δε μου αρεσε απλα..υπαρχουν παιχταρες που παιζουν μονο πεντατονικη αλλα αυτος μου φανηκε καπως κουλος..
Γιατι επειδη δεν επαιζε σολα?? :lol:
Ρυθμικο κτηνος ηταν ο ανθρωπος' date='οπως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ στο funk δηλ. τα σολα ειναι για τους "ασπρουληδες"... :lol: (παλι καλα δηλ. που εχει γερασει ο JB & τα επιτρεπει,για να ξεκουραζεται μαλλον,γιατι παλαιοτερα ηταν ανηκουστο να υπαρχει σολο κιθαρας στη μουσικη του...)
Παρεμπιπτοντως ειναι αρκετα γνωστος σεσσιον κιθαριστας στις ΗΠΑ (ειδικα στο χωρο του R&B) οποτε δεν νομιζω να ειναι "κουλος" (εξαλλου το συντομο σολο του ηταν γεματο ψυχη..)
Οι "διπλοι" ντραμμερς υπηρχαν πάντοτε στη μπαντα του (μερικες φορες επαιζε ακομα και με 5 ντραμμερς!!) τοσο για το "εφφε" της υπόθεσης οσο και βεβαια για τον ογκο του πραγματος .
Αν προσεξες ο "παππους" δεν επαιζε και πολυ και οταν επαιζε ακολουθουσε και αυτος τον βασικο ντραμμερ (τι μηχανη ηταν αυτος ο ανθρωπος!) παιζοντας σχεδον τα ΙΔΙΑ.
Οι δυο μπασιστες ειναι "τελευταια" μοδα στη μπαντα του (παιζει ετσι τα τελευταια 15 χρονια δηλ. :lol: ) προφανως για λογους ξεκουρασης ,αλλα υποπτευομαι και για το image της ολης φασης .Παντως αν προσεξες παιζανε εντελως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πραγματα οταν παιζανε ταυτοχρονα .
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο "γεροντας" (FRED THOMAS ο οποιος παιζει με τον JB απο το 1971) ηταν ο καλυτερος μπασιστας που εχω δει ποτε στη ζωη μου ζωντανα,τρεις νοτες επαιζε και χορευανε & οι πετρες!
να πω και την κακία μου : οσο πιο μέτριοι ειναι οι μουσικοί τοσο περισσότεροι χρειάζονται για να παίξουν ένα κομμάτι.
μα φυσικα!για αυτο οσοι παιζουν σε ΣΥΜΦΩΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ & BIG BANDS ειναι ασχετοι!Μαλιστα καπου ακουσα πως τον προηγουμενο μηνα διωξανε 4 μελη της συμφωνικης ορχηστρας του Βερολινου γιατι με τα χρονια μαθανε να παιζουνε!! :roll: :lol: