Ευχαριστω Yameth.
Το τραγουδι ειναι μερος ενος μεγαλου project με 31 κομματια.
Προκειται για ενα concept album που θα ονομαζετε ματωμενο γαλαζιο.
Η ιδιαιτεροτητα του ειναι πως τα κομματια εχουν πολυ διαφορετικα στυλ μουσικης και ενορχηστρωσης μεταξυ τους και ο βασικος μου στοχος ηταν να υπαρχει μια σχετικη ηχητικη συνοχη που να κανει ολο αυτο να ακουγεται σαν αλμπουμ.
Ετσι επρεπε να βαλω στον εαυτο μου καποιους περιορισμους.
Για το λογο αυτο ολες οι ηχογραφησεις εγιναν στο ιδιο στουντιο ,στο stone music studio στην Θεσσαλονικη και χρησιμοποιηθηκαν σχεδον παντου τα ιδια οργανα και μηχανηματα,ανεξαρτητα το υφος του κομματιου.
Η μιξη εγινε στο home studio μου,in the box.
Το DAW που χρησιμοποιηθηκε ειναι το cubase και στην διαδικασια της μιξης ακολουθησα την ιδια τακτικη,να χρησιμοποιω δηλαδη τα ιδια ακριβως plugin για καθε κομματι.Ετσι το eq σε ολα τα tracks εγινε με το VEQ4 της Waves (Neve simulation), για compression χρησιμοποιηθηκε ο 1176 παλι απο την ιδια συλλογη της waves,το reverb ειναι το Rverb και παει λεγοντας.
Ολα τα οργανα στην ηχογραφηση ειναι φυσικα εκτος απο τα keys και τα πιανο που ειναι vst.
Στον δισκο εχουν παιξει πανω απο 30 μουσικοι,και το ολο πραγμα ξεκινησε πριν απο 4 χρονια.
Το master εγινε απο τον Στρατο Αθανασιου στο stone music studio με τη φιλοσοφια να ειναι οσο πιο transparent και μη παρεμβατικο στα μιξ.Επισης μιας και ολο αυτο δεν προοριζεται για ραδιοφωνικα χιτακια κτλ.δεν κυνηγησαμε τα πολλα db αλλα την οσο γινεται αναδειξη του dynamic range των κομματιων.Εκει χρησιμοποοηθηκαν κυριως καποια vintage μηχανηματα απο την συλλογη της UAD για να δωσουν κυριως χαρακτηρα και οχι να πατησουν πχ oxide.chandler κ.α.
Ηταν μια πολυ ομορφη διαδικασια και μιας και ο καλλιτεχνης μου ειχε δωσει το ελευθερο να πειραματιστω χωρις χρονικα ορια,εμαθα πολλα και το διασκεδασα ακομα περισσότερο!