Iron maiden - Piece of mind. Τι μπάσο ακούτε;

stavros911

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εδώ και χρόνια έχω φάει ένα σκάλωμα ότι το μπάσο στο συγκεκριμένο άλμπουμ έχει την κλασική καραμούζα ενός jazz. Δεν θυμάμαι όμως τον Harris να παίζει με Jazz ποτέ. Μπορεί ένα precision να ακουστεί έτσι όπως παίζει ο Steve στο Piece... ? Βασικά δεν ξέρω αν μιλάμε για Jazz αλλά ο ήχος αυτός δεν μου κάνει καθόλου για precision. Κάνω τόσο λάθος;

Τυπικο precision μου φαινεται με μια εμφαση σε πριμομεσαια. Λιγο growl παραπανω εχει. Λες να κανω και εγω λαθος??? :)

Vac είπε:
Τυπικο precision μου φαινεται με μια εμφαση σε πριμομεσαια. Λιγο growl παραπανω εχει.
Yeap

Εγώ πάντα είχα την εντύπωση ότι το Trooper είναι με flats.

Το δε Tame of the land έχει ένα με rounds στην αρχή και μετά (στον πανικό) με flats.

Νομίζω δηλαδή....

Ακούς και τέτοια γέροντα; :D

Δεν νομίζω ότι ο Harris έχει παίξει ποτέ με rounds, και το μόνο άλλο (ηλεκτρικό) μπάσο εκτός p που τον έχω δει είναι με ένα thunderbird με p μαγνήτη (αίσχος).

Επειδη ο μπασιστας μας ειναι fuckin fan του Harris τον ρωτησα και με εντυπωσιασε για ακομη μια φορα οταν μου ειπε οτι ο Harris ΔΕΝ εχει παιξει με αλλα μπασα στους δισκους εκτως απο το P bass του.

kwstas79 είπε:
το μόνο άλλο (ηλεκτρικό) μπάσο εκτός p που τον έχω δει είναι με ένα thunderbird με p μαγνήτη (αίσχος).
Εννοεις το thunderbird που παιζει σε ενα βιντεοκλιπ ?

Αν ναι τοτε παντα υπαρχουν και οι διαφημηστικοι λογοι  ;)

ironmaiden4.jpg

Αλλα γενικα η απαντηση ειναι πως αυτο που ακους στο piece of mind ειναι P bass  :)

Αυτό εδώ εννοώ, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τον έχω δει σε συναυλία με το συγκεκριμένο.

Lado+Steve+Harris+Signature+Unicorn+Bass.jpg

kwstas79 είπε:
Αυτό εδώ εννοώ, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τον έχω δει σε συναυλία με το συγκεκριμένο.

Lado+Steve+Harris+Signature+Unicorn+Bass.jpg
Ναι το ξερω.Αν μπορεσεις να βρεις και λαιβ βιντεο θα σου ημουν ευγνωμων

Καλησπερα,

Επειδη τυγχανει να ειμαι και εγω fan της μπαντας,το συγκεκριμενο ειμαι σιγουρος πως το εχει χρησημοποιησει στην τουρνε του Live After Death.αν καποιος εχει το γνησιο cd θα δει και τις φωτογραφιες μεσα που το εχει.

ελπιζω να βοηθησα...

Harris και Jazz bass είναι σαν να λέμε ότι «προχτές είδα τον SF στον δρόμο και πουλούσε τον... Ριζοσπάστη»  :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Απλά δεν έχει υπάρξει ποτέ και το κόβω απίθανο να το δούμε σε αυτή τη ζωή  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Harris και Jazz bass είναι σαν να λέμε ότι «προχτές είδα τον SF στον δρόμο και πουλούσε τον... Ριζοσπάστη»  :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
:D

Ο Harris κατα 99,99% δεν εχει γραψει ποτε με οτιδηποτε αλλο πλην του Precision.

ΜΟΝΟ flat. Ναι, κι εκει που ακουγονται σα round, flat ειναι.

Υπαρχει μια φωτο με Jazz σε καποιο early years (μπορει και πριν το πρωτο αλμπουμ) βιβλιαρακι. Δεν εχει καταφερει να τη βρω στο νετ.

Nikoubis είπε:
Ο Harris κατα 99,99% δεν εχει γραψει ποτε με οτιδηποτε αλλο πλην του Precision.

ΜΟΝΟ flat. Ναι, κι εκει που ακουγονται σα round, flat ειναι.

Υπαρχει μια φωτο με Jazz σε καποιο early years (μπορει και πριν το πρωτο αλμπουμ) βιβλιαρακι. Δεν εχει καταφερει να τη βρω στο νετ.
:o :o :o :o

Τον έχω δει με πόσα P, με τα Lado τα... φουρναρόξυλα, με Ibanez Roadstar, αλλά με J ποτέ.

Αν την βρεις, please ανέβασε την- θα ήθελα να το δω αυτό το πράγμα.  ;D

manosx είπε:
Σοκ και δέος...  Πόσο είναι... 15, 16;  ;D Μπας και έχουμε και τον Jaco με P;  ;D

ΥΓ: Δηλαδή τώρα ο SF θα ξεπροβάλει από καμιά γωνία με τους... ρίζους ανά χείρας;  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Δηλαδή τώρα ο SF θα ξεπροβάλει από καμιά γωνία με τους... ρίζους ανά χείρας;   ;D
Ε όχι ρε φίλε τόσο εξτρίμ ,απλά κάτι Αυγές πούλαγε στα νειάτα του  ;D ;D ;D

O ήχος του μου φέρνει μίξη pj με jazz και μάλλον πρέπει να είναι αυτό το (Jackson?) που παίζει στο video του Trooper.

steve.PNG

haryy είπε:
O ήχος του μου φέρνει μίξη pj με jazz και μάλλον πρέπει να είναι αυτό το (Jackson?) που παίζει στο video του Trooper.
99,9% για Ibanez το κόβω - έχει παίξει και με roadstar όπως και ο μακαρίτης ο Lynott. 

Πιθανόν, αν δούμε και το headstock σε άλλο σημείο του video. Πάντως καθαρό precision δεν μου κάνει ο ήχος του. Αλλά από την άλλη δεν γνωρίζουμε και την αλυσίδα του ήχου του. Ίσως είναι pj αλεσμένο από λάμπες.  :D ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back