Jazz Bass (wanna be)? Γιατρέ μου είμαι τρελός?

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Λοιπόν μετά από αρκετές ταλαιπωρίες κλπ επέστρεψε στα χέρια μου ένα μπασάκι που είχα αγαπήσει όσο κανένα από όσα είχαν περάσει από τη ζωή μου και ηλιθιωδώς είχα πουλήσει! Το βρήκα μέσα από τις αγγελίες του noiz σε καλή τιμή και το τσίμπησα ΑΜΕΣΑ!!! Το μπράτσο και το σώμα είναι EDEN (πανάλαφρο) περασμένα με nitro (τους έκανα κι ένα ωραίο ελαφρύ relic σήμερα που είχα πονόδοντο για να έχω κάτι να κάνω)... Από μαγνήτες φοράει στο neck έναν fender stock από ένα Fender USA και στο bridge έναν Seymour Duncan SMB4D (MM style) με διακοπτάκι μονός/διπλός/μονός... Γενικά αναπλήρωσε σε αρκετό βαθμό το μπασάκι που μου είχε φτιάξει ο Ηλίας (EG) και πιστεύω πως πατάει ΑΝΕΤΑ σχεδόν όλα τα fender που έχω ακούσει (αν εξαιρέσουμε ένα του 60φεύγα - 70έλα που άκουσα πρόσφατα και μου έφυγε το κεφάλι) ... Είπα λοιπόν να γράψω κι ένα κλιπ έτσι για αλλαγή από τα πολύ άγρια όργανα!!!  :P Επίσης αναρωτιέμαι γιατί η ίδια η Fender δεν έχει σκεφτεί να φτιάξει μπάσα με τέτοιο set up μαγνητών!!

ΥΓ: Τέρρυ ακούς?

testing_jazz_bass.mp3

Attachments

funky_bassman είπε:
ΥΓ: Τέρρυ ακούς?
Ευτυχώς ακόμα ναι...

Πάντως με μεγάλη μου χαρά- παρά τα διάφορα αιρετικά που έχεις εκφράσει- όλο και γυροφέρνεις τα Fender και δη τα Jazz.

Νομίζω ότι έχεις μπει στον καλό δρόμο  ;)

funky_bassman είπε:
αναρωτιέμαι γιατί η ίδια η Fender δεν έχει σκεφτεί να φτιάξει μπάσα με τέτοιο set up μαγνητών!!
Α και για την ιστορία έχει κάνει (σχεδόν) τέτοιο μπάσο  ;) ;D

fender-roscoe-beck-v-artist-signature.jpg

Μα δεν είπα ποτέ ότι ΔΕΝ μου αρέσουν τα κουτσουράκια της fender... Απλά εκφράζω την ΕΝΤΟΝΗ δυσαρέσκεια μου στο ότι δίνεις 2000 ευρώ για ένα όργανο που δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει 50 χρόνια τώρα και που έχει ηλεκτρικά πεταμένα σα μακαρονάδα και 2 (ΑΝΤΕ 3) επιλογές στο οπλοστάσιο της... Όπως είδες (κι άκουσες) αυτό απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ένα "κλασσικό" jazz bass!!! Κι επειδή είσαι μάστορης έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές επιλογές μαγνητών σε κάθε σημείο... ΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ FENDER ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΩ!!!

funky_bassman είπε:
Μα δεν είπα ποτέ ότι ΔΕΝ μου αρέσουν τα κουτσουράκια της fender... Απλά εκφράζω την ΕΝΤΟΝΗ δυσαρέσκεια μου στο ότι δίνεις 2000 ευρώ για ένα όργανο που δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει 50 χρόνια τώρα και που έχει ηλεκτρικά πεταμένα σα μακαρονάδα και 2 (ΑΝΤΕ 3) επιλογές στο οπλοστάσιο της... Όπως είδες (κι άκουσες) αυτό απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ένα "κλασσικό" jazz bass!!! Κι επειδή είσαι μάστορης έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές επιλογές μαγνητών σε κάθε σημείο... ΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ FENDER ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΩ!!!
Τώρα θες να τα ακούσεις νυχτιάτικα  ;D ;D ;D

Βρε να μην σου πω καμιά κουβέντα (αμ δε θα σε δω από κοντά στην επόμενη μάζωξη;    :D)

Εδώ δεν ξεχώρισα ότι ήταν jazz το μπάσο που θες να σου πω και τον μαγνήτη... Που ήταν η... καραμούζα; Που ήταν η τρομπονίλα;  ;D ;D

Απολύεσαι (λάθος αυτό το λέω στην μπάντα)  ;D ;D ;D

Το μόνο που ας πούμε ξεχώρισα ήταν ο ΜΜ - όταν δεν μου μπούκωναν τα ηχεία.

ΥΓ: Σαν δεύτερη σκέψη... καλύτερα να αφήσεις τα Fender στην ησυχία τους  ;D ;D ;D Σου έχω πει τι ωραία μπάσα που είναι τα Spector;  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Το μόνο που ας πούμε ξεχώρισα ήταν ο ΜΜ - όταν δεν μου μπούκωναν τα ηχεία.
Όντως σου μπούκωνε?  :o

Έχασα το καλώδιο για τα μονιτορ και βαριέμαι να πάω να πάρω οπότε ακούω από ηχεία hi fi... Τόσο πολύ πια? Τι στο καλό!!!  :-\

Ωραία τα spector!!! Μαναράκια  ;D

Εγώ που γουστάρω τα Human base δηλαδή, μαμάκας είμαι κύριε Terry μας? :D

fusiongtr είπε:
;D ;D ;D ;D

Πότε είπαμε ότι θα πάμε για τίποτα μπύρες κ. Στράτο μας;

Αυτά τα θέματα δεν αναλύονται επί ποδός και στην δίψα...  ;D ;D ;D ;D ;D

fusiongtr είπε:
Ο καθένας έχει δικαίωμα στην κακογουστιά  :P

home3.jpg

Σαν μικρή φάλαινα που της χώσαν μπασόμπρατσο στο στόμα είναι.

ΡΕ ΜΑΝΩΛΗ ΣΙΡΙΟΥΣΛΥ δηλαδή και μέρσι γκουντ λορντ χελπ μι

Το κλιπ αυτό ήταν για να διαπιστώσει κάποιος πως ακούγεται το καλύτερο (κατά τη γνώμη σου) Jazz bass που έχεις ακούσει ποτέ;

Δηλαδή έκατσες να το ακούσεις σε μια καρέκλα μπροστά από hifi χωρίς να είσαι ντίρλα (από οτιδήποτε) και είπες "πω ρε φίλε, το μπάσο αγαπάει σφόδρα".

Επιχειρείς πειράματα με ομαδικό διαδικτυακό δούλεμα;

audiokostas είπε:
Ο καθένας έχει δικαίωμα στην κακογουστιά  :P
Έλα τώρα, βρήκες το πιο όμορφο της εταιρίας. ;D ;D ;D

Εννοώ πχ αυτό

Προτιμώ τα Fodera Ying Yiang από το B5 και όσο για το άλλο κοίτα τι έκανε πριν καμπόσα χρόνια η Ibanez με την Roadstar II series και συγκεκριμένα με το RB924 και μετά τα ξαναλέμε....

Ας αφήσουμε όμως το thread στον Μανώλη....

audiokostas είπε:
Προτιμώ τα Fodera Ying Yiang από το B5 και όσο για το άλλο κοίτα τι έκανε πριν καμπόσα χρόνια η Ibanez με την Roadstar II series και συγκεκριμένα με το RB924 και μετά τα ξαναλέμε....
Κάτι ήξερε ο Terry που έλεγε για μπύρες τελικά (όντως αυτά δεν λέγονται στο πόδι). :D

Sorry funky, συνεχίστε.

audiokostas είπε:
Δηλαδή έκατσες να το ακούσεις σε μια καρέκλα μπροστά από hifi χωρίς να είσαι ντίρλα (από οτιδήποτε) και είπες "πω ρε φίλε, το μπάσο αγαπάει σφόδρα".

Επιχειρείς πειράματα με ομαδικό διαδικτυακό δούλεμα;
Μα γιατί τι δεν σου αρέσει?  :o  :o :o

funky_bassman είπε:
Μα γιατί τι δεν σου αρέσει?  :o  :o :o
Βρε Μανωλάκη, επειδή είναι μακριά η λίστα, δεν μου λες τι σου άρεσε εσένα για να χουμε μόνο κανα δυο ζητήματα να διαφωνήσουμε;

Ασχετο ΥΓ

Επειδή στα Ισπανικά ο επιθετικός προσδιορισμός πάει μετά το ουσιαστικό (το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι θηλυκό) δεν φτιάχνεις λίγο την υπογραφή; Εκτός κι αν δεν πιάνω το νόημα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν άκου τι θα κάνεις.

α) Κούρδισέ το

β) Αν είναι άταστο, βάλε σημαδάκια (τελίτσες, γραμμούλες, σημαιάκια, οδοφράγματα, τέλος πάντων κάτι που θα βλέπεις) εκεί που θα πατήσεις.

γ) Βγάλε του όλα τα εφφέ

δ) Βάλε στο ντραμπόξι ένα απλό (funk να πηγαίνει και στο όνομα) τέμπο και

ε) Γράψε μας κανα δίλεπτο από πάνω

Γιατί μπορεί και να λέω σαχλαμάρες (το συνηθίζω τις Παρασκευές).

Το feeling δεν μπορώ να το χτιμήσω από δω.

Το ίδιο κομμάτι είναι απλά είναι μόνο μπάσο τύμπανα χωρίς εφέ κλπ... Κι έχει και λαθάκια μέσα  :P

(πάντως κουρδισμένο ήταν)

test_b_d.mp3

Attachments

Καλύτερα  ;D

Δεν ακούγεται άσχημο αλλά προφανώς δεν έχεις ακούσει πολλά καλά Fender  ;D.

Δεν βγάζει αυτό που θα λέγαμε καθαρόαιμο Jazz ήχο αλλά αν εσένα σου αρέσει, εμένα μου περισσεύει. Κάπου μου ακούγεται σαν μέτριο MM.

Ενώ στις χαμηλομεσαίες ακούγεται πραγματικά μια χαρά (λίγος όγκος βρίσκεται και από αλλού), στις υψηλομεσαίες είναι λίγο τζούφιο και κάπου βγάζει λίγο "πλαστικούρα" (και όμως αυτή η λέξη μου έχει καρφωθεί) .

Τώρα θα μου πεις είναι η ηχογράφηση έτσι και δεν ακούγεται καλά.

Πιθανώτατα και σίγουρα το όργανο το καταλαβαίνεις μόνο από κοντά και με καλό ενισχυτικό setup.

Όλα αυτά είναι επουσιώδη έως και σαχλαμάρες αν το μπάσο σε φτιάχνει και σε κάνει να γουστάρεις να παίζεις.

Εσύ πάντως έχεις βελτιωθεί αρκετά.  ;)

Mε γειές και καλόπαιχτο.....

Όπως σου είπα και πιο πάνω, φτιάξε την υπογραφή

[quote author=audiokostas link=topic=195818.msg696453#msg696453

Όπως σου είπα και πιο πάνω, φτιάξε την υπογραφή

Ποια υπογραφή?  :o

Trending...

Νέα θέματα

Back