• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Ηλεκτρική κιθάρα-Αγορά

• Thread starter Thread starter artd1mi
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 2K

artd1mi

Νέο μέλος
13/10/24
20
1
3
47
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα, είμαι πιανίστα σε δεξιοτεχνικό επίπεδο (δίπλωμα). Ενδιαφέρομαι έντονα να μάθω ηλεκτρική κιθάρα και θα ήθελα να μου συστήσετε κάποια ποιοτική που να αντέχει την εξάσκηση, σε λογικό κόστος. Παρακαλώ αιτιολογήστε μου την όποια πρότασή σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλησπέρα. 

Δεν μας λέτε εσείς τί ποσό θέλετε να δαπανήσετε περίπου γιατί το "λογικό κόστος " είναι αφηρημένη έννοια. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έχω καθόλου ιδέα για τη σχέση ποιότητας - τιμής στις ηλεκτρικές κιθάρες. Στην παρούσα φάση θα μπορούσα να δαπανήσω περίπου 300€.

Και επίσης, ποια κιθάρα σας αρέσει οπτικά (βασικό), καθώς επίσης και ποια είναι τα άκουσμα σας (δλδ οι αγαπημένοι ήχοι).

. Στην παρούσα φάση θα μπορούσα να δαπανήσω περίπου 300€.
Πολύ ωραία..

Έχουμε μια τάξη μεγέθους. 

Θα σας απαντήσουν με γνώμονα αυτό. 

Πολύ ωραία..

Πολύ ωραία..

Και επίσης, ποια κιθάρα σας αρέσει οπτικά (βασικό), καθώς επίσης και ποια είναι τα άκουσμα σας (δλδ οι αγαπημένοι ήχοι).
Έχω δει ελάχιστες, πραγματικά δεν έχω άποψη καθώς δεν μπορώ να διακρίνω τις διαφορές τους. Θα έλεγα σαν γούστο ότι είμαι πολύ κοντά στους Pink Floyd αλλά αγαπώ πολύ και τα blues. Τουλάχιστον στο πιάνο είμαι εξαιρετική κυρίως στον μονοφωνικό αυτοσχεδιασμό (συνοδεία μπάσσας γραμμής του αριστερού χεριού)

Πρόσφατα μου πήραν δώρο την παρακάτω κιθάρα. Έχοντας παίξει κιθάρες του μεγέθους του κόστους της, είναι απ'τις πολύ καλές περιπτώσεις που έχουν πέσει στα χέρια μου. Από κει και πέρα, αυτό που θα πρότεινα, όπως κάνω με κάθε αρχάριο, είναι να πας σε κάποιο μαγαζί, με κάποιον γνωστό σου που ξέρει και από κιθάρες, να δεις και από κοντά τι παίζει. Είχε τύχει να είμαι εγώ αυτός ο "κάποιος γνωστός" για ένα παιδί που αγόρασε κιθάρα και αγόρασε φοβερό όργανο κοντά στα 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δεν το πίστευα ότι έκανε τόσο η κιθάρα!

https://www.ibanez.com/na/products/detail/grgr221pa_2y_04.html

Καλησπέρα, είμαι πιανίστα σε δεξιοτεχνικό επίπεδο (δίπλωμα). Ενδιαφέρομαι έντονα να μάθω ηλεκτρική κιθάρα και θα ήθελα να μου συστήσετε κάποια ποιοτική που να αντέχει την εξάσκηση, σε λογικό κόστος. Παρακαλώ αιτιολογήστε μου την όποια πρότασή σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ενισχυτή ή κάποια λύση επι του θέματος τη ενίσχυσης του σήματος έχετε?

Αν όχι:

1) Το ποσό που αναφέρατε αφορά μόνο την αγορά της κιθάρας και θα υπάρξει άλλο για ενισχυτή?

2) Το ποσό θα καλύψει και τις δυο ανάγκες?

Πρόσφατα μου πήραν δώρο την παρακάτω κιθάρα. Έχοντας παίξει κιθάρες του μεγέθους του κόστους της, είναι απ'τις πολύ καλές περιπτώσεις που έχουν πέσει στα χέρια μου. Από κει και πέρα, αυτό που θα πρότεινα, όπως κάνω με κάθε αρχάριο, είναι να πας σε κάποιο μαγαζί, με κάποιον γνωστό σου που ξέρει και από κιθάρες, να δεις και από κοντά τι παίζει. Είχε τύχει να είμαι εγώ αυτός ο "κάποιος γνωστός" για ένα παιδί που αγόρασε κιθάρα και αγόρασε φοβερό όργανο κοντά στα 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δεν το πίστευα ότι έκανε τόσο η κιθάρα!

https://www.ibanez.com/na/products/detail/grgr221pa_2y_04.html
ευχαριστώ για την πρόταση, θα τη δω! μπορείτε να μου πείτε επιγραμματικά τί πρέπει να προσέξω από κοντα; ας πούμε υπάρχει αλλαγή στο πλάτος του βραχίονα, ανάλογα με το μέγεθος του χεριου; πρέπει να προσέξω τέτοια πραγματα;

Ενισχυτή ή κάποια λύση επι του θέματος τη ενίσχυσης του σήματος έχετε?

Αν όχι:

1) Το ποσό που αναφέρατε αφορά μόνο την αγορά της κιθάρας και θα υπάρξει άλλο για ενισχυτή?

2) Το ποσό θα καλύψει και τις δυο ανάγκες?
Το ποσό αφορά και τα δύο!

Θα πας στο Νάκα και θα ζητήσεις μια Σκουίαρ σραβοκάστερ, αφού σε αρέσουν και οι Φλόιντ, τα υπόλοιπα είναι ιστορία για παιδιά που τα πήγαν φίλοι και τους μάθανε τα κατατόπια και καλά.

Αν είναι να μα..., θα μα.... ειδάλλως δεν θα μα...
ευχαριστώ!

Μάλιστα άρα το ερώτημα είναι ποια κιθάρα και ενισχυτή με ταβάνι τα 300ευρώ.

Συγγνώμη αλλά το ρωτάω γιατι έχει τεράστια διαφορά στις προτάσεις που γίνουν.

Μάλιστα άρα το ερώτημα είναι ποια κιθάρα και ενισχυτή με ταβάνι τα 300ευρώ.

Συγγνώμη αλλά το ρωτάω γιατι έχει τεράστια διαφορά στις προτάσεις που γίνουν.
παρακαλώ! θεωρείτε ότι είναι λίγα;

Σας προτείνω την κιθάρα της αγγελίας ως μια πολύ ποιοτική πρώτη λύση.

Είναι μια κιθάρα που ακόμη και στα υπερδιπλάσια χρήματα που κόστιζε καινούργια, θεωρούταν από τις καλύτερες σε σχέση ποιότητας-τιμής. Επίσης είναι Κορεατική, ανώτερης ποιότητας από αντίστοιχες Κινέζικες. Αν δεν είχα ήδη πολλές κιθάρες, θα την αγόραζα ο ίδιος.

Φυσικά δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία η τον πωλητή.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=504486

παρακαλώ! θεωρείτε ότι είναι λίγα;
Κοιτάξτε, σύμφωνα με αυτά που γράψατε, ότι δηλαδή δεν είναι το βασικό σας όργανο και απλά θέλετε να μελετήσετε, καλό ειναι τα πράγματα να ειναι απλά και να μη σας προβληματίζουν πολλά πολλά.

Είναι γεγονός ότι το ποσό θα περιορίσει αρκετά τις επιλογές, αλλά πλέον υπάρχουν λύσεις. Σε ηχητικές απαιτήσεις δε θα πρέπει να έχετε τρομερές απαιτήσεις αλλά πιο πολύ σημασία έχει το όργανο να μη σας ταλαιπωρήσει πολύ τα χέρια που τώρα για κάποιο διάστημα θα τραβήξουν μια μικρή ταλαιπωρία μέχρι να σκληρήνουν. Η γνωμη μου είναι ότι είναι οκ για τώρα και προχωρώντας (εφόσον σας ικανοποιεί κιόλας το όργανο), θα το επανεξετάσετε εν καιρώ.

ευχαριστώ για την πρόταση, θα τη δω! μπορείτε να μου πείτε επιγραμματικά τί πρέπει να προσέξω από κοντα; ας πούμε υπάρχει αλλαγή στο πλάτος του βραχίονα, ανάλογα με το μέγεθος του χεριου; πρέπει να προσέξω τέτοια πραγματα;

Το ποσό αφορά και τα δύο!

Τα πιο βασικά που κοιτάω εγώ σε μια κιθάρα (όχι απαραίτητα με τη σειρά που τα γράφω) είναι τα εξής:
1) να παίζει κανονικά σε όλες τις χορδές και σε όλα τα τάστα χωρίς να έχει "νεκρές" νότες καθώς εκείνη η στιγμή δεν είναι μια στιγμή που μπορείς να τσεκάρεις αν το τυχόν πρόβλημα είναι κατασκευαστικό λάθος, ελάττωμα λόγω κακής συντήρησης ή απλά κάποιο λάθος στο setup της κιθάρας. Οπότε αν κάποιο τάστο δεν παίζει, είναι αυτόματο άκυρο για μένα.
2) τα ηλεκτρονικά της να είναι οκ. Επιλογή μαγνητών χωρίς πρόβλημα. Τα ποτενσιόμετρα να λειτουργούν χωρίς κάποιο χρατς. Το jack να είναι καλά βιδωμένο και να γίνεται καλή επαφή εσωτερικά (να μην ακούγονται περίεργοι ήχοι όταν κουνιέσαι ενώ είναι συνδεδεμένη η κιθάρα στον ενισχυτή).
3) να μην έχει κάποιο προφανές πρόβλημα εμφανισιακό (χτύπημα ή κάτι αντίστοιχο) και γενικώς να είναι όλα στη θέση τους (κλειδιά, ποτενσιόμετρα, γέφυρα κ.λ.π.). Έχω δει ξεχαρβαλωμένα ποτενσιόμετρα με τη λογική του "ε ντάξει αυτό θα το φτιάξουμε αν την πάρεις". Αν κάτι δεν είναι στο 100% όταν είναι να το αγοράσεις, δεν το αγοράζεις για μένα. Εκτός αν μιλάμε ότι φυσάει το όργανο και έχει απλά ένα μικρό χτυπηματάκι.
4) να μην ξεκουρδίζεται εύκολα (αν και αυτό έχει να κάνει και με το πέρασμα των χορδών)
5) να "ακούει" καλά σε σηκώματα χορδών (μου έχουν τύχει όργανα που κάνοντας σήκωμα, αντί για 1μιση τόνο, να ακούς να ανεβαίνει μισό τόνο μόνο) 
6) γενικώς η συμπεριφορά του οργάνου να σου εμπνέει σιγουριά και στιβαρότητα.
7) να ταιριάζει στα χέρια σου 

Σας προτείνω την κιθάρα της αγγελίας ως μια πολύ ποιοτική πρώτη λύση.

Είναι μια κιθάρα που ακόμη και στα υπερδιπλάσια χρήματα που κόστιζε καινούργια θεωρούταν από τις καλύτερες σε σχέση ποιότητας τιμής. Επίσης είναι Κορεατική, ανώτερης ποιότητας από αντίστοιχες Κινέζικες. Αν δεν είχα ήδη πολλές κιθάρες, θα την αγόραζα ο ίδιος.

Φυσικά δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία η τον πωλητή.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=504486
ευχαριστώ!

Κοιτάξτε, σύμφωνα με αυτά που γράψατε, ότι δηλαδή δεν είναι το βασικό σας όργανο και απλά θέλετε να μελετήσετε, καλό ειναι τα πράγματα να ειναι απλά και να μη σας προβληματίζουν πολλά πολλά.

Είναι γεγονός ότι το ποσό θα περιορίσει αρκετά τις επιλογές, αλλά πλέον υπάρχουν λύσεις. Σε ηχητικές απαιτήσεις δε θα πρέπει να έχετε τρομερές απαιτήσεις αλλά πιο πολύ σημασία έχει το όργανο να μη σας ταλαιπωρήσει πολύ τα χέρια που τώρα για κάποιο διάστημα θα τραβήξουν μια μικρή ταλαιπωρία μέχρι να σκληρήνουν. Η γνωμη μου είναι ότι είναι οκ για τώρα και προχωρώντας (εφόσον σας ικανοποιεί κιόλας το όργανο), θα το επανεξετάσετε εν καιρώ.
ευχαριστώ και θέλω να ρωτήσω, μια χαμηλότερη σε ποιότητα κιθάρα ξεκουρδίζεται συχνότερα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα