Καλησπέρα προβάρουμε σε ένα χώρο 20-25 τ.μ. όπου υπάρχουν φυσικά drums (κλασσικό σετ με 2 τομ, snare, βαθύ, 2 crash 1 ride), 2 ενισχυτές κιθάρας (ο ένας γράφεται με μικρόφωνο ο άλλος με cab sim), μπασοενισχυτής και καμπίνα ο οποίος γράφεται με μικρόφωνο και ένα μικρόφωνο για φωνή. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα μικροφωνήσουμε τα drums με σκοπό να μπορούμε να γράφουμε τις πρόβες μας. Όπως είναι λογικό θα υπάρχει πρόβλημα με bleed στα μικρόφωνα από ενισχυτές και τύμπανα, αλλά και από φωνή/keyboards από τα monitor του χώρου. Καταρχήν σκεφτόμουν το παρακάτω σετ μικροφώνων για τα τύμπανα ως ή πιο αξιόλογη λύση στα χαμηλά budget.
http://www.thomann.de/gr/akg_drum_set_session_i.htm
Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν μήπως χρησιμοποιούσα ότι έχω (6 Shure SM57) για snare, βαθύ, toms και overhead και απλά έπαιρνα ένα μικρόφωνο μπότας. Ώστε με τη χρήση δυναμικών στα overhead να σώσω ότι σώζεται από την φασαρία που θα αρπάζουν από το χώρο τα πυκνωτικά. Έχετε χρησιμοποιήσει SM57 για overhead και αν ναι ποια η εμπειρία σας;
Όλα τα μικρόφωνα τρέχουν μέσω κάρτας ήχου στο Cubase 6.5, οπότε σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω gates σε κάθε ένα από αυτά (κυρίως σε αυτά που είναι στους ενισχυτές) για να τα περιορίσω κάπως, τι άλλο θα μου προτείνατε να κάνω; Το πρόβλημα θα το έχω κυρίως με τα μικρόφωνα της drums, εκεί τι κάνουμε; Πώς έχετε διαχειριστεί αντίστοιχες περιπτώσεις;
http://www.thomann.de/gr/akg_drum_set_session_i.htm
Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν μήπως χρησιμοποιούσα ότι έχω (6 Shure SM57) για snare, βαθύ, toms και overhead και απλά έπαιρνα ένα μικρόφωνο μπότας. Ώστε με τη χρήση δυναμικών στα overhead να σώσω ότι σώζεται από την φασαρία που θα αρπάζουν από το χώρο τα πυκνωτικά. Έχετε χρησιμοποιήσει SM57 για overhead και αν ναι ποια η εμπειρία σας;
Όλα τα μικρόφωνα τρέχουν μέσω κάρτας ήχου στο Cubase 6.5, οπότε σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω gates σε κάθε ένα από αυτά (κυρίως σε αυτά που είναι στους ενισχυτές) για να τα περιορίσω κάπως, τι άλλο θα μου προτείνατε να κάνω; Το πρόβλημα θα το έχω κυρίως με τα μικρόφωνα της drums, εκεί τι κάνουμε; Πώς έχετε διαχειριστεί αντίστοιχες περιπτώσεις;