- Πόντοι
- 16
Από τότε που ανακάλυψα την ύπαρξη αυτού του οργάνου με γοήτευε η ιδέα να αποκτήσω ένα.Με την μόδα του vintage να εκτοξεύει τα πάντα σε ηλίθια ακριβές τιμές το κόστος είναι απαγορευτικό.Κάθισα λοιπόν και έψαξα τι εναλλακτικές υπάρχουν.Να αναφέρω ότι πρόκειται για ένα 6χορδο μπασοκίθαρο κάτι ανάμεσα σε μπάσο και κιθάρα κουρδισμένο μία οκτάβα πιο κάτω από τις κανονικές κιθάρες.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου όλη η υστερία με τις βαρύτονες για καφρους απλά θεωρώ ότι συγκεκριμένου τύπου όργανα μπορούν να έχουν (όπως και το bajo sexto)
πολύ γλυκό ήχο και είναι ότι πρέπει για πειραματα.
Οι εναλλακτικές είναι
1) reissue fender japan 1996 το οποίο πρέπει να είναι πολύ καλά κατασκευασμένο όργανο αλλά ήδη έχει γίνει συλλεκτικό και αντίστοιχα ακριβό
2) Η fender jaguar που κυκλοφόρησε φέτος και έχει ίδιο scale (30'') και μέγεθος χορδών με το bass vi (δεν ξέρω αν είναι japan το οποίο θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα)
3) Teisco bass vi copy από τα 60' αντιγραφή του ίδιου οργάνου και αυτό είναι λίγο σπάνιο και θεωρείται πλέον vintage με ότι αυτό συνεπάγεται
4)Schechter hellcat vi.Εδώ τώρα τα πράγματα δείχνουν ενδιαφέροντα γιατί η κιθάρα έχει μίνι humbuckers ,grover κλειδιά και δείχνει να είναι καλή αγορά από άποψη απόδοσης προς τιμή.Απλά στην ευρώπη η συγκεκριμένη εταιρία μάλλον έχει αδύναμη παρουσία μιας και έτσι δεν είναι έυκολο να ακούσω ή πιάσω το όργανο στα χέρια μου.
Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική... εδώ είμαστε
Όση έχετε κάποια εμπειρία μοιραστείτε απόψεις και γνώμες!!!
πολύ γλυκό ήχο και είναι ότι πρέπει για πειραματα.
Οι εναλλακτικές είναι
1) reissue fender japan 1996 το οποίο πρέπει να είναι πολύ καλά κατασκευασμένο όργανο αλλά ήδη έχει γίνει συλλεκτικό και αντίστοιχα ακριβό
2) Η fender jaguar που κυκλοφόρησε φέτος και έχει ίδιο scale (30'') και μέγεθος χορδών με το bass vi (δεν ξέρω αν είναι japan το οποίο θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα)
3) Teisco bass vi copy από τα 60' αντιγραφή του ίδιου οργάνου και αυτό είναι λίγο σπάνιο και θεωρείται πλέον vintage με ότι αυτό συνεπάγεται
4)Schechter hellcat vi.Εδώ τώρα τα πράγματα δείχνουν ενδιαφέροντα γιατί η κιθάρα έχει μίνι humbuckers ,grover κλειδιά και δείχνει να είναι καλή αγορά από άποψη απόδοσης προς τιμή.Απλά στην ευρώπη η συγκεκριμένη εταιρία μάλλον έχει αδύναμη παρουσία μιας και έτσι δεν είναι έυκολο να ακούσω ή πιάσω το όργανο στα χέρια μου.
Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική... εδώ είμαστε
Όση έχετε κάποια εμπειρία μοιραστείτε απόψεις και γνώμες!!!