεβάζει συνθέσεις. Επίσης ακόμα λιγότερος είναι ο κόσμος που θα ασχοληθεί με το genre που ανήρτησες. Η πλειοψηφία κινείται στον χώρο του ροκ, μεταλ κλπ. 

Σχετικά με το β. ναι ισχύει για πολλούς.

γ. ναι γίνεται αλλά δεν αποτελεί το νοιζ κοινό τόπο για όλους.

πχ 

να το κάνω πιό λιανά.... επειδή είσαι νεοφερμένος

τον κάτωθι τον ανακάλυψα πριν κάποια χρόνια και συχνά αναρτώ εδώ βίντεο του, σε βαθμό που παρεξηγούμαι κι όλας (ότι πχ είναι πρώτος μου ξάδερφος ή κάτι τέτοιο). Σε διαβεβαιώ ότι ο ενθουσιασμός των θαμώνων περιορίζεται συνήθως σε αριθμό που μετράται με τα δάκτυλα ενός ή ενίοτε δυο χεριών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητος, αλλά πολύς κόσμος θα τον προσπεράσει ή θα επιλέξει πχ έναν άλλον όπως Satriani, Malmsteen, Knopfler, Gallagher.....(τυχαία ονόματα).

νεοφερμένος
Εγώ θα ήμουν πολύ περήφανος αν είχα τέτοιο ξάδερφο. Αν με πρόσβαλαν εδώ θα πήγαινα κατευθείαν στο xaderfos.gr

Όπως καταλαβαίνεις, κάνω και εγώ τα γνωστά σφάλματα ενός "νεοφερμένου".

Αν δεν συνεχίσει να είναι ενδιαφέρον, θα διασωληνωθώ από μόνος μου χωρίς να το καταλάβω.

Εγώ θα ήμουν πολύ περήφανος αν είχα τέτοιο ξάδερφο. Αν με πρόσβαλαν εδώ θα πήγαινα κατευθείαν στο xaderfos.gr

Όπως καταλαβαίνεις, κάνω και εγώ τα γνωστά σφάλματα ενός "νεοφερμένου".

Αν δεν συνεχίσει να είναι ενδιαφέρον, θα διασωληνωθώ από μόνος μου χωρίς να το καταλάβω.

τα ίδια συμβαίνουν με κάθε νεοφερμένο, μέχρι να ενταχθεί.

Τα ίδια θυμάμαι γίνανε και με μένα. Σίγουρα πάντως τον τελευταίο καιρό το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο όσον αφορά στην "αποδοχή" νεοφερμένων

Δήμο τσέκαρε πάντως τον Πολίτη, έχει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς

https://jimpolitisofficial.wixsite.com/jimpolitis/bio

Νομίζω ότι έβγαλες βεβιασμένα συμπέρασμα

το βίντεο είδα και είπα ότι αυτό το παίξιμο δεν με τραβάει.

Δεν είπα ότι δεν είναι καλός.

Και ο Satriani καλός είναι και ο Gambale.

Δεν μπορώ να τους ακούσω όμως.

το βίντεο είδα και είπα ότι αυτό το παίξιμο δεν με τραβάει.

Δεν είπα ότι δεν είναι καλός.

Και ο Satriani καλός είναι και ο Gambale.

Δεν μπορώ να τους ακούσω όμως.

Ούτε εγω μπορώ να ακούσω Gambale , Satriani λιγότερο. Αλλά ΟΚ δεν θα επιμείνω, γιατί ό,τι άκουσα από τον Jim Politis (τον έχω δει και στο βέλγιο σε συναυλίες) μου είχε αρέσει.
Αν δεν είσαι πολύ πεισματάρης, ίσως άκουγες π.χ. τα ακουστικά του που παίζει περισσότερο jazz manouche και λιγότερο fusion.

Χάρηκα πάντως που κάποιος πόσταρε γι αυτόν εδώ.
Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί που (η γνώμη μου είναι ότι) λόγω ιδιοσυγκρασίας -ξέρετε τώρα, μουσική σχέση και με την ανατολή κλπ- διαθέτουν και καλλιτεχική ταυτότητα πέρα από ταλέντο.
Υπάρχουν και άλλων εθνικοτήτων ανάλογοι φυσικά, πχ γαλλο-ισπανοί κλπ όπως ο Gabriel Garcia - Fons, αλλά κιθαρίστες όπως ο Αχιλλέας Περσίδης λόγου χάρη ή ο Jim Politis, δεν συναντιώνται συχνά στο εξωτερικό λόγω και αυτού του ιδιώματος που είπα.
Καμία σχέση δηλαδή με Gambale και Satriani που ανέφερες. Είναι εντελώς άλλο είδος στ' αυτιά μου.
Αυτ(ι)ά και σόρι για την πολυλογία. :)

Ούτε εγω μπορώ να ακούσω Gambale , Satriani λιγότερο. Αλλά ΟΚ δεν θα επιμείνω, γιατί ό,τι άκουσα από τον Jim Politis (τον έχω δει και στο βέλγιο σε συναυλίες) μου είχε αρέσει.
Αν δεν είσαι πολύ πεισματάρης, ίσως άκουγες π.χ. τα ακουστικά του που παίζει περισσότερο jazz manouche και λιγότερο fusion.

Χάρηκα πάντως που κάποιος πόσταρε γι αυτόν εδώ.
Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί που (η γνώμη μου είναι ότι) λόγω ιδιοσυγκρασίας -ξέρετε τώρα, μουσική σχέση και με την ανατολή κλπ- διαθέτουν και καλλιτεχική ταυτότητα πέρα από ταλέντο.
Υπάρχουν και άλλων εθνικοτήτων ανάλογοι φυσικά, πχ γαλλο-ισπανοί κλπ όπως ο Gabriel Garcia - Fons, αλλά κιθαρίστες όπως ο Αχιλλέας Περσίδης λόγου χάρη ή ο Jim Politis, δεν συναντιώνται συχνά στο εξωτερικό λόγω και αυτού του ιδιώματος που είπα.
Καμία σχέση δηλαδή με Gambale και Satriani που ανέφερες. Είναι εντελώς άλλο είδος στ' αυτιά μου.
Αυτ(ι)ά και σόρι για την πολυλογία. :)

Τον  Garcia Fons τον ακούω και έχω και δίσκους.

Εριξα μια ματιά για τον Πολίτη στο site. Είναι όντως καλός. Θα τον κοιτάξω, αν έχεις κάτι πιό κοντά στα γούστα μου. Αν και εδώ και αρκετά χρόνια έχω περιορίσει τα νεα ακούσματα, υπέρ των παλαιών και υπέρ της ενεργητικής μουσικής και όχι της παθητικής.

Τον  Garcia Fons τον ακούω και έχω και δίσκους.

Εριξα μια ματιά για τον Πολίτη στο site. Είναι όντως καλός. Θα τον κοιτάξω, αν έχεις κάτι πιό κοντά στα γούστα μου. Αν και εδώ και αρκετά χρόνια έχω περιορίσει τα νεα ακούσματα, υπέρ των παλαιών και υπέρ της ενεργητικής μουσικής και όχι της παθητικής.

Ο Garcia Fons είναι φαινόμενο!

ακρόαση=παθητική δραστηριότητα

παίξιμο, σύνθεση=ενεργητική (=δημιουργική) δραστηριότητα

δεν μου αρέσει να γενικεύω, αλλά θεωρώ ότι έχω ακούσει και έχω αφομοιώσει πάρα πολλή μουσική στη ζωή μου, αρκετή ώστε να με εμπνεύσει για δικά μου πράγματα. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν ακούω καθόλου νέα πράγματα. Απλά από τα δυό συνήθως διαλέγω να είμαι περισσότερο δημιουργικός.

Μη σπρώχνεστε για το θεωρείο! Υπάρχουν κι' άλλοι "γέροι" που θέλουν να κάτσουν! :) 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Λούη, και βγάλε τις μασέλες με τα δόντια βρυκόλακα, θα τους τρομάξεις!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back